Skip to content

Ενημέρωση από την Ελευσίνα*UPDATE

19/05/2009

UPDATE

δείτε την καινούρια ανταπόκριση με ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στο indy.gr

————————————————————————————————————————————————–

Δεν προλαβαίνω δυστυχώς να σας πω πολλά. Αυτή η βδομάδα είναι άλλη μια βδομάδα πίεσης αλλά δεν θέλω να σας αφήσω χωρίς ενημέρωση!

Αναδημοσιεύω λοιπόν από την Αυγή το σημερινό ρεπορτάζ του Κώστα Παπαγιάννη:

Με ακτιβισμό ξεκίνησε η συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης την Κυριακή, καθώς δύο μικρά καραβάκια με πανό του Παναττικού Δικτύου και πάνω από 60 επιβαίνοντες έκανε παρέμβαση στον κόλπο της Ελευσίνας με διπλό σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες της πόλης, αλλά και τα μέλη του δικτύου για τα πολλά ανοιχτά περιβαλλοντικά μέτωπα της πόλης η επέκταση των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Χαλυβουργικής.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν μια συνολική άποψη για την περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής του κόλπου από τις νέες επεκτάσεις. Αυτές οι επεκτάσεις ήταν άλλωστε κι ο λόγος που επιλέχθηκε η Ελευσίνα για τη συνέλευση του Παναττικού Δικτύου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικτύου «η Ελευσίνα επιλέχτηκε ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγώνες που αναπτύσσονται εκεί για την απορρύπανση της περιοχής αλλά και για την απόκρουση των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων».

Ο Τ. Φαρμάκης από την Επιτροπή Αγώνα Θριασίου καλωσόρισε τα κινήματα πόλης στην Ελευσίνα και παρουσίασε τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, κυρίως την επέκταση του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) για την οποία κάτοικοι της Ελευσίνας έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η εξέλιξη της υπόθεσης δεν είναι θετική καθώς στις 8 Μάη ο εισηγητής του ΣτΕ τοποθετήθηκε αρνητικά στην προσφυγή.

Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης έκανε αναφορά στο θέμα με τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και ζήτησε ένα εναλλακτικό μοντέλο μετακίνησης βασισμένο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις του δήμου για τη διεκδίκηση της αεροπορικής βάσης με σκοπό τη δημιουργία πάρκου.

Ο Δ. Βίτσας από το Χαϊδάρι αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις για τον Σκαραμαγκά και ζήτησε μια «πραγματική πράσινη πρόταση για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας δυτικά του Κηφισού», καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Ο Γ. Τόλιος παρομοίασε την κατάσταση με την επέκταση του οικιστικού ιστού στην Ανατολική Αττική με την Αθήνα της δεκαετίας του ’60 και την έκρηξη της οικοδομής. Ο Ν. Μπελαβίλας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και καθηγητής στο Πολυτεχνείο, κάλεσε σε ανάσχεση των αρνητικών προβλέψεων του νέου ρυθμιστικού σχεδίου. Η δημοτική σύμβουλος Αθήνας Ελ. Πορτάλιου έκανε κριτική στο υπάρχον ρυθμιστικό σχέδιο που το κατηγόρησε ότι ήταν ένα σχέδιο «από τα πάνω». Η Γ. Στεργίου, νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Αν. Αττικής και ζήτησε «βιώσιμες προτάσεις οικονομικής ανάπτυξης για να πείσουμε τους πολίτες ότι το ρυθμιστικό σχέδιο δεν είναι προς όφελός τους». P5172178 (Medium)Ο Ρ. Λειβαδάρος έκανε μια αρκετά αναλυτική παρουσίαση των σημείων του ρυθμιστικού και χαρακτήρισε την πρόβλεψη «ο ρυπαίνων πληρώνει» παρωχημένη. Η Σ. Παπαγιαννάκη από τους Πολίτες για την Ενέργεια μίλησε για τις συνεχείς επεκτάσεις των ενεργοβόρων χρήσεων και κάλεσε τα κινήματα πόλης να εντάξουν στην οπτική τους και τα αιτήματά τους το θέμα της ενέργειας. Ο Γ. Σχίζας παρατήρησε ότι σήμερα η κυρίαρχη πολιτική είναι αυτή της στήριξης της γαιοκτησίας και της προώθησης της προαστιοποίησης.

