Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ω, τι κόσμος μπαμπά!

07/05/2009

stay-coolΔεν ξέρω πια τι θα πρέπει να αποκαλώ παράλογο και τι λογικό.

Τι εννοώ: τα παράλογα είναι τόσο συχνά πια και τα λογικά όλο και πιο σπάνια! Και κανείς δεν δείχνει να παραξενεύεται με τα παράλογα, ενώ σοκάρεται με τα λογικά! Τα παράλογα λοιπόν μετατρέπονται σε «κατά συνθήκη λογικά» και τούμπαλιν!

Θα μπορούσα να περιόριζα τα επιχειρήματά μου για αυτό που μόλις είπα σε ένα και μόνο όνομα : Πρετεντέριους

Αλλά τελικά αυτή η τακτική όλο και γίνεται πιο συχνή, οπότε ο Πρετεντέριους είναι απλά μια υποπερίπτωση του όλου εγχειρήματος εναλλαγής του λογικού με το παράλογο!

Δείτε ας πούμε την περίπτωση του Περικλή Αντωνίου και των όσων έζησε στο Λονδίνο φέτος το Πάσχα (από το TVXS μέσω Αντιδρασέξ) και το σχόλιο του Έλικα εκεί, που περιγράφει ακριβώς αυτή την αντιστροφή του λογικού με το παράλογο. Βάζω εδώ μόνο το σχόλιο για την οικονομία της κουβέντας:

Παλιότερα φωτογράφιζα κι εγώ συχνά. Ιδίως όταν σπούδαζα στο Λονδίνο (1990-93). Σήκωνα τη φωτογραφική μηχανή όπου και όποτε ήθελα και οι άνθρωποι με αντιμετώπιζαν ακομπλεξάριστα. Κανείς δε μου παραπονέθηκε, κανείς δε μου ζήτησε τα ρέστα, κανείς δε με κατήγγειλε στην αστυνομία. Και έτσι θα έπρεπε να είναι. Σημειωτέον, τότε δεν υπήρχαν ψηφιακές μηχανές. Αν κάποιος είχε αντίρρηση, έπρεπε να ανοίξεις τη φωτογραφική και να του δώσεις το φιλμ.

Η φοβία της κάμερας (στα χέρια ιδιώτη, γιατί στα χέρια του κράτους έχει γίνει τελείως αποδεκτή) είναι καινούργιο φαινόμενο, που συνδέεται με την τεχνητά καλλιεργημένη τρομολαγνεία και την υποτιθέμενη μάστιγα της παιδεραστίας. Ξαφνικά, όλοι γίναμε ύποπτοι και ως ύποπτοι πρέπει να έχουμε τη μεταχείριση εγκληματιών. Η καλλιτεχνική δημιουργία δεν έχει πια ρόλο στη ζωή μας, εκτός αν είναι καλουπωμένη σε πλαίσια ριάλιτι και εκδηλώσεων σε μέγαρα. Η ελευθερία έκφρασης δεν υφίσταται πλέον, καθώς θέτει σε κίνδυνο την υποτιθέμενη ασφάλεια των υπηκόων. Λες και ένα (ντυμένο και συνοδευόμενο από τους γονείς του) κοριτσάκι στο μετρό μπορεί ως δια μαγείας να καταλήξει υποκείμενο πορνογραφίας ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Άκουσα ότι η γειτόνισσα είναι μάγισσα. Μήπως να την καίγαμε;


Συνεχίζοντας τα παράλογα…θα μπορούσα επίσης να παραθέσω τις ιστορίες για αγρίους που ακούω καθημερινά από τη διάσημη πια (σ’αυτό το βλογ τουλάχιστον) συνάδελφο και που της φαίνονται απολύτως λογικές! Όπως ας πούμε ότι θα βγούν το 2012 τα Ελ και τα Βριλ από το έδαφος και τις υπόγειες στοές και θα μας καταστρέψουν! Ας μην πάω όμως εκεί- όχι γιατί είναι μεμονομένο περιστατικό, κάθε άλλο, τα κρούσματα βλακείας τύπου Λιακ και Αδώνιδος αυξάνονται συνεχώς- αλλά γιατί έχω και γω τα όριά μου!

Αλλά ας πούμε π.χ. για τα τεκταινόμενα στον Υμηττό! Το Υ(ΠΕ)ΧΩΔΕ προχωράει σε σχεδιασμό της επέκτασης της Περιφερειακής Υμηττού. Πέρα του παράλογου να σχεδιάζεις επιπλέον δρόμους για ΙΧ με το ιδεολόγημα ότι έτσι αποσυμφορείται η κίνηση στο κέντρο, αν το κάνεις ταυτόχρονα με τη μείωση των φόρων για την αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (και ουσιαστικά με το κίνητρο αγοράς νέου αυτοκινήτου) είναι σαν να αναιρείς τον εαυτό σου! cars

Το να το παρουσιάζεις όμως όλο αυτό σαν ΛΟΓΙΚΟ είναι που σπάει κόκκαλα! Αν, δε, έρχεται και το ΚΑΣ να σε αμφισβητήσει, το ΚΑΣ που μέχρι τώρα σε στήριζε σε κάθε κανιβαλισμό που έκανες, τότε το ΠΑΡΑΛΟΓΟ παίρνει μεγαλειώδεις διαστάσεις!

Φανταστείτε λοιπόν πώς ένιωσα όταν άκουσα την είδηση για την νέα απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών του κρατιδίου του Βερολίνου: Κάθε κάτοικος δικαιούται ποδήλατο δωρεάν για μία ώρα από την έξοδό του από το Μετρό της πόλης. Μια πόλη στην οποία σχεδόν κάθε κάτοικος έχει ποδήλατο και το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής, σε μία χώρα με τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία που στενάζει λόγω οικονομικής κρίσης, ενισχύεται η χρήση ποδηλάτου! Πέστε μου τώρα, πού είναι το παράλογο και πού το λογικό;

Μην παρεξηγηθώ, προφανώς συμφωνώ με το μέτρο του υπουργείου Μεταφορών του Βερολίνου. Φαντάζεστε όμως μια τέτοια πολιτική στην Ελλάδα; Μη το δείτε με κριτήρια πολιτικής πρόθεσης ή μη, δείτε το με κριτήρια λογικού και παράλογου και τι έχουμε μάθει να θεωρούμε λογικό ή παράλογο, εν μέσω οικονομικής κρίσης!!!

Τελευταίο παράλογο για σήμερα, γιατί δεν θα ήθελα να αφήσω τον αγαπημένο μου σχολιαστή και Μέγ(κ)α δημοσιογράφο εκτός αυτής της λίστας:

Εχτές ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, απέστειλε επιστολή-πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Πρότεινε να ισχύει ότι ισχύει και σε όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, συνοδεύοντας μάλιστα την πρόταση με εισηγήσεις έγκριτων και γνωστών (άλλο παράλογο, αν δεν είναι γνωστός κάποιος δεν είναι και έγκριτος) συνταγματολόγων.

Η απάντηση του Μέγ(κ)α δημοσιοκάφρου ήρθε σήμερα, υπό τον τίτλο «το άγχος» στην στήλη του στο Βήμα.

Αν βαριέστε να πάτε εκεί, δείτε το κομμάτι που αφορά την συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το άγχος της παρουσίας οδηγεί την Αριστερά σε εκρήξεις φτηνού λαϊκισμού, όπως η περίφημη θεωρία ότι ο πολιτικός πρέπει να ελέγχεται με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που ελέγχεται ένας πολίτης – τελευταίο κρούσμα, η πρόταση Αλαβάνου να στέλνονται«αμελλητί» από τη Βουλή όλες οι δικογραφίες στη Δικαιοσύνη… Η άλλη λύση είναι να ανατεθεί απευθείας στον Αρειο Πάγο η διακυβέρνηση της χώρας.

Προφανώς δεν περίμενα να εγκρίνει ο Πρετεντέριους κάποια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άλλωστε γνωστή η εμπάθεια που τρέφει προς τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και συνολικά προς την αριστερά! Αλλά για χάρη του σημερινού μας ποστ δώστε σημασία στην αναστροφή του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ με το ΛΟΓΙΚΟ! Απλά και καθαρά!

Θεωρείτε πως πρέπει να πω κάτι παραπάνω για το θέμα αυτό; Νομίζω είναι προφανές πού το πάω! Ο άνθρωπος είναι ειδήμων, ίσως ο καλύτερος εκπρόσωπος της σχολής αντιστροφής του Λογικού με το Παράλογο!

Νομίζω ότι η ιδέα της παρουσίασης όλων των «κατά συνθήκη» λογικών έχει ζουμί και πλάκα! Πικρό χιούμορ θα μου πείτε, δεκτόν! Αλλά αν δεν τα λέμε και καθόλου, πουθενά, τότε φεύγει το «κατα συνθήκη» και οδηγούμαστε στο πάντα αγαπημένο «Παράάάλογο;; Δεν απαντάει, άρα λογικό» της μάνας από τους δέκα μικρούς Μήτσους.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά φαίνεται να μην καταλαβαίνουμε την επιρροή που έχουν ΟΛΑ τα μέσα σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ μας!

20 Σχόλια leave one →
 1. 07/05/2009 19:37

  Επιρροή που προέρχεται κυρίως από την ακατάσχετη πλύση εγκεφάλου που μας γίνεται μέσω της Τηλεόρασης κυρίως και έχει και το τίμημά της
  επειδή αργά αλλά σταθερά ο σκοπός «αγιάζει»τα μέσα των κρατούντων
  χωρίς να το «καταλαβαίνουμε»δυστυχώς…

 2. 07/05/2009 20:37

  παρόλο που δεν μέ στέλνει αυτή τη στιγμή σε όλους τους λύγκες σου κοκκινομπαλονίτσα μπόρεσα να δω τα σχετικά με τον φωτογράφο, και τις φωτογραφίες του, αυτόν τον αφόρητα άτυχο δύστυχο (και πολιτισμένο) έλληνα πολίτη

  έξω φρενών κυριολεκτικά, συμφωνώ με την Ροδιά (στον αντιδρασέξ):

  τό΄χω καταλάβει κι εγώ από καιρό: δεν ωφελεί να’μαστε καλοί και ήπιοι όταν οι άλλοι είναι, μην πω τώρα και βρίσω κάνα ζωντανό. Θέλουνε τσαμπουκά και μαζεύονται αμέσως, η ευγένεια η δικιά μας τούς αποθρασύνει, τούς απανταχού μικροαστούληδες που έχουν βρει τώρα να λένε ότι τα παιδάκια τους κινδυνεύουν αιωνίως ( ά λ λ η υστερία αυτή) από παιδεραστές – και δεν βλέπουν τα χάλια τους – αυτοί είναι παιδο-υβριστές και καταστρέφουν και την παιδική ηλικία τών παιδιών τους με τις φοβίες τους: εξάλλου όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα, οι παιδεραστές βρίσκονται στα 99% τών περιπτώσεων π ο λ ύ κ ο ν τ ά στην οικογένεια, και είναι τα μούτρα τους, ή τα μούτρα τού μπατζανάκη και τού κουμπάρου τους, και όχι οι φωτογράφοι στον δρόμο!

  ελπίζω ο άνθρωπος να μπορέσει να βρει μιαν άκρη, και να συναντήσει και την αλληλεγγύη που θα τού επιτρέψει να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω… Όσο για το ποιος θα τού πληρώσει και τα έξοδα και κ υ ρ ί ω ς την ψυχική οδύνη – εδώ είμαστε και θα τα δούμε…

  (Και κάτι άλλο δευτερεύον, αλλά επί τού θέματος: καλά, αυτός ο άνθρωπος είναι και επαγγελματίας φωτογράφος. Εμένα αν μέ πιάσουν να φωτογραφίζω αγοράκι, που δεν είναι και «η δουλειά μου» τι θα μέ κάνουν δηλαδή; θα μέ κρεμάσουν επιτόπου και χωρίς δίκη; (διότι – και μισή ντροπή δική μου, μισή δικη τους – πολύ μ’ αρέσει βρε παιδάκι μου να φωτοφραφίζω παιδάκια – αμφοτέρων τών φύλων, συνεπώς και αγοράκια: άσε που άμα προχωρήσει αυτή η υστερία, ούτε φωτογραφίζοντας κοριτσάκια τη γλιτώνω: διότι θα πουν τότε ωραιότατα ότι είμαι λεσβία. Βγάζεις εσύ άκρη; όχι πες μου)

  Όσο για τ’ άλλα που λες…είναι ψυχική οδύνη ούτως ή άλλως για μάς

  Τούς καλομάθαμε να μάς θεωρούνε ηλίθιους

  Φυσικά κι είναι παράλογο το ελλαδοτηλεοπτιστάν (δεν αναφέρω το όνομα κανενός μ….. στα μεμέ διότι έχει αρχίσει να μού δημιουργείται η υποψία ότι τούς αρέσει: το παίρνουν πάνω τους και ψηλώνει ο νους τους. Κι εσύ τούς διαβάζεις, τούς ακούς, και ύστερα δίνεις ένα χαστούκι στα μούτρα σου και λες: είμαι στα καλά μου εγώ; παραισθήσεις έχω μήπως εγώ; στον ύπνο μου τα βλέπω εγώ; Να ξυπνήσω;

  Αμ, δε: ξύπνια είσαι: άλλοι κοιμώνται – όλοι την πληρώνουμε.

  Καλό σου βράδυ

 3. 07/05/2009 22:40

  @Χριστόδουλο Ζησάκη
  Το καλό είναι ότι βλέπω ότι οι μπλόγκερς τους έχουν πάρει είδηση και κάνουν ότι μπορούν για να αντιστρέψουν αυτή τη σχέση «λογικού»-«παράλογου»
  Το κακό είναι σε όσες και όσους επιλέγουν μόνο την τηλεόραση για ενημέρωση! Προσωπικά την αποφεύγω από τις 19:00 ως τις 21:00!
  @Χάρη
  Παρμένη είσαι σούπερ! Πάντα είσαι σούπερ αλλά παρμένη είσαι ακόμα καλύτερη! Αλλά πώς τα καταφέρνω να σε κάνω πάντα τούρμπο;
  Συστύνω προσοχή στις φωτογραφήσεις! Οι καιροί είναι ύπουλοι! Παράάάλογο;;

 4. 07/05/2009 22:52

  Μπαλόνι, εξαιρετικό ποστ!
  Εξαιρετική η σύνδεση φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους θεμάτων -και εύγε για την πολύ πετυχημένη εικονογράγφιση.

  Τις ενστάσεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ τις ξέρεις από πρώτο χέρι (δεν έχασα ευκαιρία να στις κοινοποιήσω, χε χε!), πλην όμως, και για να είμαστε δίκαιοι, η συγκεκριμένη πρόταση του Αλαβάνου θέτει προς σκέψη το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, το οποίο ισχύει στις περισσότερες νορμάλ και πολιτισμένες δημοκρατίες (αστικές έστω) της Δύσης, στη οποία υποτίθεται πως «ανήκωμεν».

  Η σχιζοφρενική κριτική του Πρετεντέρ’ αποδεικνύει δύο (γνωστά και προφανή) πράγματα:
  1- πόσο ξεφτιλισμένο και απροκάλυπτο παπαγαλάκι είναι
  2- πόσο «στο πόδι» γράφει τα ελεεινά και κατάπτυστα άρθρα του…

  Ελεος πλέον.

 5. 07/05/2009 23:01

  Αγαπημένη μου Κροτ,
  ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (για αρχή)
  Εν δευτέροις, έρχονται Ευροεκλογές! Φαντάζεσαι τι έχουμε να ακούσουμε; Εμείς, οι ανήκοντες εις την Δύσιν;
  Ομολογουμένως πάντως, αυτό που με «τσάκισε» παραπάνω είναι η είδηση για τα ποδήλατα στο Βερολίνο! Λύγισα, λέμε!

 6. 07/05/2009 23:15

  Βλακεία στη νιοστή! Πόσο παραλογισμό, ρουφιανιά, αφόρητη ασχήμια και παραπληροφόρηση ν’ αντέξουμε πια? 🙄 🙄 🙄

  Μπαλονάκι, πολύ καλό ποστ, αλλά και μόνο η αναφορά του Pretender με κάνει πλέον θηρίο!

 7. 07/05/2009 23:17

  Κοίτα την πώς τα λέει! Να σε κάψω γιάννη’μ να σ’ αλείψω λάδι! Μια σέ κάνει τούρμπο, αλλά είσαι και φωτογενής άμα τουρμπεύεις 👿

  (εδώ που τα λέμε κοκκινομπαλονίτσα αξίζει βόλτα και στο βερολίνο… 🙂 (έρχομαι απ’ το άλλο σου το περί Βιέννης, κατάλαβες, για να συνέλθω λίγο κι εγώ) Βερολίνο, κι όχι μόνο για τα ποδήλατα: βλέπεις και ζωγραφική κι αρχιτεκτονική να ξεχάσεις τούς βλάκες όλους για κάνα χρόνο)

 8. 08/05/2009 00:36

  Θυμήθηκα τώρα που πρόσφατα σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο οι βρετανοί συνάδελφοι μου μας έλεγαν ότι πλέον στο νησί απαγορεύεται να μείνει ένας ενήλικας μόνος σε κάποιο δωμάτιο/ γραφείο/ τάξη με ένα ανήλικο παιδί. Γι΄αυτό και πάντα δουλεύουν δύο επαγγελματίες μαζί, για μάρτυρες στην περίπτωση που κάποιο παιδί καταγγείλει απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης. Επίσης, αν ένα παιδάκι κλαίει ή δεν είναι καλά πρέπει πάντα να το ρωτήσουν αν μπορούν να το αγκαλιάσουν ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σωματική επαφή μαζί του. Αυτά…

 9. 08/05/2009 01:01

  κόκκινο μπαλόνι υπομονή, κάποτε θα εμφανιστεί και ο Γκοντώ…

 10. 08/05/2009 02:04

  Η γνώμη μου για τον Πρετεντέρη είναι γνωστή, ας μην επαναλαμβάνομαι. Το ίδιο ισχύει και για την υπόθεση με τον Περικλή Αντωνίου, και ευχαριστώ πολύ το κόκκινο μπαλόνι για την αναδημοσίευση. Για τον δε Αλαβάνο, επίσης έχω εκδηλώσει τα αισθήματα μου…

  Τι μένει; Το παιχνίδι της επιρροής. Η πολεμική τέχνη της προπαγάνδας. Η δύναμη να πείσεις κάποιον ότι έτσι είναι απλά επειδή είσαι δημοσιογράφος, αρχηγός κόμματος, καλλιτέχνης ή μπάτσος. Ή απλά μπλόγκερ…

  Η ευθύνη δεν είναι τόσο των υπουργών, των δικαστών ή των παπαγάλων, όσο των θυμάτων αυτής της αέναης μάχης, των ανθρώπων που επιμένουν να βγάζουν ένα βιαστικό συμπέρασμα για ένα σοβαρό θέμα που δεν κατέχουν – μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να επηρεαστούν από κάποιον που ήδη έχουν επιλέξει να εμπιστεύονται.

  Υ.Γ Άργησα αλλά τελικά το βρήκα. Δεν είχα καταλάβει ότι συνέχιζε το ποστ 🙂

 11. Stassa permalink
  08/05/2009 05:33

  Για τη σύλληψη του φωτογράφου, εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο. Στην Αγγλία, ιδίως αν είσαι Μεσογειακός και δη Έλληνας (λόγω παρελθόντος) τα παιδιά τους μην τα πλησιάζεις ούτε στα δεκαπέντε μέτρα αν θες την ηρεμία σου. Και τα δικά σου παιδιά δηλαδή, δεν θέλουνε και πολύ να στα πάρουνε άμα τους δώσεις κάνα φιλάκι.

  Γενικώς για φωτογραφίες επίσης έχουνε αγριέψει τα πράγματα εδώ πάνω, πρόσφατα απαγορεύτηκε με νόμο να φωτογραφίζεις αστυνομικούς την ώρα του καθήκοντος. Και βέβαια είναι κι η τρομοϋστερία που τους έχει πιάκει, κοίτα εδώ για παράδειγμα, που ζητήσανε από έναν τουρίστα να σβήσει τις φωτογραφίες του επειδή έβγαζε κάτι λεωφορεία κι έναν σταθμό του μετρό.

  Όπως λέει και το σχόλιο που αναδημοσιεύεις, το κράτος τους φαίνεται να θεωρεί τις κάμερες ένα είδος όπλου που δεν μπορεί να το αφήσει στα χέρια των πολιτών. Από την άλλη βέβαια, έχει δίκιο να φοβάται, αν σκεφτείς την περίπτωση του Ίαν Τόμλινσον (που δε θά ‘χε πάει στα δικαστήρια αν δεν ήταν κόσμος με κάμερες γύρω).

 12. Stassa permalink
  08/05/2009 06:14

  Α κι ηθελα να πω οτι γενικώς ο λόγος που ανησυχούνε τόσο για τους παιδεραστές οι Εγγλέζοι είναι οτι οι ίδιοι τα έχουνε γαμήσει τα παιδάκια τους κανονικά.

 13. 08/05/2009 09:48

  @Ρενάτα
  όταν πρωτοείχα αρχίσει το βλογινγκ, είχα το tag «βλακεία στο τετράγωνο». Έτσι όπως πάει το πράγμα…όντως για βλακεία στη νιοστή πάμε…δίκιο έχεις κοπελιά!
  Καλέ…μη φουντώνεις κι εσύ…μα γιατί να σας κάνω τούρμπα; Άντε σήμερα θα αλλάξω ύφος γιατί δεν θέλω να σας ανεβαίνει η πίεση!
  @ Χάρη
  ότι είσαι φωτογενής όταν τουρμπεύεις, είσαι! 😆
  Αλλά δεν θέλω να ταράζεσαι! Τα πα και στη Ρενάτα! Ισχύει ομοίως για σένα!
  υ.γ. Ααααχχχ Βερολίνο! Πονάω λέμε…η αδερφούλα μου είναι εκεί, οπότε τουλάχιστον μπορώ και πετάγομαι συχνά-πυκνά (λέμε τώρα, γιατί χρειάζεται και χρόνος και χρήματα, άτιμε καπιταλισμέ)
  @ silentcrossing
  έλεος με την υστερία τους πια…τα λέει και η Stassa όπως βλέπεις, που τα ζει εκ του σύνεγγυς. Πάντως, η ποινικοποίηση της σωματικής επαφής προσωπικώς μου φαίνεται μεθοδευμένη. Όλη αυτή η «ηθικίστικη» υστερία, τυφλώνει τον κόσμο! Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!
  υ.γ. Να τώρα, φούντωσα κι εγώ!
  @el Romandante
  Ή έστω ένας ρινόκερος βρε αδερφέ! Καλώς μας ήρθατε!
  @Elikas
  Α, το βρήκατε επιτέλους αγαπητέ το «κλικ»; τσκ τσκ τσκ!
  Ααχ, να δω τη δική μου επιρροή! Θα με ενημερώνετε, ε; Καλά;
  Για τα λοιπά, τα λέμε και τα ξαναλέμε!
  @Stassa
  Αγαπητή, κάτι τέτοιες «κρατικές» συμπεριφορές είναι που με κάνουν να αρνούμαι να επισκεφτώ την Αγγλία, και την Αμερική φυσικά! Μου έλεγε κάποιος πως και εδώ, έβγαζε φωτογραφίες στο μετρό και ένα χαϊβάνι-securitας άρχισε τις παρενοχλήσεις!
  Με την τελευταία παράγραφο του 1ου σχολίου σου, απλά τα είπες όλα!
  Για το δεύτερο σχόλιο σου…όταν λες κανονικά, εννοείς κυριολεκτικά;

 14. 08/05/2009 10:05

  Μια είναι η λύση… (όχι όχι αυτό που φαντάζεστε πονηρά μυαλά)..
  να πάρουμε από ένα ποδήλατο και να πάρουμε τα βουνά… κι ας μείνουν στην Αθήνα οι τζιπάτοι… άι στο διάολο τελικά τελικά!

 15. 08/05/2009 12:02

  Αγαπητό μπαλόνι, ευτυχώς που σε λίγο θα αρχίσουν τα μπάνια του λαού να ξεφουντώσουμε όλοι!

 16. 08/05/2009 15:44

  @ Μανιτάρι
  Αι στο διάολο (x2) αγαπημένη μου! Μα μας σκάσαν οι μαλάκες…και παρκάρουν και διαγώνια στα πεζοδρόμια…πού πας καλέ με το τζιπ; Ε;
  Στα βουνάάάά…Αέέέραααα!
  @silentcrossing
  Μπάνια; λες να βοηθήσουν; Είμαι λίγο απαισιόδοξη σήμερα…πονώ!

 17. Stassa permalink
  08/05/2009 17:31

  Μεταφορικά το εννοώ. Τους φέρνονται σαν να είναι μικροί εγκληματίες βασικά. Τους έφηβους ιδίως δεν τους αφήνουν ούτε να στέκονται παρέα στο δρόμο, αν είναι πάνω από δυο-τρεις πάει η αστυνομία και τους διαλύει. Έπειτα δεν διστάζουν να καταδικάσουν και 11-χρονα και 13χρονα για εγκλήματα, αφού δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η ηλικία ποινικής ευθύνης εδώ ή αν υπάρχει καν. Τα δε παιδιά των «κατώτερων τάξεων» τα παίρνουν από τις οικογένειές τους και τα δίνουν σ’ ανάδοχες, επειδή οι γονείς τους είναι ανίκανοι να τα μεγαλώσουν (είναι; δεν είναι; δεν έχω καταλάβει, αλλά γίνεται συνέχεια αυτό). Και τα στοιβάζουν και σ’ αυτά τα σχολεία που είναι σαν μικρές φυλακές, κι η παιδεία που τους δίνουνε ειναι για κλάμματα.

  Εντάξει, δεν έχω καταλάβει κι ακριβώς τί παίζει, δεν έχω παιδιά να δω πώς μεγαλώνουνε εδώ. Γεγονός όμως είναι οτι τα περισσότερα πιτσιρίκια εδώ πάνω, είτε κακομαθημένα σκατούλια μου φαίνονται είτε εντελώς τρελλαμένα.

  Να σου πώ κάτι πάντως, λίγο εκτός θέματος. Οι περισσότεροι Έλληνες που έρχονται εδώ πάνω, ένα πολιτισμικό σοκ το παθαίνουνε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τους φαίνεται απίστευτα σκληρή κι επικίνδυνη η κοινωνία εδώ. Δεν έχω βγάλει ακόμη συμπέρασμα και θα προτιμούσα να μείνω δυο-τρία χρόνια και σε καμμιά άλλη χώρα για να το βγάλω, αλλά κι εγώ έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό, κι ας μην ήμουνα της σχολής «έξω είναι πολιτισμένοι οι άνθρωποι».

 18. Stassa permalink
  08/05/2009 17:31

  Α, περαστικά 🙂

 19. 08/05/2009 18:04

  Πάντως όλα αυτά που λες ορίζουν την συντηρητική στροφή που φωνάζαμε ότι θα έχουμε με όλη αυτή την τρομοϋστερία! Και προφανώς όλη αυτή η κατάσταση δεν μένει μόνο στον φόβο για τον ξένο αλλά γυρνάει προς οτιδήποτε διαφορετικό. Και με την νεοφιλελεύθερη οικονομία που εντείνει τις ανισότητες, το «διαφορετικό» έχει πολλαπλάσιες εκφάνσεις. Οι νέοι και οι νέες είναι μέρος του διαφορετικού και έχουν και ροπή προς «αποκλίνουσες συμπεριφορές»!
  Αυτό πάντως με τις κοινωνικές υπηρεσίες που «μαζεύουν» παιδιά είναι τελείως αμερικανιά!
  Μη σοκαριστούμε αν ακούσουμε και στην Αγγλία να μπαίνουν παιδιά με όπλα σε σχολεία! Προς τα εκεί οδηγούμαστε!
  Ωχ, τρόμαξα πάλι!!!
  υ.γ. Φχαριστώ Στασσούλα! Θα μου περάσει!

 20. 10/05/2009 04:10

  Καταρχήν τα εύσημα για την αλλαγή του ντεκόρ, με πιο φιλικά χρώματα και μεγάλα φόντα για μας τους ημιβλέποντες! Μια κοινωνική προσφορά που χρωστούσες στον τόπο!

  Η Βρετανία μαζί με την πρώην αποικία της έχει μπει εδώ και μια δεκαετία περίπου σε μια απίστευτη τρομοϋστερία και τρομολαγνία, με κορύφωση τραγικά περιστατικά όπως τις δολοφονίες του Μενέντες και του Τόμλινσον, αλλά και τις αναίτιες συλλήψεις πολιτών με ασιατική ή αφρικανική καταγωγή και φυλάκισή τους στο Γκουαντάναμο και άλλες μυστικές φυλακές. Η περίπτωση του Έλληνα φωτογράφου δεν είναι τόσο τραγική αλλά είναι ενδεικτική. Πόσο αλλάζει ο κόσμος… το Λονδίνο τη δεκαετία του 60 ήταν η πρωτεύσουσα του ροκ ‘ν ρολ, της κοινωνικής ανεκτικότητας και της καλλιτεχνικής πρωτοπορείας.

  Φάκελος συγκοινωνιακό. Κάποτε οι ευρωπαϊκές μητροπόλεις ήταν γεμάτες αυτοκίνητα και οι περιφερειακές πρωτεύουσες γεμάτες ποδήλατα και ζώα. Σήμερα βλέπεις μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Πεκίνο, την Κωνσταντινούπολη και την… Αθήνα, ενώ το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Παρίσι αντικαθιστούν τα αυτοκίνητα με ποδήλατα. Σε θέματα συγκοινωνιακής αγωγής και πολιτικής παραμένουμε σταθερά τρίτος κόσμος.

  Θα το ξαναπώ με κίνδυνο να φανώ κακεντρεχής πως έχεις μια εμμονή με τον Πρετεντέρη και την… συναδέρφισσά σου, αντίστοιχη με την εμμονή του Λαζόπουλου με τη Σαρρή, τη Θώδη και τον… Γαλάτη! Ο χρόνος αγαπητή είναι περιορισμένος και είναι πολυτέλεια για να μην πω διαστροφή να ασχολείσαι με σκουπίδια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: