Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

27/07/2010

Κοιτάξτε να δείτε τι έχω πάθει…γύρισα στην πρωτεύουσα και οι ειδησεογραφία είναι σαν να μην είναι καλοκαίρι…πάνω από 10 θέματα που χρίζουν σχολιασμό κι εγώ πρέπει να διαλέξω, πρέπει να τα βάλω σε μια σειρά – πρώτα και κύρια στο μυαλό μου – εν μέσω κινηματογραφικών προβολών, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων που θέλω να παρακολουθήσω!

Επιλέγω λοιπόν να ξεκινήσω με ένα χαλαρό θέμα:

 1. Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που αποφασίζει να βάλει μια τάξη στο δημοσιονομικό και έβαλε μπρος ένα πρόγραμμα (που το διαφήμισε και ως τρομερά φιλόδοξο αν και είναι σχετικά απλό) απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων ή ακριβέστερα όσων πληρώνονται με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Ο/Η κάθε υπάλληλος έχει την αποκλειστική ευθύνη καταγραφής του/της, της θέσης του/της, των σπουδών του/της και άλλα «χρήσιμα» στοιχεία (μέρος των οποίων «κόπηκαν» λόγω παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων…χε χε χε). Μάλιστα επιστρατεύτηκε και η απειλή του «όποιος δεν απογραφεί, δεν θα πληρωθεί». Στο πλαίσιο και μια εντελώς αμερικάνικης λογικής μάρκετινγκ (έβαλα αρκετές γενικές; ) ο πρωθυπουργός απογράφηκε ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας!!! Έτσι, όπως Αμερική!

Βέβαια, με μια προσεκτική ανάγνωση της σχετικής εγκυκλίου θα βλέπατε πως δεν απογράφονται οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ (νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου), ούτε καν οι μόνιμοι υπάλληλοί τους οι οποίοι πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχετε υπόψη σας πόσοι δημόσιοι οργανισμοί έχουν καθεστώς ΝΠΙΔ; Πάρα – πάρα πολλοί. Η ΠΑΣΟΚάρα του Σημίτη μετέτρεψε ένα σωρό δημόσιους οργανισμούς σε ΑΕ προκειμένου να παρακάμπτεται π.χ. ο ΑΣΕΠ στις προσλήψεις συμβασιούχων ή να γίνεται «η καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας» αυτών των οργανισμών. Αυτοί οι οργανισμοί λοιπόν έχουν ένα σωρό συμβασιούχους που πληρώνονται με ευρωπαϊκά χρήματα αλλά και ένα κάρο μόνιμους υπαλλήλους που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό…Ε, αυτοί οι υπάλληλοι δεν απογράφονται! Με ποια λογική; Έχω ιδέες αλλά θέλω να ακούσω και τις δικές σας. Αν υποθέσουμε δηλαδή πώς δεν το κάνουνε για καθαρά διαφημιστικούς λόγους όλο αυτό, γιατί δεν απογράφονται αυτοί οι υπάλληλοι;;

υ.γ. να με συγχωρέσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που επιλέγω πάντα τέτοιες φάτσες του ΓΑΠ αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ κάθε φορά που τις βλέπω!!!

22 Σχόλια leave one →
 1. 27/07/2010 16:29

  Επιτέλους, το μπαλόνι που όλοι αγαπήσαμε!

  Καλά η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά(που δεν υπάρχουν) 😀 !!!

  Δηλαδή μπορώ να μπω να απογραφώ κι εγώ και να μου στείλουν την πληρωμή? Και να βάλω ότι έχω 10 πτυχία ?

 2. 27/07/2010 17:09

  «Αν υποθέσουμε δηλαδή πώς δεν το κάνουνε για καθαρά διαφημιστικούς λόγους όλο αυτό, γιατί δεν απογράφονται αυτοί οι υπάλληλοι;;»

  να το πάρει το ποτάμι!

 3. 27/07/2010 19:14

  Για να μπορούν να απολυθούν αργότερα;

 4. 27/07/2010 19:50

  εγώ που είμαι μπλοκάκι απογράφτηκα κανονικά, απολύομαι βέβαια σε ένα μήνα αλλά δε βαριέσαι, εδώ απογράφτηκαν οι ορισμένου που απολύονται σε μερικές ώρες.. και δεν πληρωνόμαστε από τον προϋπολογισμό αλλά από τους πόρους του φορέα και ως γνωστόν, τα μισθά μπαίνουν μαζεμενα μετά από ένα χρόνο, κι αν!!!

 5. 27/07/2010 19:50

  Εγώ λέω ότι ήρθε η απογραφή για να συμπληρώσει την… παραγραφή!

 6. 27/07/2010 20:23

  και εγώ το μπλοκάκι απογράφτηκα, τη μια «εργολάβος», την άλλη υπάλληλος, τη μία συμβασιούχος, την άλλη «δημόσιος υπάλληλος», τη μια απασχολήσιμος την άλλη απολύσιμος, πάντα απαραίτητος και πάντα περιττός. Έτσι για να ξεκινήσουμε από Σεπτέμβρη πάλι τη γκρίνια: είναι πολλοί, να περικόψουμε, να απολύσουμε, φταίνε τα κόμματα, φταίνε οι συνδικαλιστές.