Ο Χρ. Καραμάνος από το κίνημα του Βοτανικού ήταν συγκρατημένος για την θετική δικαστική απόφαση για το εμπορικό κέντρο του Βωβού, καθώς υποστήριξε ότι «ο πραγματικός αγώνας ξεκινά τώρα, για να γίνει ο Ελαιώνας μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο«.

Στη συνέλευση επικράτησε γενικά ομόνοια απόψεων, με το πιο πολυσυζητημένο θέμα να είναι, όπως αναμενόταν, αυτό του νέου ρυθμιστικού σχεδίου. Τέλος, σχεδόν από όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η ανάγκη για θετικές προτάσεις και αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις.

Και τώρα τα υπόλοιπα:

Εμείς χάσαμε τις λάντζες και έτσι κάναμε μια ωραιότατη βόλτα στο λιμάνι

P5172136 (Medium)

ο καιρός μας τα έκανε λίγο χαλάστρα στην αρχή και έτσι τζάμπα κουβάλησα το αντιλιακό…χαλάλι όμως, η βόλτα με τη Ρενάτα ήταν πολύ ενημερωτική!

P5172132 (Medium)

Ο χώρος που γίνονται τα Αισχύλια! Σούπερ!!!

Η Ελευσίνα είναι πολύ μεγάλη μου αγάπη…τα είπα και στο προηγούμενο ποστ. Τα οικόπεδα της διπλωματικής μου χτίστηκαν…και έγιναν χάλια, τι κρίμα.

Αλλά η θέα των καραβιών που περιμένουν να επισκευαστούν πάντα με μάγευε, δείτε:

P5172138 (Medium)

Τη βόλτα ακολούθησε καφές και κους-κους (πολιτικό κους-κους φυσικά) και μετά…

Μετά ήρθαν τα ούζα και τα θαλασσινά…

P5172147 (Medium)

δεν πήραμε και πολλά πράγματα

P5172146 (Medium)

καλά, καλά…μπορεί να πήραμε κάτι παραπάνω…αλλά να, δείτε…δε τα φάγαμε όλα τελικά

P5172148 (Medium)

αλλά ήπιαμε αρκετά και καπνίσαμε αρκούντως

είχαμε τόσα πολλά να πούμε, άλλωστε

P5172149 (Medium)

και με το πολύ κους-κους (όχι πάντα πολιτικό…το ομολογώ) πέρασε η ώρα και ήρθε και ο ήλιος στην παρέα μας

P5172152 (Medium)

και πήγαμε στη συνέλευση που περιγράφεται εν ολίγοις παραπάνω!

Τα περάσαμ’ όμορφα, όμορφα, όμορφα…♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Δείτε και ένα βιντεάκι από την βαρκάδα που κάναν προς την Πετρόλα τα παιδιά, από το TVXS

οι δύο πρώτες φωτό από το indy

Advertisements
17 Σχόλια leave one →
 1. 19/05/2009 21:41

  Επεράσαμ΄ όμορφα πολύ! 😀 Κρίμα που χάσαμε τη «βαρκάδα», αλλά πολύύύ χάρηκα που γνωριστήκαμε και τα ΄παμε! Σμουτς!

 2. 19/05/2009 22:19

  καλέ, το καταπέτασμα παραγγείλατε!
  Θα δει ο Μούργος και θα αρχίσει τα δικά του!\

  Πάντως, Σκουμπαλούν, ωραίες φωτογραφίες! 🙂

 3. 19/05/2009 23:09

  Κροτάκι μου, ε, όχι και το καταπέτασμα. Έχω εγώ φωτογραφίες με τραπέζια μ’ άδεια πιάτα να τρελαίνεσαι!! 😉 Ο μούργος θα πει κι ευχαριστώ που δεν τα στείλαμε στη Λάσπη! 😆

 4. 19/05/2009 23:26

  @Ρενάτα,
  πολύ όμορφα! κρίμα για τις λάντζες, αλλά να που βρήκαμε βιντεάκι
  @Κροτ
  λίγα μωρέ πήραμε…ο φακός της μηχανής είναι μεγενθυντικός και τα κάνει να φαίνονται…πολλά!!
  Καλώς να ορίσει…τον περιμένω!
  υ.γ. και οι δικές σου κοπελιά…σούπερ ήταν!

 5. 20/05/2009 01:02

  αυτα ηθελε να στειλει η ρενατα ;
  (κριμα γιατι ειχα και ετοιμο τιτλο: ο Αγλεορας 😛 )

  • 20/05/2009 10:49

   Έχουμε καμια 30αριά ακόμα φωτογραφίες αλλά εμείς δεν κάνουμε ποστ της ξεπέτας να φορτώνουμε το ποστ με φωτογραφίες και να λέμε μετά πως έχουμε 157686637883 ποστ και είμαστε πετυχημένες! 😛
   Δε λες πως ζήλεψες και δεν έχεις τίποτα να πεις…; 😆

 6. 20/05/2009 07:08

  Καλημέρα μπαλονάκι και λοιποί!
  Πώς και ξέχασες να αναφερθείς στην υπέροχη «ΑΓΕΛΑΣΤΟ ΠΕΤΡΑ» του Φίλιππου Κουτσάφτη!
  Με τέτοια υπέροχα ντοκυμαντέρ η έννοια περιβάλλον παίρνει τη σωστή του διάσταση ισορροπώντας μεταξύ της φύσης και του ανθρώπου!
  Αν δεν την έχετε δει πρέπει να τη δείτε!

 7. 20/05/2009 08:36

  @μπαλόνι και Ρενάτα
  Όμορφη πρέπει να ήταν η περιοδεία σας, και… χορταστική από ότι βλέπω. Εγώ βέβαια παραμένω στη σκληροπυρηνική ασκητική «φενταγίν» πτέρυγα της Επανάστασης, κλείνοντας τα αυτιά στις Σειρήνες και τη μύτη στις… τσίκνες.

  Επί της ταμπακέρας (αν και ούτε καπνίζω) είναι όπως έχω πει και αλλού λεπτή η θέση μου ως μέτοχος των ΕΛΠΕ, αλλά συνολικά στηρίζω την επίσημη θέση του politburo περί οικολογίας και κοινωνικής παρέμβασης. Επίσης στηρίζω τη θέση του δημάρχου Ελληνικού (που πρωτοστάτησε στην ανάκτηση της παραλίας του Αγ. Κοσμά) κατά της επέκτασης των αυτοκινητοδρόμων και υπέρ των δημόσιων συγκοινωνιών, των πεζοδρόμων και των ποδηλατοδρόμων.

  @κροτ
  «καλέ, το καταπέτασμα παραγγείλατε!»
  Κάτι πρέπει να έχω πάθει και δε βλέπω καλά τελευταία… νόμισα πως διάβασα «το παραπέτασμα καταγγείλατε» και μου σηκώθηκε η τρίχα!

 8. 20/05/2009 11:00

  @Skoug
  Καλημέρα χρυσέ μου!
  Η Αγέλαστος Πέτρα ήταν η πρώτη-πρώτη επαφή μου με την Ελευσίνα. Και κάθε του σκηνή είναι ένας ύμνος σ’αυτόν τον τόπο!
  Το συζητούσαμε με την Ρενάτα την Κυριακή και συμφωνούσαμε.
  Οπωσδήποτε να τη δείτε…ακούτε;
  @Σύντροφο Τσαλ
  Μας έχεις κουράσει αδελφέ με τον ασκητισμό…φαντάζομαι να μην γίνετε φράξια και απλά να είστε μόνο πτέρυγα που τις επιλογές σας δεν θα τις επιβάλλετε και στην υπόλοιπη Επανάσταση…όχι τίποτα άλλο αλλά με τέτοια γραμμή δεν βλέπω την Επανάσταση να φτάνει πολύ μακριά!
  Πέτυχα τον Κορτζίδη λοιπόν και τα είπαμε λίγο. Λέγαμε πως με την στάση του έδωσε φοβερό επιχείρημα σε μας απέναντι σε δημάρχους και πολίτες που το «και τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος;» το έχουν κάνει καραμέλα. Τώρα πια υπάρχει απάντηση: «Ό, τι έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού»
  υ.γ. και που να μην μεγάλωνα τα φοντς στα σχόλια…ποιος ξέρει τι άλλο θα έβλεπες!

 9. Ξένη permalink
  20/05/2009 13:53

  Περάστε παρακαλώ να πάρετε την πάσα σας…

 10. 21/05/2009 13:00

  ΤΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΓΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΆ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ;;;;
  (σλλλλούρπ…)

  υ.γ. το ξέρω, είμαι πεζή αλλά τι να κάνω;

 11. 21/05/2009 21:23

  Αχ εκείνο το τελευταίο καλαμαράκι…

  Κι ό,τι ερχόμουν από του Μάξιμου ποπυ γιορτάζει και φλόμωσε το blog με γλυκά…

  Θα λιποθυμήσω ο έρμος!!!!

  Σ;ο)))))

 12. 21/05/2009 22:55

  κοκκινομπαλονίτσα εκείνος ο χώρος που γίνονται τα αισχύλεια εξακολουθεί να είναι κείνο το εξαιρετικό παλιό εργοστάσιο (που το διεκδικούν κάτι – φτωχοί – νοματαίοι; κι αλήθεια ο δήμαρχος εκεί τι κάνει;) (έχω κι εγώ τους (παλιούς) μου δεσμούς με την ελευσίνα γαρ!)

  α, καλά περάσατε, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά εκείνο το «φάγατε (παραγγείλατε και καταγγείλατε) το παραπέτασμα» τού τσαλ μέ ξέκανε 😆

 13. 22/05/2009 14:52

  Χάρη μου, ο δήμαρχος ως άλλος Χαρχούδας περί άλλων τυρβάζει. 👿

 14. 23/05/2009 01:13

  @καταγγελτικό και παρεμβατικό μπαλόνι
  Η «γραμμή» που πάω να περάσω με τη στάση ζωής μου προφανώς δεν απευθύνεται στους απλούς εργάτες της επανάστασης, αλλά μόνο στην πεφωτισμένη και αποστειρωμένη ιντελλιτζένσια (στην οποία φιλοδοξώ να αναδειχθώ). Μην ανησυχείτε λοιπόν, δεν πρόκειται να σας κόψουμε τις απλές καθημερινές λαϊκές απολαύσεις. Στην αρχή τουλάχιστο.
  Για τον Κορτζίδη συμφωνώ απολύτως. Να τον έχουμε υπόψη να τον αξιοποιήσουμε μετά το θρίαμβο της Επανάστασης.

 15. 23/05/2009 10:56

  Καλημέρα σας!
  @Ξένη
  Είχα περάσει από το σπίτι σου και είχα δει την πάσα! Πρέπει να κάτσω να σκεφτώ σχετικά…έχουν περάσει και 1000 χρόνια από τότε 😆
  @Μανιτάρι
  Μη δεις φαί εσύ…αμέσως σου τρέχουν τα σάλια! Να το προσέξεις!
  @Chat noir
  Και συ τέκνο Βρούτε; (αυτή η καλαμαρομανία είναι κολλητική…την ξεκίνησε το μανιτάρι και αμέσως πέσατε στην παγίδα) Εγκράτεια…δεν είδες εμεις πώς κρατηθήκαμε και δεν τα φάγαμε όλα; (λέμε τώρα)
  @Χάρη
  βρε καλώς την! Γυρίίσατεεεε;;;;
  Είναι πανέμορφος ο χώρος εκείνος…πανέμορφος! Σε ένα πολύ επιβλητικό τόπο!
  Ο Τσαλ. έχει ένα θέμα με την ανάγνωση…ο γερο-ξεκούτης δε βλέπει καλά και διαβάζει ότι τον συμφέρει!!!! 😆
  @Ρενάτα
  «Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα
  με τον Χαρχούδα δήμαρχο, δε βλέπεις άσπρη μέρα»
  @Συντρ. Τσαλ
  Για την ηγεσία δε με νοιάζει…δε πα να τρώνε και μόνο φύτρες…εμείς τα καλαμαράκια μας δε θα τα κόψουμε! Και μη πας να περάσεις τέτοια γραμμή ούτε για μετά…θα βγούμε στους δρόμους (μετα την επανάσταση των γαριφάλλων θα δεις την επανάσταση των καλαμαρακίων).

 16. 23/05/2009 17:54

  Τι τον μπλέκεται το λαό της… Φιλιπούπολης (μπουλγκάρσκι Πλόβντιβ, αν διαβάσει ας επιβεβαιώσει και η γλωσσομαθής ανφάν); Αυτά μας ξεφεύγουν και θα μας λεν πάλι… ΕΑΜοβούλγαρους!

  Δεν καταλαβαίνω τη μανία σας με το φαγητό και τι λοιπές υλικές απολαύσεις αφού τελικά η εργατική τάξη θα πάει στον… παράδεισο. Θα εισηγηθώ να χαλαρώσει λιγάκι το αντίστοιχο δικό μας Σύμφωνο Σταθερότητας ώστε να φάει ο λαός καλαμαράκια αλλά δεν υπόσχομαι… Παπαγαλάκια δεν τρώτε που έχουμε σε περίσσεια;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: