Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοκομπλόκο

16/06/2009

Μέρες τωρα προσπαθώ να γράψω. Και δεν τα καταφέρνω ρε γαμώτο!

Αποτίμηση των εκλογών…χμμμ…έχουν μιλήσει πολλοί και πολλές…

Και εγώ, αλλά δεξιά κι αριστερά, στα μπλογκς των φίλων μου! Και σε προσωπικές κουβέντες φυσικά!

Και τώρα που θέλω να τα γράψω εδώ, έχω πάθει κοκομπλόκο!

Δε μου βγαίνει ρε παιδί μου…

Αυτό που κυρίως θα ήθελα να πω είναι πως αισθάνομαι πεισμωμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αυτό που αντιστοιχεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Που να αντιστοιχεί, δηλαδή, στους αγώνες που δώσαμε όλες και όλοι το προηγούμενο διάστημα.

Δώσαμε αγώνες αξιών, διεκδικώντας και υπερασπίζοντας τα αυτονόητα:

αξιοπρέπεια, δημόσιο χώρο, δημοκρατικές λειτουργίες, δικαιοσύνη.

Και αυτό με κάνει περήφανη που είμαι σε αυτή την αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε λάσπη και τρελό κυνηγητό από τους πάντες, άρα κάτι έκανε σωστά και ενόχλησε!

Συνεπώς, τα λάθη δεν μπορεί να είναι στην «γραμμή», δεν το πιστεύω δηλαδή. Ας μη ξεχνάμε ότι με την ίδια γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το 2007.

Μήπως αυτή η γραμμή δεν επικοινωνήθηκε καλά με τον κόσμο; Μάλλον.

Η επαρχία για παράδειγμα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα! Άρα μάλλον εκεί έφτασε καλά η άποψή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πού το πάω; Πως προφανώς έγιναν λάθη και παραλήψεις. Και πρέπει να διορθωθούν. Αλλά το όχημα είναι σωστό, η γραμμή τραβάει (αρκεί να την κάνουμε τάληρα) και οι άνθρωποι συνεχίζουν να ελπίζουν και να δουλεύουν για το μέλλον του εγχειρήματος.

Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να μην τα έχω πάρει με κάθε προφήτη της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως γιατί ακόμα και αν δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος από όλο αυτό, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαψεύδει αβασάνιστα και απαξιωτικά τις προσδοκίες όλου αυτού του κόσμου που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ (και αν και το 4,7% δεν είναι καθόλου λίγο, υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος εκεί έξω που έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοικτά σε αυτά που λέει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ).

Και κάποιος ας πει στον Λεωνίδα Κύρκο ότι ο πολιτικός κρίνεται και από τα πρώτα και από τα στερνά. Και όσες διαφωνίες και αν είχα από παλιά μαζί του, αυτή τη στάση δεν την περίμενα ποτέ! Δυστυχώς με αυτά που κάνει θα απαξιωθεί πλήρως στα μάτια του κόσμου της Αριστεράς και οι μόνοι που θα τον τιμούν θα είναι οι ΠΑΣΟΚοι (αλλά δεν θα τον σέβονται όμως, όπως δεν σέβονται κανένα πρώην αριστερό, ειδικά όσους στείλαν τον Αντρέα στο δικαστήριο). Ας το σκεφτεί και αυτός και όσοι βρίσκονται κοντά του και θέλουν να τον προστατέψουν. Η Αριστερά (ανανεωτική-κομμουνιστική-ριζοσπαστική-whatever…) δεν έχει ιδιοκτήτες!!  ΕΥΤΥΧΩΣ!

υ.γ. 1. το άσμα που έφαγα πάλι κόλλημα είναι από την ταινία I cento passi (αλλιώς One Hundred Steps) που αν δεν την έχετε δει, δείτε το οπωσδήποτε. 1:45 λεπτά που σε κρατάνε τσίτα!

100-steps-4

υ.γ.2. σχετικά με τον Λεωνίδα, δείτε και ένα ενδιαφέρον κειμενάκι από μια ψαρούκλα, που μόλις άρχισε να κολυμπάει στα νερά της μπλογκόσφαιρας και είπε να μπει με μακροβούτι!

υ.γ.3 σε αναμονή για το αποτέλεσμα της δίκης της Στέλλας Πρωτονοταρίου, διευθύντριας του 132ο Δημοτικού σχολείου Αθηνών (Γκράβας) που δικάζεται γιατί τόλμησε να εφαρμόσει στο σχολείο ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα (δίνω αυτό τον χαρακτηρισμό μόνο και μόνο επειδή είμαστε στην Ελλάδα, αλλού θα ήταν αυτονόητο) εκμάθησης στα παιδιά των μεταναστών και της μητρικής γλώσσας και στους γονείς την ελληνική, εκτός ωρών διδασκαλίας!

υ.γ. 4 δεν θα ξαναμιλήσω για τις εκλογές, δεν έχει νόημα να κάνουμε άλλες αναλύσεις. Η ζωή συνεχίζεται και τα προβλήματα εντείνονται. Οι φασίστες σήκωσαν κεφάλι και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν κατά γράμμα την ατζέντα τους, αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για το πού θα μας οδηγήσει αυτό. Άσε που έρχεται καλοκαίρι και οι φωτιές ξεκίνησαν. Και οι άχρηστοι δεν έχουν συντηρήσει τα ελικόπτερα! ΕΛΕΟΣ!!! Όχι άλλη εσωστρέφεια λοιπόν!

30 Σχόλια leave one →
  1. 16/06/2009 14:47

    Πραγματικά ένας πολιτικός κρίνεται για όλη τη διαδρομή του. Ο σεβασμός που μπορεί να νιώθουμε για την προηγούμενη προσφορά κάποιου δε συνεπάγεται άφεση αμαρτιών για στερνές αμαρτίες Δυστυχώς ο Λεωνίδας όπως και ο Μίκης μας τα χαλάσανε στο τέλος.

    Για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώ κι εγώ με την άποψη της πλειοψηφίας ότι ήταν κατώτερο των προσδοκιών, αλλά όχι ποσοστό ήττας, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες (μεγάλη αποχή, απώλειες όλων των κομμάτων με εξαίρεση το ΛΑΟΣ). Οπωσδήποτε οι εκλογές ακόμα και αν δεν αλλάζουν τα πράγματα περνάνε ένα μήνυμα. Ευχόμαστε το politburo να το έχει πάρει και να το αναλύσει σωστά.

    Στο μεταξύ η επικαιρότητα τρέχει παρόλο που πλησιάζουν τα μπάνια του λαού και η βουλή λειτουργεί με… προσωπικό ασφαλείας. Το θέμα της εβδομάδας είναι το μεταναστευτικό. Πολύ καλό το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή της Κυριακής
    Τελικώς, βαρβαρότητα;

    Αντιγράφω ένα απόσπασμα

    Και κάτι άλλο, που δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβεις. Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η «στροφή προς τα δεξιά» θα δείχνει τα δόντια και τη γροθιά της μόνο στους μετανάστες, ενώ σε μας τους υπόλοιπους, που έχουμε το προνόμιο της υπηκοότητας, θα τρατάρει χαμόγελα, είναι μακριά νυχτωμένοι. Πρόβα κάνουν στους μελαψούς και τους μαύρους και δεν το κρύβουν. Τα κινητά, η κουκούλα, το άσυλο, τα μέτρα τάξης για τις διαδηλώσεις, ο καυγάς για το νόμο και την τάξη μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου, Μαρκογιαννάκη και Χρυσοχοΐδη, δεν αφήνει καμιά θέση για χαμόγελα και αυταπάτες.

    Και το… βιτριόλι στην τούρτα, κάτι που κατά βάθος περιμέναμε να συμβεί αλλά δε θέλαμε να το δεχτούμε
    Στο συρτάρι οδηγείται η υπόθεση Κούνεβα.

    Οι εκλογές ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε. Από δω και στο εξής θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι πίεσης και αντίδρασης, μάλλον λιγότερο βολικοί και εκλεπτυσμένοι. Εγώ λέω να ξεσκονίσω τον «Ανταρτοπόλεμο» του συντρόφου Τσε.

  2. Ανώνυμος permalink
    16/06/2009 15:05

    Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω στους προβληματισμούς σου… είμαι ψιλοκοδούνι σήμερα…
    Αλλα…..η τραγουδάρα…ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
    (άρχισα να κουνιέμαι στο γραφείο..και με κοιτούσαν σαν τρελή…)

    :-))))

  3. akanonisti permalink
    16/06/2009 15:12

    Ορίστε και η απόδειξη…έγραψα το σχόλιο…ανωνυμα….

  4. Ανώνυμος permalink
    16/06/2009 15:52

    φοβερό τραγούδι!!!!!!!
    και μια χαρά τα λες, τέρμα η ενδοσκόπηση!
    μη δίνουμε και τροφή στους Πρετεντέρηδες!

  5. 16/06/2009 15:52

    Δεν αρκούν μονάχα εκατό βήματα …
    Κι είναι βασικό όταν δε μπορούμε να «περπατήσουμε» …
    να μην βάζουμε τρικλοποδιές σ’ όσους ακόμα το παλεύουν !!!
    Καλύτερα να κοιτάμε πίσω και μέσα μας για τα δικά μας λάθη …
    Κι ας μη ξεχνάμε πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» !!!

  6. 16/06/2009 16:06

    mais oui, τέρμα η ενδο-ομφαλο-σκόπηση. Και να πω και κάτι απλό; Είναι αλήθεια ότι το μήνυμα »δεν επικοινωνήθηκε» ή ότι έχουμε να κάνουμε με την πλήρη κατάργηση προσωπικού ηθικού κώδικα και συνείδησης; Ότι κανείς δεν ψάχνει παραπέρα; Γιατί όσοι δε συμμετείχαν δεν ήταν απλώς οι «δεν έχω ποιον να εμπιστευτώ», ήταν και οι «του μπάνιου νησιώτες, μυκονιάτες κ.λπ.». Απλή διαπίστωση… Ίσως η ψυχολογία και ο τρόπος ζωής της μάζας (με τη χείριστη έννοια «μάζας») είναι λίγο χειρότερη και από… τις αρχές του 20ού αιώνα;
    Ίσως επειδή κυριαρχεί η ψευδαίσθηση της ελευθερίας μέσω των μέσων;… Ίσως επειδή ο ατομικισμός είναι η απόλυτη ιδέα;…
    (Εντάξει, μπαλονάκι μου, τα έχω πάρει τόσο πολύ που δεν έχω μπορέσει ακόμη να τα αφήσω)

  7. 16/06/2009 16:41

    Ήθελα πολύ να γράψω κάτι για το ζήτημα με το 132 κι όσα άλλα τρέχουν στην Παιδεία, αλλά ο θυμός με μπλοκάρει αυτές τις μέρες (όλο κατεβατά με βρισίδια έγραφα). Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 22/1/10.

    Όσο για τον Σύριζα, ας ξεκαθαρίσει τι τον καθορίζει και ας είναι πιστός σ’ όσα παλεύει. Έλεος με το κάθε πολιτικό ζόμπι, που ανασταίνεται απ΄τα ΜΜΕ και αυτοακυρώνεται.

  8. 16/06/2009 17:37

    μπαλόνη γεια σου
    μακάρι να συμφωνούσα αλλά το όχημα νομίζω ότι κάπου φρενάρει. Εκτός αν δε κατάλαβα καλά και δεν ενοούσες την ιδεολογική συνάφεια με τη λέξη όχημα. Γιατί αυτό στο οποίο πάσχει κατ’ εμέ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμπαγής πολιτική πρόταση. Και όταν προσπαθείς να διαδώσεις κάτι ασαφές, μοιραία θα εισπράξεις και την αμηχανία…
    τέρμα η εσωστρέφεια… δε θα μπορούσες να το εκφράσεις καλύτερα. Αλλά φοβάμαι πως η απλή διανοιοτικοποίηση δεν αρκεί για την ουσιαστική εγκατάλειψή της
    φιλιά

  9. 16/06/2009 21:02

    Ναι, ναι να αυθαδιάσουμε·
    γιατί συγκινήσαμε συνειδήσεις, γιατί βρεθήκαμε δίπλα σε μάζες ανθρώπων που κινούνται στις παρυφές της κοινωνίας, γιατί υποχρεώσαμε να κοιτάξουν εκεί που κοιτάμε!
    @ el Romandante και φίλοι! όχι απαισιοδοξία και ναι θα αυθαδιάσουμε·
    γιατί εκεί που όλοι αποστρέφανε το βλέμμα τους το στρέψαμε εμείς· γιατί είδαμε την απάτη στα νούμερα· είδαμε την Κούνεβα και μιλήσαμε για τους ανθρώπους που νοικιάζονται σε καθεστώς σύγχρονης δουλείας· κι είδαμε τους σύγχρονους καταπατητές του οξυγόνου μας να κλέβουν το ζωτικό μας χώρο· κι είδαμε τις ανθρώπινες σκιές φυλακισμένες στους υπονόμους της πόλεις μας· κι είδαμε τους εαυτούς μας να γίνονται στόχοι σε πεδίο άσκησης βολής· κι αισθανθήκαμε το θυμό εκείνων που κανείς δε ρωτάει πότε ζουν την ηλικία τους που έχουν καταντήσει πνευματικό δοχείο απορριμμάτων και πλακέτα εγγραφής αλλότριων φιλοδοξιών.
    Ναι, ναι θα αυθαδιάσουμε, γιατί χωρίς τα εύσημα των καναλιών και πέρα από τον καθωσπρεπισμό των αναλύσεων για όλους αυτούς πετύχαμε κάποιοι να νοιαστούν πέρα από εμάς· γιατί υποχρεώσαμε να κοιτάξουν εκεί που κοιτάμε εμείς!
    Γεια και χαρά!

  10. 16/06/2009 22:21

    φίλε skoug, δεν αμφέβαλλα ποτέ πως οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν πάντοτε οι σωστές… για το πότε θα λάβουμε τις απαντήσεις τους ανησυχώ λίγο

  11. 17/06/2009 11:06

    Καλημέρα σε όλες και όλους!!! 🙂
    @Σύντροφο Τσαλ
    αγαπημένε μου σχολιαστή, όλο λέω ότι το ποτήρι ξεχείλισε και όλο και βγαίνει καινούριο φασούλι! Έγινε σήμερα το πρωί η δολοφονία του αστυνομικού, εν ψυχρώ δολοφονία με πολλές σφαίρες! Έλεος όμως με τις σφαίρες, ολούθε!
    Φαντάσου τι έρχεται!
    εγώ πάντως συνεχίζω με τον δημοκρατικό δρόμο! κι ας θέλουν όλα να τα φορτώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ!
    @Ανώνυμη/Ακανόνιστη
    σε καταλάβαμε έτσι κι αλλιώς! Το παρατεταμένο ΑΑΑΑΑΑΑΑ είναι χαρακτηριστικό, όπως και το κούνημα ωσάν τρελή στο γραφείο!
    θενκς για την αφιέρωση!!!! σμουτς
    @Ανώνυμο2
    χαίρομαι που συμφωνείτε αγαπητή/έ. σας αναμένουμε ξανά! παγωτάκι πήρατε;
    @Side21
    εννοείται ότι συμφωνώ αγαπητέ. το μόνο που θα πω είναι ότι κρατήθηκα και δεν έγραψα την τελευταία φράση σου, γιατί ψιλοδιαφωνώ…εννοώ πως δεν θέλω να ακυρώνω έτσι ανθρώπους. Απλά τα ζυγιάζω όλα εξίσου! Και όλα μετράνε στην τελική κρίση μου! Ε;
    Τα φιλιά μου στην Σάμο!
    @Παπάκι
    αυτό με τον ατομικισμό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα! νομίζω πως χρειάζεται ειδικό ποστ για αυτό…ίσως και να το γράψω…και τα μπλογκς δηλαδή, το ίντερνετ γενικώς δεν είναι κάτι τέτοιο; οκ, μιλάμε, συζητάμε, αλλά είμαστε εδώ και για να προβάλουμε την αποψάρα μας! Έστω και υποσυνείδητα!
    Το βήμα προς τη συλλογικότητα μάλλον είναι άλμα…μάλλον πρέπει να το ξαναπιάσουμε από την αρχή!
    (ουουουοφφφφφφφ και γω τα πήρα και δεν τα έχω αφήσει ακόμα εντελώς)
    @Ρενάτα
    αγαπημένη μου, τα ζόμπι θα έχουν φωνή όσο η δική μας δεν είναι αρκετά δυνατή!
    Στη δίκη τον Γενάρη θα πρέπει να έχουν πληθύνει οι φωνές που λένε το αυτονόητο: έχουμε όλοι και όλες ίσα δικαιώματα στη γνώση, ειδικά στη γνώση της μητρικής μας γλώσσας!
    Αααααχχχ! μου έλειψες…καφέ τώρα!! (καλά, καλά, Μοχίτα τώρα)
    @el Romandante
    αγαπητέ, λέγοντας όχημα εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ
    και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα στο εσωτερικό του και αυτό να είναι ο πλούτος του, όπως θα έπρεπε να ισχύει και για τον ΣΥΝ αυτό. Το ζήτημα είναι τι πολιτική γραμμή παράγεις, ποιο είναι το κοινό πολιτικό σχέδιο! Εγώ λέω πως αυτό το σχέδιο δεν έχει να κάνει με ιδεολογικές διαφορές! Άρα αφήνουμε τα κουτσομπολιά, έχουν-δεν έχουν βάση, και πάμε σε αυτούς για τους οποίους μιλάει ο Skoug παρακάτω. Α, και νομίζω ότι τις απαντήσεις δεν θα τις περιμένουμε…θα τις φτιάξουμε εμείς και το εννοώ. Λέω να ξεκινήσουμε με το μεταναστευτικό, είστε;
    @Skoug
    με κάλυψες πλήρως! Μένει τώρα, όπως λέει και ο el Romandante να δώσουμε τις απαντήσεις!
    τα σέβη μου

