Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η επίδραση των χημικών

12/12/2008

peristeria

η φωτογραφία από τη σαλάτα.

Οι τελευταίες μέρες ήταν παράξενες μέρες. Μέρες φωτιάς, μέρες θανάτου, που και που είχαν και λίγη ελπίδα! Ελπίδα ότι δεν έχουμε πεθάνει, ότι δεν κοιμόμαστε όλοι. Και ότι αυτοί που δεν κοιμόμαστε είμαστε τελικά πολλοί.

Οι τελευταίες μέρες όμως ήταν και μέρες λάσπης, απύθμενης λάσπης, παχύρρευστης λάσπης.

Λάσπη απέναντι σε μια γενιά που εξεγείρεται, απέναντι σε ένα λαό που δεν αντέχει άλλη κοροϊδία αλλά και απέναντι σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που αρνήθηκαν να το παίξουν μπάτσοι στην θέση των μπάτσων και να συμπλακούν με οπλισμένους κουκουλοφόρους.

Τις μέρες αυτές δεν ασχολήθηκα με το μπλογκ μου. Δεν είχα ανάσα, δεν είχα αντοχή, δεν είχα δύναμη, δεν είχα ψυχραιμία. Είχα αποφασίσει να γράψω σήμερα κάποια πράγματα προκειμένου να πω αυτά που σκεφτόμουν, με ψυχραιμία. Από το πρωί προσπαθώ αλλά δεν μου βγαίνει…κολλημένο το μυαλό, ακόμα πιο κολλημένη η ανάσα. Ο πόνος από τα χημικά είναι ακόμα έντονος, στο λαιμό και στο στέρνο μου. Μα τι μας ψεκάζουν;;;;

Μάλλον λοιπόν τα χημικά τους κάνουν περισσότερη δουλειά εκτός από την προφανή του να μας διαλύουν στις διαδηλώσεις: διαλύουν και το μυαλό μας. Επειδή όμως διάβασα διαμάντια χτες και σήμερα, θα σας τα προτείνω. Γιατί αν κάτι έχει γραφεί πολύ καλά, δεν έχει νόημα να το ξαναγράφεις με άλλα λόγια και να φορτώνεις το διαδίκτυο με άλλο ένα κείμενο. Θα πω μόνο το εξής σε κάποιους φίλους εξοργισμένους με τα γεγονότα βίας: μόνο ψάχνοντας τα βαθύτερα αίτια ενός φαινομένου και κατανοώντας τα με ψυχραιμία, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πιθανές λύσεις που θα έχουν αποτέλεσμα!

Για τον λόγο αυτό προτείνω ανεπιφύλακτα το κείμενο του ΑNemos: Εμείς τα παράσιτα , που αν και δε συμφωνώ πάντα μαζί του, αυτή τη φορά με εξέπληξε ευχάριστα αφού έκανε εκτενέστατη αναφορά στις αιτίες που μας οδήγησαν στην σημερινή κοινωνική και οικονομική ανισότητα. Για τον ίδιο λόγο προτείνω και το καινούριο του Ματθαίου για τη Γενιά No Future

Τα κείμενα της Ανεπίδοτης και του Vlahou στις Ιχνηλασίες γιατί μας φέρνουν μπροστά στις ευθύνες μας, όλους μας και μας αναγκάζουν να ζητήσουμε συγγνώμη!

Το κείμενο της Winnie που ένιωσα σαν να το έγραψα εγώ! Και το κείμενο του Σταύρου Διοσκουρίδη στη LIFO που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, όσο αναφορά το «άβατο των Εξαρχείων»

Υπάρχουν και άλλα πολλά μπλογκ με πολλές καλές αναρτήσεις για τα γεγονότα, όπως του Αντίδραση+σεξ , της Ακανόνιστης, της Incintinentia, του Ιανού και του Trip , αν βρείτε χρόνο διαβάστε τα!

Αλλά μην ξεχάσετε να διαβάσετε το κείμενο του Ματθαίου για τον Σαρκοζισμό που μας απειλεί και προσυπογράφω απόλυτα γιατί οι δηλώσεις του Καρατζαφύρερ με τρόμαξαν πολύ.

Και φυσικά τον κ Κ.Κ.Μοίρη και το εκπληκτικό «μονόπρακτο σε 9 πράξεις» που έγραψε για μας.

Έγραφα τις προάλλες ότι μας κάνουν πόλεμο, ότι έχουμε πόλεμο και δεν το έχουμε πάρει είδηση. Τελικά έκανα λάθος: το έχουν πάρει είδηση πολλοί και πολλές και φτιάχτηκε και σχετικό μπλογκ, ας το στηρίξουμε.

Σας κούρασα, το ξέρω! Πολλά μπλογκς, πολύ το διάβασμα! Είναι σίγουρο όμως ότι αξίζουν περισσότερο από πολλά άρθρα «έγκυρων» δημοσιογράφων και όλα τα δελτία ειδήσεων, που μας έχουν φλομώσει στην ηθικολογία και τη νοικοκυροσύνη! Αφιερώστε τους λοιπόν λίγο από το χρόνο σας και δεν θα χάσετε!

υ.γ.1. ευτυχώς βρέχει και θα κάτσει η σκόνη των χημικών. Υπάρχει ελπίδα να σωθούμε τελικά!

christmas-blogparty2υ.γ.2. και μην ξεχάσετε ότι αυτό το ΣΚ θα είμαστε στην αγορά της Κυψέλης με το ξεμπλογκάρισμα και θα κάνουμε το μπαζάρ μας. Τα πρόσφατα γεγονότα μας ξεπέρασαν αλλά οι γυναίκες στις φυλακές της Θήβας είναι πάντα εκεί και δεν έχουν κανένα να τις σκέφτεται! Ας το κάνουμε εμείς σε αυτή την τραγική εποχή του παραλόγου που ζούμε.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και εδώ

30 Σχόλια leave one →
  1. 12/12/2008 02:09

    Τι τραβάμε κι εμείς τα πουλάκια του θεού με τη ρύπανση και τα χημικά… ούτε καν ο νομπελίστας Αλ Γκορ δεν τους έπεισε να προσέχουν λίγο το περιβάλλον και το οικοσύστημα… Βλέπω να πέφτουν πάλι καταπέλτης τα πρόστιμα για καταστρατήγιση της συνθήκης του Κιότο. Και φυσικά, πάλι επιβεβαιώθηκε ο Λιακό! Οι Νεφελίμ και οι Ελοχίμ μας ψεκάζουν για να υποτάξουν τις συνειδήσεις μας!

    Πολύ καλή και η επιλογή άρθρων από τη μπλογκόσφαιρα. Αν μπορούσες και να μας μεταφυτέψεις το περιεχόμενο να μη χρειάζεται να τα διαβάζουμε όλα…

    Υποπτεύομαι πως είναι τεχνητή η βροχή, για να γίνουν πάλι πλημμύρες και να αλλάξει το πρώτο θέμα. Δεν αστειεύομαι… είχα λάβει πρόσφατα ενα chain mail που έλεγε πως έχουν εφευρεθεί ειδικά όπλα που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα… ο καιρός γαρ εγγύς!

  2. 12/12/2008 02:32

    μασημένη τροφή αγαπητέ σύντροφε Τσαλ;
    ε όχι λοιπόν, να βρείτε χρόνο! Αφού το ξημεροβραδιάζετε εδώ μέσα, κάντε και κανα διάβασμα…και εσείς και κάνα δυο άλλοι που απ ‘όσο γνωρίζω το ξενυχτάνε!
    Αχ δε μπορώ με τις θεωρίες συνωμοσίας…Νεφελίμ, Ελοχίμ, βροχές…έλεος! Ήμουν έτοιμη να γράψω πως ίσως να υπάρχει θεός και στέλνει βροχή να μας σώσει και το συγκράτησα και εσείς το πήρατε και το φτάσατε…πού το φτάσατε πανάθεμά σας!

  3. 12/12/2008 02:38

    Επισήμως υποτίθεται πως διαβάζω την ύλη του διαγωνισμού… υποψηφίων τραπεζιτών. Όσο για το θεό, σου χω νέα θεωρία: Δεν τον σκότωσε ο Μαρξ… ούτε ο Νίτσε. Τον σκότωσε η κλιματική αλλαγή! Ή αν δεν τον σκότωσε τον εκτόπισε σε άλλο γαλαξία! Αμήν.

  4. 12/12/2008 09:23

    Tι σου κάνει η επίδραση των χημικών…
    κάτσε να γράψεις κάτι και άσε τις παραπομπές…
    παρ’ όλα αυτά σ’ ευχαριστώ!!!
    -αν και απ’ όλα έχει ο μπαξές των παραπομπών σου, λίγο πρόσεξτον, πότιστον, σκάλιστον, κάτι κάντον..- 🙂
    φιλιά και μια καλημέρα!

  5. 12/12/2008 10:26

    @ Anepidoti:
    Λες ε; Είναι λίγο χύμα όλα, ε; Το ξέρω καλή μου, αλλά είναι και το μυαλό μου έτσι. Αλήθεια λέω πως με αρρώστησαν τα χημικά. Σήμερα έκανα και πυρετό, να φανταστείς δηλαδή! Θα το ξανακοιτάξω όμως σήμερα να το οργανώσω λίγο καλύτερα! Και να γράψω και ένα δικό μου κείμενο μέσα στο Σαββατοκύριακο, φτάνει να βρω το χρόνο, γιατί με το μπαζάρ θα έχουμε λίγο τρέξιμο!

  6. 12/12/2008 14:22

    καλή επιτυχία, αν και ο καιρός δεν βοηθάει, κρίμα, αλλά θα βρείτε την άκρη είμαι σίγουρη.
    να προσέχεις και περαστικά!
    φιλιά

  7. 12/12/2008 17:10

    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την Τετάρτη το βράδυ στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έγιναν εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Ελληνες νέους που συνοδεύτηκαν με επιθέσεις σε ένα αστυνομικό τμήμα και μια τράπεζα.

    Δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε οι Ελληνες αναρχικοί και ο Συνασπισμός έχουν οργανώσεις στην Ισπανία. Η κάτι πάει στραβά με το κοινωνικό μοντέλο που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ.

    Από το νέο σχόλιο του Σ. Κούλογλου «Το ελληνικό μικρόβιο απλώνεται στην Ευρώπη;»
    http://www.tvxs.gr/v1516

  8. 12/12/2008 18:10

    Μπαλονάκι,
    Περαστικά, να γίνεις γρήγορα καλά! Καλή επιτυχία και στο bazaar (είσαι φοβερή σ’ αυτά σε θαυμάζω).

    Τσαλαπετεινέ
    Παγματικά η «εξέγερση» εξαπλώνεται σαν φωτιά σε όλη την Ευρώπη: στη Μαδρίτη μαζεύτηκαν 200 ολόκληρα άτομα και στη Βαρκελώνη άλλα 800 (πρόκειται για τα ΑΚΡΙΒΗ νούμερα δεν κάνω πλάκα!), είμαι σίγουρος ότι οι αρχές πανικοβλήθηκαν έντονα όταν είδαν ένα τέτοιο ποσοστό της Ισπανικής κοινωνίας να βγαίνει στους δρόμους (Ισπανία: πληθυσμός 45 εκατομμύρια), και βέβαια ο «έγκυρος» Κούλογλου αμέσως έδωσε τις σωστές διαστάσεις στα γεγονότα και την απαραίτητη κοινωνιολογική ανάλυση…

  9. 12/12/2008 23:30

    Προφανως δε διάβασες όλο το άρθρο, ω Belbo. Σημασία δεν έχουν τα νούμερα από μόνα τους αλλά ο αντίκτυπος στις κοινωνίες. Ακόμα και στην Κων/πολή πετάξανε κόκκινη μπογιά στο προξενείο μας. Δεν αμφισβητώ πώς ο Πρετεντέρης και ο Αυτίας, που θεωρείς προφανώς πιο έγκυρους από τον Κούλογλου και τους αρθρογράφους της Le Monde και της Liberation, πετυχαίνουν μεγαλύτερα νούμερα. Μην ξεχνάς τη φράση του Νίτσε: Θέλεις οπαδούς, χιλιάδες, εκατομμύρια; Ψάξε για μηδενικά…

  10. 13/12/2008 00:16

    Ομάδες «πραιτόρων», με φόρμες» και «κράνη» (χρώματος μαύρου κατά προτίμηση…) και με εντολή να εισβάλλουν στις κινητοποιήσεις με στόχο τη σύλληψη των διαδηλωτών.

    Ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν και να συλλαμβάνουν.

    Ομάδες προβοκατόρων με άνωθεν νομιμοποίηση – δηλαδή, προβοκάτορες κανονικοί – εντεταλμένοι να παίζουν το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι κατά του λαϊκού κινήματος, παρέα με τους άλλους κουκουλοφόρους, τους «γνωστούς – αγνώστους» …συναδέλφους τους, σε αυτή την ατέλειωτη παράσταση για «κλέφτες κι αστυνόμους».

    Από πρόσφατο άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (για να μη μας λένε ότι παραθέτουμε μόνο πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ)
    http://www1.rizospastis.gr/page.do?id=10441&publDate=10%2F12%2F2008&direction=&pageNo=31

  11. 13/12/2008 03:12

    Aυτοπροδοσία
    ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    Ήταν γυμνός. Στην πόλη τον πετροβολούσαν. Kι έφευγε, με το αίμα να στάζει πίσω του. «Θέλει να δείχνει ανυπεράσπιστος», έλεγαν οι σοφοί.
    Mα όταν τον βρήκαμε νεκρό, έξω στα χωράφια, είδαμε πάνω στο γυμνό του στήθος το μεγάλο ζωγραφισμένο πουλί,
    που του ‘τρωγε το τελευταίο κουρέλι.

  12. 13/12/2008 09:10

    επειδή είστε μπόλικοι εδώ, σήμερα στις 7 έχει καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία σε πολλές πόλεις της ελλάδας, μαύρα ρούχα και κεριά, ειρηνικές εκδηλώσεις και ίσως στεγάσουν κι εμάς τους άστεγους και ανεπίδοτους 🙂
    όσοι ενδιαφέρεστε, μάθετε για την πόλη σας…

  13. 13/12/2008 09:56

    Τσαλαπετεινέ,

    Μη γελειέσαι: 200 ή 500 νοματέοι δεν είναι ούτε τάσεις ούτε κίνημα, ούτε πρόκειται να γίνουν. Οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι πολύ πιο ώριμες από εμάς και δεν τις αφορούν αποσπασματικές κινήσεις του περιθωρίου.

    Δε θεωρώ έγκρητο τον Αυτιά αλλά είναι σίγουρα πιο αντικειμενικός από τον Κούλογλου (δεν έχω ξαναδεί πιο μονόπλευρη θεώρηση των πραγμάτων) και επίσης πιο ειλικρινής: φαντάζομαι ξέρεις ότι ο σύντροφος Κούλογλου διαμένει σε «κόντο» στην Κηφισιά και οδηγεί Σάαμπ Κάμπριο; Στο δρόμο για το σοσιαλισμό…

    Για τη Monde φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα στερείται κράτους» όπου μέσα μας περνάει γενεές 14 και μεταξύ άλλων μας αποδίδει τα γεγονότα στο ότι περάσαμε πολύ γρήγορα από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη.

    Για τους «Πράκτορες» πολύ φοβάμαι ότι είναι απολύτως απαραίτητοι και πρέπει να ενισχυθούν μετά από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (έχουν να κάνουν με κοινό έγκλημα πλέον). Για την ακρίβεια νομίζω ότι όλοι πρέπει να ζητήσουμε άμεση ενίσχυση της αστυνομίας μετά από αυτά που γίνονται. Αγαπώ όσο κι εσείς την ελευθερία, αλλά δυστυχώς αγαπητέ μου φαίνεται ότι είμαστε ανίκανοι να τη διαχειριστούμε…

  14. 13/12/2008 12:16

    Μόνο ένα σχόλιο………….
    Belbo, ελπίζω να καταλαβαίνεις την επικινδυνότητα της τελευταίας σου παραγράφου…ακριβώς αυτά λέγανε και 2-3 μήνες πριν τη Χούντα του ’67. Θα σε παρακαλούσα να φιλτράρεις τη σκέψη σου και την γραφίδα σου πολλές φορές πριν γράφεις τέτοια πράγματα.

  15. 13/12/2008 12:34

    Μπαλονάκι, δε μιλώ για χούντα, για εφαρμογή του νόμου μιλάω. Αποτελεί τη βάση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

  16. 13/12/2008 12:52

    Μίλησες για «Πράκτορες» και το έβαλες και σε εισαγωγικά σαν να ειρωνεύεσαι το οτι τους αποκαλούμε έτσι, μίλησες για ενίσχυση της Αστυνομίας, την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες,την ώρα που στα σχολειά οι τάξεις είναι των 30 μαθητών και πάλι δεν καλύπτονται από τον αριθμό των καθηγητών, που διορίζονται με το σταγονόμετρο. Μια χαρά καταλαβαίνω τι λες, εσύ καταλαβαίνεις τι λες;
    ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ζεις σε άλλη διάσταση, άντε έστω σε άλλη χώρα.
    Και προφανώς δεν μίλαγες για Χούντα, αλλά περιγράφεις Χούντα

  17. 13/12/2008 13:04

    Και συγγνώμη δηλαδή, αλλά ποιοί θα εφαρμόσουν το νόμο;;;; Μη σου πω δηλαδή ότι πρέπει να επαναορίσουμε τους νόμους. Γιατί με τέτοιους νόμους οι Βουλγαράκηδες και οι Εφραίμ κάναν τις δουλειές τους ανενόχλητοι τόσα χρόνια, με τέτοιους νόμους απαλάσσονται από φορολογία οι μεγάλες επιχειρήσεις και εκπίπτουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ, με τέτοιους νόμους επαναπροωθούνται πρόσφυγες (που βαφτίζονυαι λαθρομετανάστες) πίσω στις χώρες που τους περιμένει ο θάνατος.
    Πότε επιτέλους θα πάψεις να κοιτάς τα πράγματα μόνο από τη μια πλευρά;
    Πότε θα πάψεις να μιλας για «πολιτισμό» σαν η λέξη να μη φέρει ιδεολογικό φορτίο;
    Ή μήπως όταν μιλάμε για την εκλογή του Ομπάμα είναι πολιτισμός χωρίς ιδεολογικό φορτίο και επιτρέπεται, αλλά το να πούμε ότι είναι απολίτιστη μια χώρα που στους δρόμους της σκοτώνονται 15χρονοι και ψεκάζονται με χημικά (ληγμένα και καρκινογόνα) τόσοι άνθρωποι δεν επιτρέπεται.

  18. 13/12/2008 13:24

    Μπαλόνι,

    Πιστεύω στη δημοκρατία και την ελευθερία, είμαι αντίθετος σε οποιασδήποτε μορφής φασισμού (δεξιάς ή αριστερής χρειάς).

    Η αστυνομία πάντα χρησιμοποιεί μέλη της κάτω από κάλυψη (πράκτορες αν θέλεις) για να μπορέσει να διεισδύσει και να συλλάβει εγκληματικές ομάδες. Αν το κάνει και με τα χουλιγκάνια δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, καλά κάνει και μπράβο. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι αν το κάνει αλλού ΕΧΩ πρόβλημα: δεν έχω παροπίδες.

    Μετά από αυτά που είδαμε νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι σημαντική ενίσχυση της αστυνομίας σαν πρώτη προτεραιότητα πριν από οτιδήποτε άλλο. Όταν απειλείται η Δημοκρατία και ο πολιτισμός μας από μια μειοψηφία αυτό είναι που θα προστατέψουμε πρώτα. Παίρνω πάρα πολλά emails πλέον από ανθρώπους που θέλουν να αντιδράσουν στον ευτελισμό της χώρας και της κουλτούτας μας. Εφόσον η αστυνομία σε αυτή τη φάση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την καταπάτηση του νόμου πρέπει να δούμε:
    1) Αναβάθμιση και καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών για να μη συμβαίνουν τα μεμονομένα κατάπτιστα περιστατικά βίας.
    2) Αύξηση του αριθμού των αστυνομικών (είναι πλέον πολύ λίγοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν).
    3) Αναβάθμιση των μέσων αστυνόμευσης όπου αυτά μπορούν να βοηθήσουν ΧΩΡΙΣ καταπάτηση προσωπικών δικαιωμάτων βέβαια.
    4) Αυτόματη άρση του ασύλου σε περίπτωση εγκληματικών πράξεων.
    5) Δέσμευση ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων για στήριξη της αστυνομίας στο δύσκολο πλέον ρόλο της. Όχι πλέον λαϊκίστικες επιθέσεις.
    6) Τέλος όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια νομίζω. Αισχρά συνθήματα όπως «Μπάτσοι,….» κτλ πρέπει να εκλήψουν.

    Αν θέλουμε βέβαια να γίνουμε μια Ευρωπαϊκή ευνομούμενη χώρα που έχει σα βάση της το νόμο…

  19. 14/12/2008 02:29

    Belbo,

    Αν θεωρείς αντικειμενικούς δημοσιογραφούντες τους Αυτιάδες και τους Πρετεντέρηδες να τους χαίρεσαι και να τους προτείνεις για Pullitzer. Ο Κούλογλου είναι αλήθεια πως είναι στρατευμένος και δεν τον κρύβει αλλά χαίρει κάποιας εκτίμησης ακόμα και από ανθρώπους εκτός του χώρου του, που είναι σημαντικό. Δεν έχω ελέγξει τη φορολογική του δήλωση και τα περουσιασιακά του στοιχεία, αλλά δε νομίζω να είναι πιο ευκατάστατος από το… Ρουσόπουλο. Ένα καλό σπίτι και αυτοκίνητο μετά από τόσα χρόνια καριέρας δεν είναι κοινωνική πρόκληση. Άλλωστε εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να μοιράσουμε τη φτώχια μας (εξομοίωση προς τα κάτω) αλλά για να έχουν όλοι ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

    Αν φτάσουμε σε σημείο σαν κοινωνία να βάζουμε πρώτη σε ιεράρχιση ανάγκη την ενίσχυση της αστυνομίας είμαστε άξιοι της κατάντιας μας. Καλύτερα να βγουν πάλι τα τανκς από το Γουδί, τουλάχιστο να είναι ορατός ο εχθρός για να τον πολεμήσουμε. Συμπληρωματικά δε της δέσμης μέτρων που προτείνει ο νομοταγής πολίτης Belbo, θέτω στην κρίση του, όπως και των υπολοίπων, τα ακόλουθα:

  20. 14/12/2008 03:02

    Τσαλαπετεινέ,

    Στρατευμένος δημοσιογράφος δεν είναι δημοσιογράφος, επίσης καταλαβαίνετε ότι καταναλώνετε μονόπλευρη ενημέρωση. Αν αυτό σας καλύπτει εμένα δε μου πέφτει λόγος. Προσωπικά ο Αυτιάς δεν είναι στις προτιμήσεις μου (δεν ξέρω πως μου τον κολλήσατε), διαβάζω πολλά διαφορετικά έντυπα με πρώτη την Καθημερινή (πλέον σοβαρή εφημερίδα στη χώρα με διαφορά).

    Ως προς την αστυνομία μαζί σας, αγαπητέ μου, πράγματι απογοητευτικό να την βάζουμε τόσο ψηλά, κι εγώ θα προτιμούσα άλλα πράγματα (Τέχνες, Γράμματα, κτλ), αλλά με τόση καφρίλα γύρω μας νομίζω ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει. Λέγεται ευνομούμενη κοινωνία ξέρετε και είναι θεμελειώδης αρχή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θα μου πείτε τι σχέση έχουμε εμείς με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, όταν πρότυπό μας είναι ο… Τσάβες και μάλλον θα συμφωνήσω μαζί σας 🙂

  21. 14/12/2008 15:10

    «Μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας, κανίβαλοι θα γίνουνε..»
    Μην το ξεχνάς αυτό…

  22. 14/12/2008 17:35

    Βέλβο,

    Στρατευμένος δε σημαίνει υποχρεωτικά μονόπλευρος και μεροληπτικός, άλλωστε είχε γίνει αλλού συζήτηση και περί τέχνης στρατευμένης. Καλό είναι να ενημερώνεσαι από πολλές πηγές, αλλά αν απ’ όλες ξεχωρίζεις άθλιους δημοσιογραφούντες στυλ Πρετεντέρη ή πραχτορίσκους όπως Παπαχελά, δεν είμαι σίγουρος αν στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

    Εγώ σαν προτεραιότητες βάζω πιο ψηλά την παιδεία, την υγεία και την εργασία. Η ευνομούμενη ευρωπαϊκή κοινωνία που αναφέρεις είναι κληρονομιά φωτισμένων προοδευτικών διανοούμενων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και των αγώνων εκατομμυρίων κοινωνικών μαρτύρων, ιδιαίτερα από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά. Σιγά μην οφείλαμε αυτές τις καταχτήσεις στους εκάστοτε ενωμοτάρχες και τυρανίσκους, που αντιπροσώπευαν την τάξη και την ασφάλεια. Αυτά τα πράγματα ακόμα και στο μεσαίωνα δε θα έπειθαν κανέναν. Πρότυπό μας ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελέσει ο Τσάβες, πολύ διαφορετικό το ιστορικό και το κοινωνικό πλαίσιο ένθεν και ένθεν, αλλά είναι μια ένδειξη πως πλέον οι αλλαγές ξεκινάνε από τον τέως «τριτο κόσμο» προς το λεγόμενο αναπτυγμένο (και κορεσμένο).

  23. 14/12/2008 18:35

    Τσαλαπετεινέ,

    Ο Παπαχελάς είναι αυτή τη σιιγμή ο σοβαρότερος δημοσιογράφος που έχει η χώρα με διαφορά! Σιγά μην τον βάλω στο ίδιο τσουβάλι με τον τριτοκοσμικό Κούλογλου ή τους άλλους «στρατευμένους» που ονειρεύονται μια Ελλάδα στα πρότυπα της λατινικής Αμερικής.

    Χαίρομαι που συμφωνούμε για τον Τσάβες και το γεγονός ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπό μας ο τρίτος κόσμος. Η Ευρώπη είναι και πρέπει να είναι ο πρότυπό μας (παρότι έχω προσωπικά πλείστες-όλες αντιρήσεις στην κουλτούρα που τη διαπνέει και την πορεία που έχει πάρει ο πολιτισμός της), είναι ότι κοντινότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή από πλευράς μοντέλου για να μπορέσει η χώρα να αναπτυχθεί. Εκεί βέβαια πρέπει η χώρα να σηκώσει ψηλά τα φίλτρα της, την παράδοσή μας, την ιστορία μας, τη μουσική μας, τη γλώσσα μας και να την κρατήσει ψηλά, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε το μοντέλο της δύσης μέσα από τις δικές μας συνιστώσες και να μη γίνουμε μια επαρχία της δύσης. Εδώ μιλάμε για τις ευθύνες των δασκάλων/εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ: χαχα!) και οικοδόμηση μιας Ελληνικής κουλτούρας που θα μας κάνει πομπούς και όχι δέκτες πολιτισμού, αυτή είναι βέβαια είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση,φιλικά,

    Belbo
    Υ.Γ. Αν ψάχνεις τις πηγές του Ευρωπαϊκού διαφωισμού, δηλαδή το πως έγινε ευνομούμενη η ΕυρωπαΪκή κοινωνία, θα βρεις από πίσω σχεδόν αποκλειστικά την Αστική τάξη βέβαια, η οποία (για εντελώς ευτελή συμφέροντα ), οδήγησε στην πνευματική αφύπνηση, ατομικά δικαιώματα αλλά και την ευημερία που συνόδεψε τις κοινωνίες της δύσης.

  24. 14/12/2008 23:50

    @ Κάβειρο
    Καλωσήρθες αδελφέ, λίγο έλειψες και έγινε ο χαμός! Άσε που έχασες και το μπαζάρ! Πάρα πολύ ωραία ήταν (στο μπαζάρ, γιατί τα υπόλοιπα μόνο ωραία δεν τα λες)!
    @Συντρ. Τσαλ
    Με κάλυψες πλήρως
    @ Belbo
    Αγαπητέ, νομίζω πως δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο, σε ιδεολογικό επίπεδο, από ότι με το τελευταίο σου σχόλιο. Νομίζω ότι τελικά μάλλον κινούμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, ακόμα και με αυτό που εσύ θεωρείς τελικά Ευρωπαϊκό πολιτισμό! Έτσι που το θέτεις, μπορεί και να προτιμώ τελικά την «τριτοκοσμική» (ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ) Λατινική Αμερική! Η ήπειρος που γέννησε τον Μπόρχες, τον Μαρκες, την Αλιέντε, τον Μποτερό και χιλιάδες άλλους και άλλες καλλιτέχνες, για να μη πω για πολιτικούς, που θα διαφωνείς!
    Σόρρυ κι όλας, αλλά από πότε η Ελλάδα ανήκει πολιτισμικά δηλαδή στον λεγόμενο δυτικό κόσμο; Μάλλον θα ‘θελες…!

  25. 15/12/2008 00:04

    @Belbo

    Το σοβαρός πως το αξιολογείς; Αν φοράει καλό κουστούμι και γραβάτα; Αν μιλά καλά αγγλικά; Από τη συνολική στάση του; Παλιότερα είχα κι εγώ κάποια εκτίμηση στον Παπαχελά για τις εκπομπές του, αλλά τελευταία ο άνθρωπος λειτουργεί σαν φερέφωνο του State Department.

    Επίσης σε παρακαλώ όταν διαφωνείς στα λεγόμενά μου να το κάνεις ευθέως και όχι με παρερμηνίες. Ο καταμερισμός του κόσμου σε «πρώτο», «δεύτερο», «τρίτο» κ.ο.κ. είναι ρατσιστικός και εφεύρεση των ιμπεριαλιστών εκμεταλλευτών, γι’ αυτό εγώ το έβαλα σε εισαγωγικά. Όταν ανέφερα διαφορετικό πλάισιο δεν εννοούσα κατώτερο. Κάποτε (πριν 500 χρόνια περίπου) η «γηραιά» Ευρώπη ματοκοίλισε και ξεζούμησε το Νέο Κόσμο για να στηρίζει το νεόποκο καπιταλισμό της και αργότερα τη βιομηχανική της επανάσταση. Αργότερα συνέχισε να ελέγχει πολιτικά και οικονομικά την περιοχή μέσω πραχτόρων, διχτατορίσκων, τραπεζιτών και στελεχών πολυεθνικών εταιριών. Αν σε ενδιαφέρει το σχετικό θέμα σε παραπέμπο στο παρακάτω πολύ καλό (αριστερής βέβαια προοπτικής) βιβλίο

    http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/292010

    Ανάχωμα σε αυτή τη λαίλαπα ήταν η Κουβανική Επανάσταση πριν 50 χρόνια, παρόλες τις αδυναμίες και υπερβολές της. Εδώ και 10 χρόνια το «κόκκινο σάντουιτς» που θορύβησε το Νίξον μετά την εκλογή Αλιέντε στη Χιλή το 70 άρχισε να επεκτείνεται σε όλο το νότιο τμήμα της ηπείρου, και μάλιστα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Πλέον η κορεσμένη οικονομικά και πολιτικά Ευρώπη μπορεί να πάρει μαθήματα προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης από τους τέως υποτελείς της, τα οποία προφανώς θα πρέπει να προσαρμοστούν στις διαφορετικές συνθήκες της.

    ΥΓ: ΓΙα τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και την ιντελιτζένσιά του δε διαφωνώ πως ήταν προϊόν της (προοδευτικής) αστικής τάξης, αλλά μέχρι να γίνουν νόμοι και πρακτικές τα φιλοσοφήματα του Βολταίρου και του Ντιντερό χρειάστηκαν ματωβαμμένες γαλλικές επαναστάσεις, Κομμούνες, Πρωτομαγιές του Σικάγο και Μάηδες του 68.

  26. 15/12/2008 14:51

    Πω πωωω… λέμε για προχωρημένες γνώσεις εδώ μέσα ρε… θα έρχομαι συχνότερα..γουστάρω!
    Φιλιά!

    Υ.Γ. Δεν κατάφερα να έρθω χθες… πέθανε μια κυρία από την πολυκατοικία κι είχαμε δράματα… (βλέπεις είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια εκεί μέσα… πως είναι το ΚΚΕ; :ΡΡΡ)

  27. 15/12/2008 23:26

    @Manitarius
    Καλό μου μανιτάρι, να φανταστείς πως ενίοτε οι γνώσεις είναι τόσο προχωρημένες που δυσκολεύομαι να συμμετάσχω. Οι αναγνώστες μου με ξεπερνούν!
    Η κυρία στην πολυκατοικία πέθανε από φυσιολογικά αίτια ή ήταν άλλο ένα θύμα της κρατικής βίας;
    Να βγω στους δρόμους ή να κάτσω σπίτι;
    @ Όλους, όλες
    Από αύριο-βαριά μεθαύριο- θα επανέλθω. Η επίδραση των χημικών περνά, οι κινηματικές και προσωπικές δουλειές δείχνουν να καταλαγιάζουν (και για τις μεν πρώτες θα προτιμούσα να μην καταλαγιάζαν, για τις δεύτερες αμήν και πότε) οπότε τα ποστ θα πάρουν πάλι φωτιά. Άντε, γιατί η AGB θα με κυνηγά και δεν είναι σωστό για το ίματζ μου!
    Καληνύχτα σας

  28. tsalapeteinos permalink
    16/12/2008 00:24

    Καλή επάνοδο στα επαναστατικά χαρακώματα στη σ. balonova και τη φράξιά της! Τελικά τα δακρυγόνα και λοιπά χημικά μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά… Σήμερα που κινούμουν στο κέντρο, με το κράνος και κατεβασμένη ζελατίνα, ήταν ακόμα βαριά η ατμόσφαιρα… Άσε την κλιματική αλλαγή με την δυσάρεστη υγρασία των τελευταιων ημερών. Συμφωνεί η ολομέλεια να παραπέμψουμε τον Καραμανλή ως εγκληματία πολέμου και καταστρατηγητή των συνθηκών Γενεύης, Ρώμης, γιατί όχι και Γιάλτας;; Αν δε γίνει δεκτό το άιτημα προτείνω απαγωγή α λα Άλντο Μόρο και λαϊκό δικαστήριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (μου άρεσαν τα τσιγκέλια πάν από το λαϊκό κρεοπωλείο)! Εγώ αναλαμβάνω την ηθική αυτουργία της ενέργειας και τα ανάλογα επίχειρα, στα πρότυπα του δασκάλου Τόνι Νέγκρι. Δε θέλω τσιγάρα ούτε φαγητά στον κατ’ οίκον περιορισμό που θα μου επιβληθεί, μόνο βιβλία και ταινίες!

    Venceremos!

  29. 16/12/2008 10:57

    Εκλεκτοί φίλοι,

    Αισθάνομαι ότι θέλετε να ακούσετε περισσότερα, θα επανέλθω με μία λεπτομεριακή ιδεολογική τοποθέτηση που εξηγεί γιατί η δυναμική του καπιταλισμού οδηγεί σε ευμάρεια και ελευθερία (και επίσης γιατί είναι μονόδρομος). Πρέπει να περιμένετε όμως! Κι εγώ θα επανέλθω αύριο (μαζί με το μπαλονάκι) – για διαφορετικούς λόγους. Έχω εν τω μεταξύ να ρίξω αρκετό νερό στο μύλο του συστήματος, να δημιουργήσω αξία και να καρπωθώ την αντίστοιχη υπεραξία…

    με αγωνιστικούς χαιρετισμούς…

  30. 16/12/2008 16:08

    @Belbo
    Αναμένουμε τις θέσεις και τις αντιθέσεις σου στην επόμενη διάσκεψη της Τρικοντινεντάλ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να εκτοξευτούν… παπούτσια (από μένα όχι πάντως, δεν είμαι μουσουλμάνος). Κάτι άκουσα για υπεραξία… άμα καρπώνεσαι υπεραξία σημαίνει πως είσαι εργοδότης… Θα μάθουμε που εδρεύει η επιχείρησή σου να σου στείλουμε την Επιθεώρηση Εργασίας και το… Ιντυμίντια, ώστε να διαπιστώσουμε αν είναι όλα νομότυπα αλλά και ηθικά (γιατί όπως είπε και καταλογισμένος με «πολιτική ευθύνη» υπουργός, το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό).

Σχολιάστε