Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιά βία;

30/03/2010

Μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε…
λένε για δημοκρατία που απαιτείται να αντιμετωπίσει την βία αλλά μιλάνε για άλλη βία και άλλη δημοκρατία, προφανώς, από αυτή που μιλάμε εμείς!

Βία είναι και αυτή που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο, αυτή που σακάτεψε την Κούνεβα, αυτή που σκότωσε τον Τόντι, αυτή που έστειλε την Κάρμεν στο νοσοκομείο, αυτή που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι των 400-500-600-700 ευρό, αυτή που απέλυσε τον Παλαιστίδη και χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, αυτή που έχωσε τον Μάριο σε ένα κελί του Κορυδαλλού, αυτή η ίδια βία που σκότωσε το 15χρονο Αφγανόπουλο, τον Χαμιντουλάν Ναζαφί (γιατί όπως λέει ο Έλικας :στο κάτω-κάτω ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν υπήρξε ποτέ “εκείνο το παιδί από το Ψυχικό που σκοτώθηκε”) όταν έψαχνε τα σκουπίδια για να φάει!

Και αυτή η βία, όταν συναντά την αδιαφορία της κοινωνίας, θα γεννά ακόμα μεγαλύτερη βία! Νομοτελειακά!

Το θέμα είναι: με ποιους όρους θα συζητάμε την βία; Με τους όρους αυτών που την υφίστανται ή με τους όρους του Πρετεντέρη;
(Άλλωστε σήμερα-χτες δανειστήκαμε με τους ίδιους όρους που δανειζόμασταν και προ της 27ης Μαρτίου…δεν κατάφερε και τίποτα δηλαδή ο ΓΑΠ)

Γιατί αν την συζητήσουμε με τους δικούς μας όρους, ισοδυναμεί με επανάσταση. Πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση με την κοινωνία;

p.s. 1 επ’ αφορμής μιας twittοσυζήτησης με τον syrizario και του μαζοχισμού της παρακολούθησης του Πρετεντέριους!

p.s.2 τάδε έφη Αντιδρασέξ: Αν ο Πρετεντέρης κρεμαστεί με τ άντερα του Παναγιωτόπουλου,κρατώντας τα κομμένα αρχίδια του Λοβέρδου, θα είναι λίγο καλύτερη η αυριανή μέρα?

ΑΠΔΕΙΤ:

Πολύ δυνατό άρθρο από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

58 Σχόλια leave one →
  1. 30/03/2010 01:13

    Έχω να δηλώσω ότι η επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά προκύπτει από τη σύνθεση του πάνελ της αποψινής «Αυναντροπής». Τα ονόματα μπορούν να αντικατασταθούν κατά το δοκούν με άλλους καλεσμένους της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκντροπής -ο Πρετεντέρης παρακαλώ να μένει πάντα μέσα ως σταθερή αξία.

  2. 30/03/2010 01:19

    Η απάντηση στο 2 υστερόγραφο είναι…. (ταρατατα… αγωνία…) …είναι… ΝΑΙ !!!!

  3. 30/03/2010 01:28

    και για να το συνεχίσω και να γίνω λίγο υπέρμαχος της αντιπληροφόρησης, σας έχω νέα:
    Σιδερένιους σωλήνες ίδιους με αυτούς της επίθεσης στο ελευθεριακό στέκι Buenaventura βρήκε στα Πατήσια η ΕΛΑΣ, αλλά το κρατάει μυστικό η πονηρούλα (ευτυχώς που οι αστυνομικοί συντάκτες είναι πολυλογάδες)
    «Ο σιδερένιος πυροσωλήνας που χρησιμοποιήθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό στα Πατήσια, προβληματίζει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής. Μόνο δυο φορές στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε σιδερένιος και όχι πλαστικός πυροσωλήνας σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ηταν δυο εκρήξεις τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2009, σε ισάριθμα στέκια αντεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτά τα χτυπήματα »

    μη ρωτάτε πώς το έμαθα…έχουμε κι εμείς τις «πηγές» μας

  4. 30/03/2010 01:43

    Μμμμ….

    (θέλεις να μας τσιτώσεις βραδιάτικα ε; Προκαλείς να φανατιστώ κι είναι και μεγαλοβδομάδα… με κολάζεις…)

  5. 30/03/2010 09:58

    Ή που έχετε τρελά κουράγια ή που είσθε μαζόχες, αγαπητοί μου. Τα δικά μου τα κουράγια δεν φτάνουν για να παρακολουθήσω Πρετέ.

  6. 30/03/2010 10:39

    Η βία ως γνωστόν είναι η μαμή της ιστορίας… Λίγη ψυχραιμία και πολιτικός πολιτισμός όμως, συντρόφισσες/σύντροφοι! Τις θανατικές καταδίκες των ταξικών εχθρών θα τις αποφασίσουν τα λαϊκά και εργατικά σουμβούλια! Εγώ δέχομαι να αναλάβω την πολιτική ευθύνη, υπογράφοντας τις καταδίκες ως αρμόδιος κομισάριος ταξικού πολέμου και αστοτσιφλικάδικης κάθαρσης. Ίσως μπορέσω και να προωθήσω εκτός διαδικασίας αιτήσεις εθελοντών… δήμιων.

    ΥΓ: Οι «πηγές» από το αστυνομικό ρεπορτάζ είναι ο «συμπεθέστατος» κατά τα άλλα πρόεδρος της ΕΣΗΕ;

  7. 30/03/2010 11:34

    Χθες ήμουν σε μία συνάντηση εργασίας για την παιδική προστασία, με τη Μαριλίζα και τη Φώφη, υπό το φως (το σκοτάδι καλύτερα) του νεκρού παιδιού. Κανείς από τους μεγάλους δεν τόλμησε να πει με λόγια όσα όλοι σκέφτονταν (ότι δηλαδή όταν έχεις στο σπίτι σου τα κομμάτια ενός 15χρονου μάλλον δεν μπορείς να επαίρεσαι για το έργο σου, δεν προστατεύεις τα παιδιά στη χώρα σου, τελεία). Μόνο η Μαριλίζα πήγε να ψελίσει κάτι, με το γνωστό μειλίχιο χαμόγελο, αλλά σταμάτησε σύντομα, όταν αισθάνθηκε τις μαχαιριές να έρχονται πάνω της.

    Αλήθεια, τι διαφορά έχει αν το παιδάκι το σκότωσαν ακροδεξιοί ή ακροαριστεροί; Θα κάνει πιο ηρωϊκό το θάνατο;

  8. 30/03/2010 12:03

    @Χαρουμενόπαιδο
    έτσι, να φτιάχνεστε!
    @dame31
    μα το είπα, δεν το είπα…μαζόχα μεγάλη είμαι!
    @Τσαλ
    Με βλέπεις να έχω χάσει την ψυχραιμία μου; Ψύχραιμη είμαι!
    (μ’ αρέσει που είσαι και με τον εθελοντισμό, χαχαχχαχαχαχαχχαα)
    @Silent
    Για το παιδί, καμία διαφορά, αγαπημένε Silent. Για την κοινωνία όμως και την διαμορφούμενη κοινή γνώμη, έχει τη σημασία του!

  9. 30/03/2010 12:23

    ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ! (στο δεύτερο Υ.Γ.)

    Κι εγώ θαυμάζω την αντοχή σου να βλέπεις Πρετ. 🙄

    • 30/03/2010 13:07

      δες τι λέει ο Αντιδρασεξ στη Βέλγα! Για αυτούς και μόνο τους λόγους βλέπω Πρετ-εντέρη!

      Κατά τα άλλα…έτοιμη είσαι βλέπω και μες στον ενθουσιασμό!

  10. 30/03/2010 12:26

    Ο Αντιδρασοτέτοιος θα είναι η αιτία που θα ανοίξω λογαριασμό στο τουΐτερ νομίζω!

    Silent, όλα έχουν τη σημασία τους. Όχι φυσικά για το νεκρό, γι’αυτόν τίποτα δεν έχει σημασία πια. Αλλά για όσους έμειναν πίσω, έχει σημασία. Και για όσους κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη με το παιδί, έχει ακόμα περισσότερη σημασία, νομίζω.

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ:
    Πόσο χάλια μπορεί να είναι η ζωή κάποιου για να κάθεται να βλέπει Πρετεντέρη, σόρρυ κιόλας! Δεν υπάρχουν πια λεφτά ούτε για μια μπύρα στους Χάρτες?!?!?!

    • 30/03/2010 13:25

      μια χαρά τα λες όλα και πας και παίζεις την Βέλγα στο τέλος. 😛

      ευτυχώς σου απαντά ο ΑντιδραΣΕΞ!! Κόλλημα κι αυτό το δικό σου με το όνομα του Αντιδρασεξ! 😆

  11. 30/03/2010 12:52

    Αν δεν υπήρχαν οι ήρωες σαν και εμάς να βλέπουν που και που Πρετ-εντέρη (έχει το όνομα, νομίζω ότι θα είναι ότι πρέπει για κοκορετσάκι, μέρες που έρχονται) ούτε που θα ξέρατε τα ξερατά τους και θα ζούσατε σε ένα παράλληλο μπλογκοσύμπαν όπου όλα θα ήταν υπέροχα διαμαρτυρόμενα πλασμένα, όπου όλοι συμφωνούμε μεταξύ μας και απορούμε πως δεν μας καταλαβαίνουν οι πολλοί.
    Κάποιος πρέπει να κάνει και την βρώμικη δουλειά σε αυτόν τον κόσμο.

    Που θα μας πεις μωρή Βέλγα ότι είναι η ζωή μας χάλια.
    Πιάσε ένα κέρασμα: http://tinyurl.com/y9d92cp

    • 30/03/2010 12:55

      λολλλλλ!
      Η δική σου δεν είναι, φαίνεται κι από το τι ψήφισες στην ψηφοφορία του Έλικα!
      Αλλά δε μετράς εσύ, γιατί έχεις τη διαστροφή στο αίμα σου! 😛

      tweet tweet!!

  12. 30/03/2010 13:42

    Χαχαχαχα (λολ εντελώς όμως), πολύ καλά τα λες Αντίδραση, πολύ καλά !!! Και βέβαια να συμπληρώσω ότι δεν διαφωνούν όλοι όσοι βλεπουν Πρετεντέρη άρα πρέπει και κάποιος να τον κράζει, και για να το κάνει κάποιος αυτό πρέπει να τον παρακολούθησει. Άσε που ακούω συχνά ότι τα άρθρα του είναι πολύ σοβαρά και εμπεριστατωμένα !

    (…παρακληση μην μαγαρίζεις το θεσπέσιον κοκορέτσιον με πρετεντερη… για όνομα ας μείνουν κάποιες αξίες ανεγγιχτες στη ζωή μας πια !… :D)

    (…όσο για την θεία Κροτ πολύ φοβάμαι ότι θα ‘ρθουν και γι’ αυτήν δύσκολες μέρες οι Γερμάνοι λέει βάζουν στο μικροσκόπιο όλους τους εκεί υπαλλήλους… :P)

  13. 30/03/2010 14:10

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ UPDATE!

  14. 30/03/2010 14:46

    Ωραίο το κείμενο δυνατό αφού είναι συναισθηματικά φορτισμένο από το θάνατο ενός παιδιού.
    Όμως, έχω μια παρατήρηση να κάνω, με αφορμή τα σχόλια κυρίως και όχι αυτό καθ’ αυτό το κείμενο. Το να σκοτώνεται ένας 15χρονος από βόμβα δεν είναι το ίδιο με το να σκοτώνεται ένας 15χρόνος απο αστυνομικό. Δεν είναι πιο ηρωικός ο ένας θάνατος απο τον άλλον (μην ακούω βλακείες) αλλά τα αίτια που τον προκάλεσαν διαφέρουν. Στην περίπτωση του Γρηγορόπουλου ένας αστυνομικός του οποίου του έδωσε εξουσία και όπλο η πολιτεία σκοτώνει. Στην περίπτωση του Αφγανού (δεν ξέρω το όνομα του) μία βόμβα σκοτώνει. Το να τοποθετείς βόμβες είναι εγκληματικό, το να είσαι αστυνομικός όμως δεν είναι (ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι). Και τα λέω(γράφω) αυτά επειδή άκουσα αρκετούς να λένε γιατί δεν βγήκαν στους δρόμους οι νέοι όπως τον Δεκέμβρη του ’08. Δηλαδή όταν ασυνείδητοι σκοτώνουν πρέπει να βγαίνουμε στον δρόμο ; Όταν παιδάκια κακοποιούνται και σκοτώνονται απο τους πατεράδες τους να βγαίνουμε στον δρόμο ; Όταν κάποιος παίρνει ένα καλασνικωφ και σκοτώνει τον προπατζη να βγούμε στον δρόμο ; Όταν η 17 Νοέμβρη σκότωνε βγήκαμε στον δρόμο ;
    Το ξαναλέω, δεν είναι το ίδιο, άλλο να έρχεται ένας να βάζει βόμβα και να σε σκοτώνει και άλλο να σε σκοτώνει όργανο του κράτους που η δουλειά του είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν ξέρω αν είναι σαφής η διαφορά…

    • 30/03/2010 14:56

      Εύγε νέα μου, είσαι άξιο αντιδρασεξικό τέκνο.
      Να συμπληρώσω ότι όταν κάνεις πορεία ενάντια στους ανύπαρκτους, τότε είναι που τους δίνεις την υπόσταση που τόσο ποθούν και δεν αξίζουν να έχουν.
      Πορεία για το παιδί θα μπορούσε να γίνει για άλλον σκοπό:
      Να καταδικάσεις την αιτία που το έκανε να ψάχνει στα σκουπίδια και να καταδικάσεις όλους τους κάφρους (δημοσιογράφους, πολιτικούς- θεσμικούς και μη) που προσπαθούν να πολιτικολογήσουν πλατσικολογόντας και τρομοκρατώντας πάνω από το διαμελισμένο κορμί του -ότι φταίνε οι άλλοι, οι κακοί τρομοκράτες και όχι οι ίδιοι.
      Ήταν εντυπωσιακά εμετικό το πως εχτές όλη αυτή η βρωμερή φάρα που ήταν μαζεμένη στον Πρετε-ξεντέρη επιχειρηματολογούσε πάνω στο «δεν φταίμε εμείς, άλλοι φταίνε». Μέχρι και αυτό το τρισάθλιο υποκείμενο, ο Νικηταράς ο δενδροφάγος πήρε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση και να πει ότι «δεν φταίει που έψαχνε ο πιτσιρικάς στα σκουπίδια, γιατί ο δήμος κάνει δωρεάν συσίτια, αλλά τώρα με τον Κλεισθένη, Καλλικράτη πως στο καλό τον λένε, θα περιοριστούν οι χρηματοδοτήσεις και τι θα κάνει ο Δήμος, κλαψ κλαψ οϊμέ».

      Ποιος κερατάς φταίει λοιπόν, που να γυρίζουν όλοι σπίτια τους και να βρίσκουν τις παντόφλες τους ζεστές, γαμώ το κέρατο τους γαμώ?

  15. 30/03/2010 15:25

    Ναι έτσι ακριβώς.

    Γιατί φοβάμαι πως πάει να καπηλευτεί ό,τι έγινε τον Δεκέμβρη. Ξέρω, εντάξει, δεν καταλύθηκε το κράτος, ούτε καταλάβαμε τα ανάκτορα, αλλά ρε γαμώτο θέλει πολύ μυαλό για να δει κανείς ότι ήταν το έναυσμα για την αλλαγή που θα έρθει ; Ότι ήταν η αρχή του τέλους ; Ότι νισάφι πια ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ; Ότι αν συνεχίσεΤΕ έτσι θα σας πάλουμε φαλάγγι και (σχώρα με Θε μου) δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο, θα σας μαμήσουμε ότι πορσε καγιεν έχετε και δεν έχετε ; (αστα διαλα συγχύστηκα πάλι !!!)

    Ελπίζω βέβαια να προλάβω να το ζήσω γαμώτο, κι ότι είναι να γίνει ΤΩΡΑ, κι όχι σε 40 χρόνια όταν δεν θα μπορώ να βλέπω, να ακούω και να τρώω…

  16. 30/03/2010 15:26

    Εγώ τις Δευτέρες συνήθως βλέπω… Χατζηνικολάου. Αυτόν τον άθλιο μετανοημένο πρώην αριστερό Κουναλάκη με τι ιδιότητα τον καλούν ακόμα σε πάνελ; Κανένα έλεος σε μετανοημένους αριστερούς και… μαφιόζους!

    • 30/03/2010 15:30

      Τον Κουναλάκη τον κάλεσαν μάλλον λόγω ονόματος και ημερών!
      Είναι ο Κουναλάκης του Πάσχα!

      Κανένα έλεος Τσαλ! Στον Κουναλάκη λέω να πάρουμε ένα τσουβάλι κρεμύδια!

      • 30/03/2010 15:31

        …κρεΜμύδια…

      • 31/03/2010 00:47

        lol. Προτείνω να βγει και remix της παλιάς γνωστής επιτυχίας του raki, για να διασύρει τους ανήκοντες σε αυτή την συνομοταξία: «Είσαι σαν… Κουναλάκη»!

  17. 30/03/2010 15:34

    Με την ιδιότητα του μαιντανού ;

  18. 30/03/2010 15:53

    Δεν είμαι και πολύ σίγουρη.
    Όταν ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ καθάρισαν με 9 σφαίρες τον Τόντι δεν είδα κανένα να βγαίνει στους δρόμους.
    Βλέπεις, ο Τόντι αφενός δεν ήταν Ελληνας, αφετέρου δεν έπεσε μες τα ηρωικά Εξάρχεια. Το’χαμε κουβεντιάσει και με αφορμή ένα σχετικό ποστ του Αντιδρασέξ.

    Θεωρώ πως θα έπρεπε να ξεσηκωθεί ο κόσμος με αφορμή αυτό το γεγονός, για τον πολύ απλό λόγο ότι το κλίμα τρομοκρατίας, είτε καλλιεργείται από πολιτική βλακεία, είτε από σκοπιμότητα (λέγε με παρακράτος), ένα και μόνο στόχο εξυπηρετεί και αυτός μάλλον δεν είναι υπέρ του κόσμου.

    Για ρίξτε μια ματιά σε αυτό το ποστ του Βυτίου, που τα λέει καλύτερα από μένα:

    ιδέες για σενάρια – Χαμιντουλάν Ναζαφί

  19. 30/03/2010 16:21

    Μην φτάσουμε όμως και στο άλλο άκρο λαικισμού… μεγάλωσε με βόμβες και πέθανε με αυτές… ε όχι ! Κάπου άκουσα ότι στα πρωινάδικα-μεσημεριανά θρηνούσαν και έλεγαν ότι κι ο πατέρας του είχε σκοτωθεί απο βόμβα στο Αφγανιστάν… Μου κάνει λίγο υποκριτικό… Τι έγινε ξαφνικά λυπόμαστε τους Αφγανούς ή τους μετανάστες αλλά τον Καρατζαφέρη τον έχουμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ να προβάλλετε στα καναλια ; Ε ρε παιδιά δεν δένει το σκηνικό…
    Όσο για τον Τόντι, έγινε πορεία και μάλιστα με επεισόδια.

    • 30/03/2010 16:25

      Ποιος πατέρας του ακριβώς?
      Αυτός http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=322939&ct=32&dt=30/03/2010 ή κάνας άλλος?

    • 30/03/2010 16:41

      Α, και να μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ελλάδα ΕΧΕΙ στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν, ε?

      • 31/03/2010 00:51

        Έχει έχει, και πιθανότητα θα την αυξήσει, στα πλαίσια των ανταλλαγμάτων για την… κατάργηση της βίζας στο Αμέρικα!

    • 30/03/2010 16:44

      Και σόρρυ που τα γράφω ένα ένα:
      Η πορεία στον Βύρωνα δεν είχε επεισόδια, είχε τραμπούκικη και απρόκλητη (έλα, δεν το πιστέυω! γίνονται αυτά?) επίθεση από τα ΜΑΤ στην ουρά της και αφού ολοκληρωνόταν ειρηνικά (το σπάσιμο των τζαμαριών των γραφείων του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα το θεωρώ πταίσμα).

      • 31/03/2010 01:11

        «το σπάσιμο των τζαμαριών των γραφείων του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα »
        προσωπικά το θεωρώ δικαιοσύνη, αλλά ας μην προβοκάρω άλλο… 🙂

  20. 30/03/2010 16:31

    Α καλά… Απο κει να φανταστείς τι παραπληροφόρηση τρώμε ! Εχθές άκουσα που το σχολιαζε κάποιος στο ραδιόφωνο ότι το και το στα μεσημεριανα.

    Σκέψου να δεις ρε συ…

  21. 30/03/2010 16:33

    Βέβαια, εγώ άκουσα ότι ο πατέρας ζει, και στην Ελλάδα μάλιστα, και του το ανακοίνωσε η Αφγανική κοινότητα. Άλλη μια δημοσιογραφική επιτυχία βεβαίως, αν το είπαν αυτό τα μεσημεριανάδικα-πρωινάδικα!

    Νομίζω πως η παρέμβαση στο ποστ από το Χαρουμενόπαιδο και τον Αντιδρασέξ είναι καταλυτική και θεωρώ πως είστε συν-συγγραφείς μου! 😉

    Η Βέλγα συμπλήρωσε θεσπέσια το ποστ με την ανάρτηση του Βυτίου!

    Και εγώ έρχομαι να βάλω, λόγω της ημέρας, το περσινό ποστ του συντρόφου Τσαλ για τον Μπελογιάννη. Σήμερα συμπληρώνονται 58 χρόνια από την εκτέλεσή του. Ήταν Κυριακή…συννεφιασμένη. Και ο Τσιτσάνης την έκανε τραγούδι…γιατί η αντίσταση μπορεί να έχει πολλές μορφές:

  22. 30/03/2010 16:39

    Και έτσι ερχόμαστε σε αυτό που λέω γενικά τον τελευταίο καιρό και είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα (και η οποία ΔΕΝ είναι 42):

    ΠΑΛΟΥΚΙ! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ! ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ!

  23. 30/03/2010 16:42

    Ευχαριστώ Μπαλόνι, φλατερντ ! Και προσυπογραφω Αντίδραση ! Και χαιρετώ κιολας !

  24. 30/03/2010 17:00

    Χάππι, δε νομίζω πως το «εγινε πορεία και μάλιστα με επεισόδια» είναι το ίδιο με το «καίγεται η Αθήνα για 3 βδομάδες» και ακούγεται σε όλο τον πλανήτη. Για μένα πρόκειται για δύο εξίσου σοβαρά περιστατικά, που στην κοινωνία είχαν εντελώς δυσανάλογο αντίκτυπο.

    Επί πλέον ο κόσμος είναι σαν μουδιασμένος. Πέφτει και όλη αυτή η τρομοκρατία αντάμα -όχι τυχαία- και τελικά, χμ, συνηθίζουμε;

    • 30/03/2010 17:04

      Αυτό το σχόλιο σου Κροτ θα μπορούσε να είναι τρέηλερ για το ποστάκιον που έχω βάλει να μαρινάρεται, θα το βάλω στον φούρνο και ελπίζω το βραδάκι να είναι έτοιμο για μασούλημα.

  25. 30/03/2010 17:02

    Και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
    Oι πληροφορίες έρχονται καταγαμηστικά (©Abuli-Bernet, TORPEDO) («γιατί θα τους καταγαμήσω» έλεγε ο Torpedo.

    Εδώ:
    http://stokokkino.gr/ekpompes/deltio-eidiseon/triti-30-martioy-deltio-eidiseon-16-00/view λέει ότι
    «Με τηλεφώνημα στην εφημερίδα Καθημερινή άγνωστος ανέλαβε για λογαριασμό της οργάνωσης “Αντάρτικη Ομάδα Λάμπρος Φούντας” την ευθύνη για την φονική έκρηξη βόμβας στα Πατήσια που στοίχισε την ζωή στον 15χρονο Αφγανό πρόσφυγα. Η αστυνομία δεν αξιολογεί ως αξιόπιστη την συγκεκριμένη ανάληψη.»

    Μαλακίες, ούτε οι μπάτσοι δεν το πιστεύουν αυτό, όποιος πήρε τηλεφωνο μάλλον είχε καπνίσει 3 κιλά φούντα πριν.

    Εδώ έχει μια άλλη ανάληψη:
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119382&cid=4
    Αυτή είναι πιο αληθοφανής και επιβεβαιώνει τα σενάρια και τις σκέψεις που έχουν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ αλλά όχι στα ΜΜΕ. Αυτό βέβαια δεν την κάνει ταυτόχρονα και αληθινή έτσι?

    Φαίνεται ότι σε καιρούς κρίσης, κάποιοι κάνουν τις μόνες αναλήψεις που μπορούν: Τις απύθμενης μαλακίας που τους δέρνει.

    [Προχωράει ένας φασίστας στην έρημο. Όπως προχωράει στην ερημιά, αισθάνεται ΦΑΠ! μια καρπαζιά! Γυρνάει, δεν βλέπει κανέναν. Λίγο παρακάτω τα ίδια ΦΑΠ! Πάλι γυρνάει, πάλι κανείς όσο πιάνει το μάτι! Τι ήταν? Η μαλακία που τον δέρνει!]

  26. 30/03/2010 17:15

    Απο το ΥΓ1 της δεύτερης προκήρυξης μπορείς να είσαι σίγουρος ότι την έγραψαν φασίστες -ασχέτως αν πράγματι έβαλαν και την βόμβα:
    «Υ.Γ.1: Δε θα μιλήσουμε για παράπλευρη απώλια αλλά ούτε και θα ζητήσουμε τη συγχώρεση κανενός είμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο πεθαίνουν ακόμη και μικρά παιδιά.»

    απώλια, καθός.
    Είδες τι παθαίνεις όταν προσπαθείς να μην γράψεις σε greeklish: apwlia, ka8os ?

  27. 30/03/2010 17:56

    «Εμείς προτάσσουμε αντιεξουσιαστικές κοινωνίες φυλετικού χαρακτήρα και από δω και πέρα προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε.»

    ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

    Από την άλλη βέβαια, το κοριτσάκι κινδυνεύει να μείνει τυφλό. Και το πιθανότερο είναι μόλις θεραπευτούν μάνα και κόρη να απελαθούν. Πού; Στο Αφγανιστάν, να τις αποτελειώσουν…

    =============================
    Είδες βρε που έφτασα να σου διαφημίζω τα ποστ? Να δω να πέφτουν και τα ποσοστά μου επιτέλους!!

  28. 30/03/2010 18:35

    «Χαμιντουλάν τον έλεγαν…
    Γιατί όλοι έχουν όνομα…
    Όχι μόνο οι νεκροί από σφαίρα αστυνομικού»

    Τα υπόλοιπα εδώ:
    http://ore-ti-me-les.blogspot.com/2010/03/blog-post_30.html

    respect στη Φοράδα.

  29. 30/03/2010 18:56

    @μπαλούν και κροτ (και λοιποί) από χθες άκουσα και διάβασα για τόσους πολλούς υπαίτους. Φταίει το Πασόκ. Φταίει η ΝΔ. Φταίει η αστυνομία, ο Χρυσοχοϊδης, η ακροδεξιά. Σόρυ κι όλας, αλλά φταίνε και αυτά τα καθάρματα που σκοτώνουν κόσμο έτσι για την κάβλα. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία να ψάξει κανείς τα κοινωνικά αίτια που γεννούν την τρομοκρατία γιατί η ίδια η τρομοκρατία είναι παρανοϊκή και διεφθαρμένη, είτε υπάρχουν θύματα είτε όχι. Για ‘μένα λοιπόν τα κίνητρα δεν είναι κοινωνικά, αλλά βαθιά ψυχοπαθολογικά. Υπό αυτή την έννοια, συμφωνώ με το Χρυσοχοϊδη: αυτοί οι άνθρωποι είναι εναντίον της κοινωνίας. Δηλαδή όλων…

  30. 30/03/2010 20:57

    ρε συ…τα μεγάλα πνεύματα συνατιώνται….άνέβασα κάτι που δίνει μια πρόχειρη απάντηση…

  31. 30/03/2010 22:02

    θενξ για τα λίνκια Αντιδραστικέ και τις παρατηρήσεις!
    @Κροτ
    Από το TVXS: «Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα, τη μητέρα και την κόρη στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, στην οικογένεια του μικρού Αφγανού θα χορηγηθεί καθεστώτος επικουρικής προστασίας. Επίσης, η κηδεία θα γίνει με έξοδα του Δημοσίου και όπως αρμόζει στον πολιτισμό και τη θρησκεία του νεκρού παιδιού.» Άκουσα και κάτι για ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλη την οικογένεια.
    Η βία έχει κοινή μήτρα, συμφωνώ με τον Silent σ’αυτό. Απλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τα κίνητρα κάθε φορά. Και η Φοράδα όταν θέτει το ζήτημα για το 15χρονο που σκοτώθηκε από διαφημιστική πινακίδα, βγάζει λίγο off το θέμα! Τεσπά!
    @Silent
    αχ βρε παιδί μου, ενώ συμφωνώ μαζί σου, κοινή η μήτρα της βίας, δεν μπορώ να κάνω πως δεν βλέπω ή δεν διακρίνω όλα αυτά που έρχονται μαζί της. Η παραπληροφόρηση από τα μέσα, η σπέκουλα από ακροδεξιά στοιχεία…όλα είναι κοινωνικά φαινόμενα που ακολουθούν το φαινόμενο της βίας. Και τα αξιολογώ εξίσου…όχι αφοριστικά, ούτε δογματικά! Και αξιολογώ και τα πατήματα που βρίσκουν στην κοινωνία! Η «δική μας» βλογόσφαιρα δεν είναι, δυστυχώς, το μέτρο αυτής της κοινωνίας.
    @yiannis63
    Γιάννη, γνωρίζουμε το ότι είμαστε μεγάλα πνεύματα και ότι συναντιόμαστε συχνά 😆
    Σε διάβασα αλλά δεν σχολίασα ακόμα…μόλις ξαναγύρισα στο ιντερνετ. 🙂

  32. 30/03/2010 22:38

    Προσκυνάω ποστ ΚΑΙ σχόλια. Ελπίζω να επιτρέπεται η αναδημοσίευσις, ή έστω ένα λινκάκι. Το Σύνταγμα θα το κλέψω πάντως σίγουρα…

    Πιο πολύ με τρελαίνει η αποδοχή πάντως. Αυτό το «έτσι είναι, το συνηθίσαμε πια», που μας προστατεύει από το κακό όσο μια μικρή τρύπα στο χώμα μπορεί να προστατεύσει μια στρουθοκάμηλο με τουρλωμένο κώλο.

    Ένα παιδί έγινε κομμάτια και έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε πλάκα, γιατί έτσι και κάνουμε το λάθος να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά θα τρελαθούμε. Κι αν τρελαθούμε, θα φύγουμε όλοι πια εκτός ελέγχου και θα γίνει της πουτάνας. Όλοι εναντίον όλων. Γαμώ.

    Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει η παρούσα εξέλιξη. Θέλω μόνο να πιστεύω ότι σε κάποιο μελλοντικό βιβλίο Ιστορίας, θα αποτελέσει μελανή σελίδα.

  33. 30/03/2010 23:17

    Silent, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αυτοί που βάζουν τη βόμβα έχουν ψυχοπαθολογικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν αρκεί, αν ο στόχος είναι να βρεις λύσεις, απαντήσεις και να αλλάξεις αυτό που συμβαίνει.
    Ψυχοπαθολογικά προβλήματα έχει και ο τύπος που σκοτώνει τη γυναίκα του με καραμπίνα επειδή τον απάτησε.
    Ψυχοπαθολογικά προβλήματα έχει και ο ασυνείδητος που περνάει με κόκκινο την ώρα που διασχίζει ένας πεζός με πράσινο.
    Ψυχοπαθολογικά προβλήματα έχει και ο εργοδότης που βγάζει όπλο για να απειλήσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
    Ψυχοπαθολογικά προβλήματα έχει, στην τελική, και ο Κορκωνέας.
    Με την έννοια πως κανένας από όλους αυτούς δεν στέκει καλά στα μυαλά του.
    Οι αιτίες όμως δεν είναι τα ψυχοπαθολογικά προβληματα, γιατί και αυτά για κάποιους λόγους δημιουργούνται.

    Εμένα δε μου αρκεί να συμπονέσω. Δε μου αρκεί να θυμώσω. Δε μου αρκεί καν η επικουρική σύνταξη και η δημοσία δαπάνη κηδεία. Και προφανώς το λαϊκίστικο πυροτέχνημα του Χρυσοχοϊδη για τα ταξειδιωτικά έγγραφα είναι για να του το τρίψεις στη μούρη του λαίκιστή. Γιατί αυτός και οι όμοιοί του οπλίζουν χέρια και τελικά είναι ηθικοί αυτουργοί για τις βόμβες.
    Τα φραγκοδίφραγκα και τα διαβατήρια (=ταξειδιωτικά έγγραφα*) ούτε θα σταματήσουν τον κύκλο της βίας, ούτε θα βάλουν τέλος στην τρομοκρατία, ούτε θα φέρουν πίσω τους νεκρούς.
    Και πάνω από όλα δεν εγγυώνται πως δεν θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί.

    Θέλω να μας πει ο ΠροΠος σε ποιο τζαμί θα γίνει η μουσουλμανική θρησκεία και σε ποιο νεκροταφείο θα ταφεί ο μουσουλμάνος Χαμιντουλάν. Ε; Ε;

    Μπαλούν, όχι καθόλου οφφ δεν τον βγάζει το θέμα η Φοράδα. Γιατί είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που αφήνει τις δολοφονικές διαφημιστικές πινακίδες στη θέση τους (και επιτρέπει στους μπράβους των διαφημιστικών να προπηλακίζουν και να τρομοκρατούν τους εργάτες που πάνε να τις αφαιρέσουν), η ίδια ακριβώς πολιτική οδηγεί στις βόμβες και στην τρομοκρατία.
    Η πολιτική που υπηρετεί ο ο ΠροΠος, η Αννούλα του χιονιά και οι φίλοι τους -και που υπηρετούσαν πριν ο Κωστάκης και ο Γιακουμάτος.
    Ολόιδια, τάλε κουάλε. Η πολιτικής της ανεργίας, της εργοδοτικής ασυδοσίας, της κυβερνητικής βίας και του πατ-πατ στις πλάτες των καρατζαφεραίων.
    Δλδ ο καπιταλισμός στην τελική.

    *Ταξειδιωτικά έγγραφα δε σημαίνει άδεια παραμονής και εργασίας, παιδιά. Σημαίνει χαρτιά για να ταξειδέψουν νόμιμα: ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥ;
    Μηπως στο Όσλο όπου βρίσκεται η υπόλοιπη οικογένεια και που ήταν και ο τελικός τους προορισμός;
    Τη Νορβηγία τη ρώτησε ο ΠροΠός; Και αν η Νορβηγία δεν δεχτεί;
    Μπουρμπουλήθρες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

  34. 30/03/2010 23:40

    Άσε μας κι εσύ ρε Βέλγα, που στην πατρίδα σου πάνε να απαγορέψουν τις μαντήλες στο δρόμο. Συνειδητοποιείς τι σημαίνει αυτό για την καθημερινή ζωή στις Βρυξέλλες; Πατήσια με άρωμα Βαγδάτης.

    • 30/03/2010 23:52

      ‘Ελικα, λολ, αν και δεν είναι αστείο το θέμα.
      Για την ιστορία πάντως, δεν θέλουν να απαγορεύσουν τις μαντήλες στους δρόμους, αλλά τη μπούρκα και το νικάμπ (αυτό το πράμα που είναι σα νίντζα) σε δημόσιες υπηρεσίες και κτήρια, όπως πχ τα σχολεία.
      Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως η μουσουλμανική κοινότητα ΔΕΝ έχει αντιδράσει.
      Το άλλο ενδιαφέρον είναι πως το Βέλγιο δεν είναι εντελώς λαϊκό κράτος, όπως πχ η Γαλλία, όπου θέλουν να απαγορεύσουν όλα τα θρησκευτικά σύμβολα. Τι θα γίνει πχ, με το σταυρό ή το εβραϊκό κιπ; (Η εβραϊκή κοινότητα εδώ είναι πολύ μεγάλη).
      Επίσης, οκ, στη Γαλλία απαγορεύουν τα θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία (πράγμα που προσωπικά δεν με ενοχλεί), αλλά έχουν παντού μοστραρισμένη τη φάτσα του Πρόεδρα (και με φώτοσοπ για να μη φαίνεται πόσο κοντός είναι, χα χα χα!).

      Αλλά ξεφύγαμε από το θέμα μας.

  35. 31/03/2010 02:07

    Η κουβέντα εδώ είναι πολύ ενδιαφέρουσα και δεν έχω, προφανώς, να απαντήσω προσωπικά σε καθένα και καθεμία από σας!
    Ακόμα κι αν διαφωνώ με κάποιες προσεγγίσεις του θέματος, δεν είναι σημαντικές διαφωνίες και σίγουρα δεν είναι της παρούσης. Το σίγουρο είναι πως είμαι αρκετά σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη! Δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει!

  36. 31/03/2010 08:02

    Η βία θα ενισχύεται κάθε τόσο. Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με τη ταύτιση της τρομοκρατικής τυφλής βίας με εκείνη των εργαζομένων. Ο ρατσισμός και ο αριστερός διασπειρόμενος πανικός δεν έχουν καμία σχέση με τη βία του κράτους, με την οικονομική βία, με τη βία των ΜΜΕ. Η εξουσία -κάθε μορφής- έχει τις δικές της μορφές βίας που δε σκοτώνουν αλλά υποτάσσουν. Και η διαφωνία μου εστιάζεται στο ότι η τρομοκρατική βία εμφανίζεται ως απόρροια της κρατικής βίας Δεν είναι έτσι. Γιατί τότε θα δικαιολογήσουμε και τη ρατσιστική βία ως αντίσταση…

  37. 31/03/2010 16:31

    Νομίζω πως το υγ2 τα λέει όλα… και ίσως αν γίνει πραγματικότητα, να αλλάξει κάπως αυτή η κωλοκοινωνία που φέρνουμε τα παιδάκια μας!

  38. 31/03/2010 22:10

    @ο δείμος του πολίτη
    καλώς ήλθες κι από δω
    ομολογώ πως η γραμμικότητα στη βία και μένα με ενοχλεί. Δεν είχα αυτό το σκοπό σε αυτό το ποστ. Και γι’ αυτό, σ’αυτό που λέει το Χαρουμενόπαιδο (και στο νέο του πόστ το λέει ακόμα καλύτερα) έχει απόλυτο δίκιο.
    Η Κροτ βάζει τα θέματα με πιο απόλυτο τρόπο. Μπορεί και να συμφωνώ, δεν έχω καταλήξει. Προφανώς ο καπιταλισμός, πόσο μάλλον ο τριτοκοσμικός καπιταλισμός που ζούμε, είναι η μαμή πολλών δεινών! Αλλά πρέπει να βλέπουμε την κάθε βία με ξεχωριστό τρόπο για να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μέχρι την…επανάσταση που θα ρίξει τον καπιταλισμό!
    Η τρομοκρατία και η βία που γεννά δεν είναι ίδια από παντού…διαφωνώ με τον silent σε αυτό…και συμφωνώ με τον Έλικα όταν λέει : Όταν ο Χατζηνικολάου φιλοξενούσε τον Άδωνι και τον Καρατζαφέρη κάθε τρεις και λίγο στα δελτία του, κι έφτανε μέχρι να δώσει βήμα στον Πλεύρη, τον Ιωαννίδη και τον Παττακό, εμείς τι κάναμε; Γκρινιάξαμε λίγο ίσως, είπαμε “άει σιχτίρ”, ίσως να γράψαμε και κανένα ειρωνικό ποστ και τέλος.

    Ενώ θα έπρεπε να έχουμε κατέβει στους δρόμους, να έχουμε αποκλείσει το ALTER, να έχουμε κάνει αγωγές, προσφυγές, επερωτήσεις κι ό,τι άλλο (νόμιμο και μη) για να σπάσουμε το αυγό του φιδιού πριν προλάβει να επωαστεί.

    Κι αυτό που αναφέρω είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, μία ψηφίδα στο μωσαϊκό του ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    Μια άλλη ψηφίδα είναι η προπαγάνδα που πείθει κάποια με μουσουλμανικό ψευδώνυμο να ισχυριστεί ότι η αριστερά μίλησε για “παράπλευρες απώλειες” κι ότι οι αναρχικοί είναι απλά εναλλακτικά fashion victims που πάνε διακοπές στη Βαρκελώνη.

    Είναι τραγική η παραπληροφόρηση, κι ακόμα πιο τραγική είναι η αδυναμία των αριστερών, των αντιεξουσιαστών αλλά και όλων των προοδευτικών ανθρώπων που έχουν απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο να ορθώσουν ανάστημα και να δείξουν τα δόντια τους.
    Και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, τα κανάλια που το στήριξαν, ο Πάγκαλος και άλλοι άφησαν το φίδι να εκκολάψει το αυγό του!
    από την άλλη, εγώ που είμαι θέση/φύση κατά της βίας, πέρισυ στα λεγόμενα Δεκεμβριανά ήμουν μια ανάσα από το να πάρω πέτρα και να τα σπάσω όλα!
    Άρα, μήπως η κρατική βία γεννά βία;; Λέω, μήπως;
    @Μανέτ
    Πού φέρνουμε τα παιδιά μας; Ε; Οφείλουμε να τους φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία!
    Φωτιά και Παλούκι

Trackbacks

  1. Χαμιντουλάν Ναζαφί « ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΣ
  2. Χαμιντουλάν Ναζαφί « ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΣ

Σχολιάστε