  12. 17/06/2009 17:29

    Δεν θέλω να σχολιάσω τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ασχολούμαι και δεν τα γνωρίζω, βλέπω όμως μια κινητικότητα αμφισβήτησης των καθιερωμένων ως αυθεντίες προσώπων κι αυτό μάλλον είναι καλό. Όπως και ότι έχετε πάθος γι αυτό που στηρίζεται, αρκεί να μην σας τυφλώσει αυτό, θα δείξει.
    Διάβασα όμως το λινκ του τσαλαπετεινού και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, στο αρχείο λοιπόν η υπόθεση Κούνεβα. Μπράβο συγχαρητήρια ! Εύγε !

  13. 17/06/2009 19:27

    κοκκινομπαλονίτσα προτιμώ κι εγώ να εστιάσω (μια και δεν έχω ούτε κέφι ούτε καιρό γμτ για τ’ άλλα, σήμερα και χτες) στο τού Τσαλ, περί «υπόθεσης Κούνεβα»
    να ξαναβγούμε στους δρόμους περισσότεροι θα’λεγα…
    Τα υπόλοιπα…στο καυτό καλοκαιρινό μας μέλλον…

    υγ: μερσί μποκού για την επιπλέον ενημέρωση που βρήκα σήμερις – ιχτές δεν είχαμε ιντερνέτι στη γιτουνιά (εσένα δεν σ’ έπιασε η βλάβη;) 👿

  14. 17/06/2009 19:47

    Κι εσύ μου έλειψες! 🙂 Σμουυτς!

  15. 18/06/2009 01:43

    @ανθυπο μπαλόνη
    Αγαπημένος σχολιαστής; Στήνουμε μονοπώλια; Το καταγράφω!

    Η τρομοκρατία γενικά είναι καταδικαστέα και εξυπηρετεί μόνο στη δημιουργία κλίματος εναντίον των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών αγώνων και υπέρ της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.
    Θυμίζω ότι ο σύντροφος Τσε συνολικά απορρίπτει την τρομοκρατία, με εξαίρεση ειδικές περιπτώσεις εξαιρετικά μισητών προσώπων και συμβόλων της τυραννίας. Π.χ. η απόπειρα του Παναγούλη κατά του Παπαδόπουλου ήταν πράξη αντίστασης, γιατί δεν είχε στόχο τόσο τον ίδιο τον διχτάτορα όσο το καθεστώς του. Με το ίδιο σκεπτικό κάποιοι μπορεί να δικαιολογήσουν, εν μέρει έστω, τις πρώτες δολοφονίες της 17Ν κατά πρώην βασανιστών της χούντας – αν και θα είχαν πολύ μεγαλύτερο πολιτικό περιεχόμενο αν συνέβαιναν όσο ακόμα η διχτατορία έστεκε, αντί μετά που οι άνθρωποί της ήταν ακίνδυνοι.
    Η δολοφονία του αστυνομικού χθες όπως η απόπειρα εναντίον ενός ακόμα πριν μερικούς μήνες προφανώς δεν εμπίπτει σε αυτές τις περιπτώσεις. Όσο και αν η μπλε στολή δεν είναι γενικά συμπαθής, είναι μεγάλο λάθος να στοχοποιείται ένας πολίτης που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο του οργάνου της τάξεως, εκτελώντας τις διαταγές των ανωτέρων του και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Ο ταξικός εχθρός είναι αλλού και είναι πολύ λιγότερο ευάλωτος.

    @χάρη
    Το ζήτημα είναι μεγάλο, όχι μόνο με την Κούνεβα, με τους μετανάστες συνολικά, τα νέα μέτρα αστυνόμευσης και ποινικοποίησης τβν διαδηλώσεων. Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή όμως για δυναμικές διαμαρτυρίες. Εδώ ο κόσμος δεν πήγε να ψηφίσει, λες να κατεβεί στο δρόμο με 35 βαθμούς υπό σκιά; Στο μεταξύ η ΓΣΕΕ είναι απασχολημένη να βγάζει ανακοινώσεις σχετικά με… την απογόρευση του καπνίσματος!

  16. 18/06/2009 10:19

    Χαμός στον Συριζα ε;
    Καλά άλλο ο Συν και άλλο ο Συριζας ; Εγώ γιατί νόμιζα ότι ο Συν απλά μετονομάστηκε σε Σύριζα ; Σκούρα τα πράγματα για τον ΣυνΣυριζα και ειναι κρίμα γιατί είχαμε μια τόση δα ελπιδίτσα ότι μπορεί/μπορούσε να βγει κάτι καλό.

  17. 18/06/2009 10:57

    Το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου μετά την τρομοκρατική επίθεση της «σέχτας»
    Το «μυστικό» σχέδιο συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας

  18. 18/06/2009 13:45

    @HappyHour (1+2)
    αχ γλυκιά μου…αμφισβήτηση my ass!
    Ο ΣΥΝασπισμός είναι ένα εκ των 11 διαφορετικών κομμάτων/οργανώσεων/ομάδων που συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ! Απλά ως μεγαλύτερη συνιστώσα, όλες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ επηρεάζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Κατά τα άλλα…θα γράψω ποστάκι!
    @Χάρη
    βρε καλώς το κορίτσι μας…κι εγώ είμαι σε καλοκαιρινό mood (όσο κι αν προσπαθούν να μου το τσακίσουν) και απέχω σχετικά από το βλογ μου…συναυλίες, κοκτέιλς, σαββατοκύριακα στας εξοχάς! Αν ο ΣΥΝ δε με αφήσει να τα κάνω όλα αυτά…θα φάει χου! Θα πάρω άδεια και θα γυρίσω Σεπτέμβρη!
    @Ρενάτα
    Θα κανονίσουμε μικρή μου!
    @Σύντροφο Τσαλ.
    τα είπες όλα….όλα όμως! Σ’ ευχαριστώ για τη βοήθεια!

  19. 18/06/2009 19:50

    συμφωνώ Μπαλονίτσα με τον Τσαλ! τα είπε – ως συνήθως – άριστα. (Τώρα εσύ βέβαια κάπου πλατσουρίζεις μού φαίνεται, αλλά το δικαιούσαι ε;)
    φιλάκια
    😉

  20. 18/06/2009 22:42

    O El Romandante έχει απόλυτο δίκιο -και στα χω ξαναπεί, μην επαναλαμβάνομαι.

    Κατά τα άλλα, σκέτη θλίψη και απογοήτευση. Θα χάσετε πάρα πολύ κόσμο, που δε γουστάρει τους σκυλοκαβγάδες -και καλά κάνει- ειδικά τη στιγμή που τρέχουν όσα τρέχουν στην κοινωνία.
    Ωραίος ο αφαλός, αλλά υπάρχει κι ένα σώμα γύρω του κι ένας κόσμος παραέξω, χελλόου!

    Επίσης, όπως ξαναείπα, όταν είσαι προσωπικότητα σαν τον Κύρκο και κουβαλάς τόση ιστορία πίσω σου, είναι κρίμα να σφραγίζεις την υστεροφημία σου ως «ο Μητσοτάκης της Αριστεράς».

    Γενικά, ας μαζευτούν από τα κανάλια και τις εφημερίδες κι ας συζητήσουν χωρίς κλειστά χαρτιά, χωρίς παρακάμαρες και βυζαντινισμούς. Γιατί, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις.

  21. 19/06/2009 01:47

    @κροτκαγια
    Πωπω ζημιά που έκανες, εγραψες Μητσ… χωρίς να φτύσεις στον κόρφο σου, να πετάξεις σκόρδα ή να κάνεις ένα ευχέλαιο τουλάχιστο! Ποιος ξέρει πόσο καιρό γκαντεμιά θα μας πιάσει… Είναι πάντως της μόδας οι «τέως» και «επίτιμοι» με συνεπή διαβρωτικό ρόλο. Μετά τον πρωτοδιδάξα της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ απέκτησε το Σημίτη και πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κύρκο. Μόνο το ΚΚΕ δεν έχει κανένα ακόμα. Τους διέγραψε ή τους απομόνωσε όλους τους παλιούς εγκαίρως!

    • 19/06/2009 17:41

      Τσαλ, χο χο χο, καλό! 🙂

    • 21/06/2009 15:59

      τα γεγονότα μας προσπερνούν παίδες…
      οι βυζαντινισμοί είναι της μόδας και μαζί και οι σωτήρες-πρίγκηπες!!!!
      υ.γ. μη σας νοιάζει για την αναφορά του επίτιμου…έχω παντού σκόρδα!

  22. Stassa permalink
    20/06/2009 20:21

    Τσαλαπατεινέ: Δηλαδή Μητσοτάκης = Voldemort ένα πράμα; 🙂

    Μπαλόνη, ρε παιδιά, εντάξει, φάγατε μια μπούφλα με τις εκλογές, είναι ανάγκη να βαρέσετε διάλυση; Ψυχραιμία ρε γαμώτο. Κλυδωνίζεται αλλά δε βυθίζεται, n’ est-çe pas?

    Μια κι ανέφερες τη δολοφονία του αστυνομικού όμως, ό,τι ταύτιση έχει δημιουργηθεί με σας και τον α/α χώρο στην Κοινή Γνωμη (μπλιαχ, φτου), καλό είναι να κοιτάξετε να την αποβάλετε τώρα, γιατί αυτο που θα μείνει τελικά από το Δεκέμβρη είναι οτι οι αναρχικοί είναι επικίνδυνοι για όλους… εκτός από τα ποσοστά του ΛΑΟΣ.

    • 21/06/2009 16:03

      Στασσα…λες και ήξερες ότι θα πω για καράβι!!!
      Ξέρω γω ρε Στάσσα, μπατάρει άσχημα προς το παρόν!
      Κατά τα άλλα…ας βγούμε να το ξαναπούμε πως διαφωνούμε με αυτές τις πρακτικές και πως είναι ξένες με την αριστερά…για 36564989927639σιοστή φορά όμως…κι ας μη μας ακούσουν και πάλι!

  23. 21/06/2009 02:37

    @Stassa
    Δεν τον ξέρω τον κύριο που λες, αν μοιάζει με τον κόμη Δράκουλα που είχα κατά νου, πες ότι είναι το ίδιο.

    Να κάνω κι εγώ μια πολιτική εχτίμηση, τζάμπα είναι άλλωστε. Δεν είναι και καταστροφή που φεύγει ο σύντροφος Αλαβάνος. Ανοίγει ο δρόμος και για… νέα στελέχη. Και δεν εννοώ μόνο τον Τσίπρα 😉

    ΥΓ: Που είναι το μπαλόνι που όλους μας ενώνει;;;

Σχολιάστε