 7. 27/07/2010 20:25

  να σας πω τη σκέψη μου; Πέρα από ένα πολύ ωραίο διαφημιστικό κόλπο περί διαφάνειας και τακτοποίησης, το να μη καταγράφεις όσους εργάζονται σε ΝΠΙΔ (όπου μοναδικός μέτοχος είναι το κράτος βέβαια) είναι γιατί για να μπορείς να συνεχίζεις να χρησιμοποιείς τους συγκεκριμένους (και κατά κανόνα κερδοφόρους οργανισμούς) ως εργαλεία για τα μικροκομματικά σου συμφέροντα και να συνεχίζεις να «προσλαμβάνεις» και να «απολύεις» προεκλογικά κόσμο.
  Άσε που τα πολλά λεφτά τα δίνεις σε διευθύνοντες και συμβούλους αυτών ακριβώς των Οργανισμών!!! Αμα τους απογράψεις όλους αυτούς, θα φανεί το μέγεθος της απόλυτης γελοιότητάς σου!

  υ.γ. Παρτιζάνα παιδί μου, σου είπε κανείς να απογραφείς ή αυτοβούλως το έκανες;;

 8. 27/07/2010 20:27

  Ακριβώς με το σκεπτικό που βάζει ο Γιώργος,ε γώ σκεφτόμουν πως τους συμφέρει να απογράψουν ακόμα και τις μύγες που πετανε σε δημόσιες υπηρεσίες (όχι αυτές που βαράνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, τις άλλες), ώστε νά’χουνε μετά να λένε πως είναι πολλοί, και πρέπει να διώξουμε κλπ κλπ.
  Τα οργανικά κενά στην εκπαίδευση να δω πώς θα δικαιολογήσουν…

  • 27/07/2010 22:15

   Κροτ μου, τόσο καιρό περνάνε το μήνυμα πως οι άχρηστοι που κάθονται το καλοκαίρι και τους πληρώνουμε κιόλας, να ζοριστούν να τα βγάλουν πέρα και να μη γκρινιάζουν (βλ. 800 υποχρεωτικά ως τις 2 ακομα και πρωτάκια) κι άλλα τέτοια «όμορφα». Μ’ αρέσει που ρωτάς?

   Την καλύτερη λεζάντα κάτω απ΄τη φωτο του ΓΑΠ ενώ απογράφεται, την έγραψε ο Πότμος στο τουίτερ: «Η μαλακία κάνει γερά μπράτσα και όμορφο πρόσωπο «. 😉

 9. 27/07/2010 20:31

  μ’ αρέσει όταν γράφουμε σχόλια ταυτόχρονα 😆

 10. 28/07/2010 10:11

  Η αρχική ιδέα της καταγραφής δεν είναι άσχημη ιδέα. Βέβαια έγινε λίγο βιαστικά και πρόχειρα. Μιλώντας προσωπικά όποιος παίρνει ακόμα και 1 ευρώ από το δημόσιο πρέπει να καταγραφεί. Είτε είσαι ΝΠΙΔ είτε σε κάποια δημόσια υπηρεσία, είτε ακόμα και εργολάβος σε κάποιο έργο που πήρες με τον Χ διαγωνισμό (ακόμα και μια δημόσια βάση δεδομένων με όλα τα έργα και τα κόστη αν δεν υπάρχει θα έπρεπε να δημιουργηθεί), οπουδήποτε.
  Όχι πολλά πολλά …δεν χρειάζονται λεπτομέρειες.

  Το θέμα είναι βέβαια όπως το έθεσες ότι καταγράφεται η σάρα και αφήνουν την μάρα να αλωνίζει ανενόχλητη.

 11. 28/07/2010 12:17

  Αυτοβούλως δεν έχω επιδείξει ποτέ στη ζωή μου τέτοια συνέπεια προς τις κρατικές απαιτήσεις! Έπρεπε και εμείς να απογραφούμε. Εγώ υποθέτω πως θα βγάλουν το μέσο όρο από τα μισθά (αν μετρήσουν και το δικό μας, τότε ο μ.ο καταποντίζεται!) και μετά θα πουν «θα σας πληρώνουμε όλους το ίδιο, για να μην υπάρχουν και καλά πολλές ταχύτητες. Αυτό φυσικά δε θα εφαρμόζεται για τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης αλλά για τους μόνιμους.
  Αλλά και τώρα άλλα λεφτά παίρνω εγώ (κάτω από 500) και άλλα ο διεθυντής. Από αλλού πληρώνομαι εγώ (από το φορέα)και από αλλού ο διευθυντής (από τον κρατικό προϋπολογισμό). Εγώ κάθομαι στο φορέα για 8 μήνες και ο άλλος για πάντα. Είναι τρομερά παραπλανητικό. δεν ξέρω αν στους ΝΠΙΔ γίνεται αυτό που λες. Αλλά αν εκεί εργάζονται άτομα με την ίδια σχέση εργασίας με εμένα, δε θα τους θεωρούσα και πολύ τυχερούς. Διότι βόλεμα δεν είναι να παίρνεις κάτω από 500 ευρώ για ένα χρόνο και μετά έφυγες!Και όποιος χαιρόταν ή χαίρεται που δουλεύει στο δημόσιο με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ βλάκας, να μην πω τίποτα χειρότερο!Ο κόσμος τόσα χρόνια έριχνε τις απιτήσεις του για μια δουλειά προσωρινή, κακοπληρωμένη, πολλοί εγκλωβίστηκαν για χρόνια και τώρα μένουν με το πουλί στο χέρι. Είχαν την επλίδα ότι κάποια στιγμή θα γινουν αορίστου και ανέχονταν όλη την παράνοια. Αλλά ας πρόσεχαν, διότι όταν έρχεται η ΕΕ πριν χρόνια και σου λέει πρέπει να ελαστικοποιήσεις τις εργασιακές σχέσεις, πόσο μαλάκας είσαι για να πιστεύεις οτι εσύ θα εξαιρεθείς από την τάση αυτή?!

 12. 29/07/2010 14:21

  Να πω και εγώ μια γνώμη που είμαι του ιδιωτικού τομέα;

  Είναι κατάντια στη β’ δεκαετία του 21ου αιώνα να μην ξέρουμε πόσοι δουλεύουν στο δημόσιο (για τους γνωστούς μαυρογιαλούρικους λόγους). Όπως είναι κατάντια (άσχετο αυτό) την ώρα που εμείς πίνουμε το καφεδάκι μας πάνω από ένα pc, να πρέπει ακόμα να πηγαίνουμε σε δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουμε τη δουλειά μας με παράβολα, αριθμούς πρωτοκόλλου και άλλα τέτοια προπολεμικά (του Α΄ Παγκοσμίου).
  Η απογραφή θα βγάλει ένα ωραιότατο νούμερο, που άλλους θα εντυπωσιάσει, άλλους θα τρομάξει (σαν εμένα), άλλους θα βάλει σε πονηρές σκέψεις.
  Εγώ όμως θα ήθελα να μάθω κάτι άλλο με την απογραφή ή όποια άλλη διαδικασία: θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι 100 ταχυτήτων στο Δημόσιο; Εκεί είναι η φαυλότητα. Θα μάθουμε γιατί έχει 40 εργαζόμενους παραπάνω στη Χ ή Ψ ΔΟΥ και -10 δασκάλους και γιατρούς στον Αγ.Ευστράτιο (για παράδειγμα). Eκεί η καρα-φαυλότητα.

 13. 29/07/2010 18:09

  Σιγά τις απογραφές, έχουν δεί εμάς τα μάτια μας.

 14. 30/07/2010 21:48

  θεωρητικά έπεται η απογραφή και των υπολοίπων που λές. Θεωρητικά πάντα. Καλό σου βράδυ

 15. 08/08/2010 14:09

  Αγαπητό Κόκκινο Μπαλόνι καλησπέρα!
  Σου «έκλεψα» μία φωτό σου (Οικονομία για αρχάριους) και την έβαλα στο blog μου, αναφέροντας εννοείται την πηγή…
  Αν έχεις κάποιο πρόβλημα και θελήσεις να την κατεβάσω απλά άφησε μου ένα σχόλιο !

  Καλή σας μέρα και πάλι 😛

 16. el romandante permalink
  28/08/2010 17:26

  πού είσαι βρε μπαλόνη;
  άντε γύρνα πίσω!

 17. 28/08/2010 21:43

  Καλά λέει ο προλαλήσας. Το μπαλόνι κοντεύει να κάνει μεγαλύτερες διακοπές και από τον… πρωθυπουργό!

 18. 29/08/2010 21:49

  Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μπαλόνη κόκκινο που από την πολλή ηλιοθεραπεία μαύρισε και απ΄τότε το λένε το «μαύρο μπαλόνι που πρν ήταν κόκκινο»

 19. 31/08/2010 13:12

  Επειδή ρώτησε η Κροτ και αύριο πάω στο σχολείο. Τα οργανικά κενά θα τα καλύψουν με το να μας μετακινούν αυτοβούλως σε σχολεία ακόμα και εκτός νομού της οργανικής μας θέσης. Κοινώς αν δεν συμπληρώνουμε ωράριο στο σχολείο της οργανικής μας θέσης (πανεύκολο αυτό στην τεχνική β’βάθμια εκπαίδευση πχ) θα σε στέλνουν όπου δει. Θα ενεργοποιήσουν και δεύτερες ειδικότητες οπότε με βλέπω -αν όχι φέτος του χρόνου- να διδάσκω λίγες ώρες γραφιστική στο ένα σχολείο, λίγες μαθηματικά σε άλλο και κάτι σε πληροφορική στο τρίτο. Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, πανεπιστήμων όχι ποντικοκούραδα…..

 20. 09/09/2010 13:14

  adikia einai

  Ολοι συμπασχουμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: