Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στηρίζουμε την Κωνσταντίνα

29/04/2009

Χάθηκα…το ξέρω! Αλλά συμβαίνουν πολλά, τρέχω για ακόμα περισσότερα και το τελευταίο που έχω διάθεση να κάνω είναι να γράψω!

Θα επανέλθω για την Πρωτομαγιά με κάτι φανταστικές ιδέες που ήρθαν από τας Ευρώπας!

Προς το παρόν αντιγράφω από το Εντός Φύλου για τα σημερινά σημαντικά ραντεβού!

Σήμερα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

kuneva_afisa

Πραγματικό θρίαμβο αποτέλεσε η πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας να συγκεντρώσει ηλεκτρονικά υπογραφές υπέρ της Κούνεβα.Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 20.000 υπογραφές μόνο στην Ελλάδα καθώς και διεθνώς συγκεντρώνονται υπογραφές που θα σταλούν από τα αντίστοιχα εθνικά τμήματα της ΔιεθνούςΑμνηστίας. Δείτε παρακάτω τη σχετική είδηση.


Μια γυναίκα γράφει ιστορία και τη στηρίζουν 20.000 άνθρωποι…


Η γνωστή πια σε όλους μας Κωνσταντίνα Κούνεβα, όρθωσε το ανάστημά της ενάντια στην εκμετάλλευση και διεκδίκησε τα εργασιακά δικαιώματα της ίδιας και των συναδέλφων της. Η ιστορία της συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και ανθρώπους στο εξωτερικό. Η Διεθνής Αμνηστία τη στήριξε από την αρχή με μία παγκόσμια έκκληση. Στην έκκληση ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση

 • Να εξασφαλίσει ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα
 • Να λάβει άμεσα μέτρα για να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη και να εξασφαλίσει ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα λάβει αποκατάσταση και ικανοποιητική αποζημίωση
 • Να προστατεύσει άλλους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και μέλη συνδικάτων από παρόμοιες επιθέσεις εφαρμόζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία για τα εργατικά δικαιώματα.

Μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση στο site της Διεθνούς Αμνηστίας, εδώ.

Μαζί μας συνέπλευσαν και υπέγραψαν την έκκληση πάνω από 20.000 άνθρωποι!!! Η έκκληση θα βρίσκεται για υπογραφή μέχρι της 1 Μαΐου και την Τρίτη 5 Μαΐου όλος ο αριθμός των εκκλήσεων που θα συγκεντρωθούν μέχρι τότε θα παραδοθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ακτιβιστικό δρώμενο

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των υπογραφών στον Αναπληρωτή Υπουργό, θα βρισκόμαστε στο σταθμό του μετρό Κατεχάκη, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Υπουργείο. Ελάτε και εσείς εκεί την Τρίτη, 5 Μαΐου από τις 11.00 – 13.00, για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στην Κωνσταντίνα με ένα συμβολικό δρώμενο, κάνοντας γνωστό στους περαστικούς το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων που τη στηρίζουν.

Advertisements
10 Σχόλια leave one →
 1. 29/04/2009 14:27

  Μην απολογείσαι βρε που χάθηκες…
  Καταλαβαίνουμε…
  (άσε που δε μας νοιάζει κιόλας)

 2. 29/04/2009 14:30

  χαχαχαχαχα, σε πειράζω.
  Για την Κούνεβα, ότι και να πεις και ότι και να κάνει κανείς, λίγο είναι.
  Χρειάζεται να έρθει μια Βουλγάρα για να διδάξει κάποια πράγματα σε εμάς τους ΕΛ-ληνες, τους μεγάλους αγωνιστές και δημοκράτες, του ΕΛ-ληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υπομένει (άσε που ο ζυγός έχει χάλια πρόγραμμα, και η Πλάκα δεν έχει πάρκινγκ, καλύτερα για τον ΕΛληνα το Αθηνών αρένα).
  (ω, ναι, το έγραψα και αλλού: έχω λαλήσει).

 3. 29/04/2009 16:46

  κοκκινομπαλονίτσα:

  σύμφωνα με τις ακαριαίες αντιδράσεις αυτού τού κράτους πολύ φοβάμαι μήπως φάμε κι άλλη χυδαιότητα τώρα στα μούτρα, καθώς το μόνο που τούς μένει να κάνουν ύστερα απ’ τα πολλά που κάνανε, είναι να εισηγηθούν στην Κωνσταντίνα Κούνεβα να μπει ο γιος της άνευ εξετάσεων σε καμιά σχολή (αστυνομίας βέβαια αυτός) σύμφωνα και με την ευαίσθητη πρότασή τους προς την αδελφή τού Αλέξη Γρηγορόπουλου

  έτσι, για να διπλώσει το αίσχος τής ευαισθησίας τους

 4. 29/04/2009 19:05

  @Αντιδρασέξ
  Μέγα Προφήτη, πήγα στο «Μετρό», οπού επίσης δεν είχε πάρκιγκ αλλά είχε σούπερ πρόγραμμα! Πιάνει;
  Πάω να γράψω σοβαρό σχόλιο και δε μου βγαίνει!
  Η Κούνεβα είναι πλέον σύμβολο, ελπίζω μόνο να μην την κάνουμε απλά μια κονκάρδα αλλά να μας ξεκουνήσει. Και απ’ότι βλέπω η Θεσσαλονίκη ακολούθησε…τουλάχιστον οι καθαρίστριες ας κερδίσουν τα αυτονόητα!
  @Χάρη
  Θα σου ομολογήσω πως ανησυχώ πολύ! Πάρα πολύ! Η χυδαιότητα έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις στην Ελλάδα! Και δεν ντρέπονται κιόλας…δεν κοκκινίζουν, έστω!
  Νομίζω πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πολύ χειρότερες επιθέσεις χυδαιότητας!

 5. pastaflora permalink
  29/04/2009 23:20

  Δεν θέλω να αρχίσω την γκρίνια, αλλά σήμερα μου έλεγε η καλή κυρία από τη Βουλγαρία που μας καθαρίζει και τα μαρτύρια που τράβηξε στη ΙΕ ΔΟΥ από κάτι πατσαβούρες υπαλλήλους που μόλις δουν μετανάστη γυαλίζει το μάτι τους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί εκατοντάδεςμικροί ή μεγάλοι βιτριολιστές καραδοκούν γύρω μας.

 6. 30/04/2009 08:12

  Από την άλλη με εξοργίζει που πρέπει να μαζευτούν υπογραφές και να ξαναβρισκόμαστε να ξαναδιεκδικούμε τα κατεκτημένα. Δηλαδή, να εφαρμοστουν οι νόμοι. Να προσπαθήσουν να βρουν και να δικάσουν τους ενόχους. Να πάρει η γυναίκα μια σύνταξη. Να μας φέρονται, στους εργαζόμενους, σαν να ‘μαστε εργαζόμενοι. Άσ’τα, κόκκινο μπαλόνι, τα ‘χω πάρει. Είναι και Εργατική Πρωτομαγιά αύριο, μην πω καμιά βαριά κουβέντα…
  Καλημέρες (λέμε τώρα).

 7. 01/05/2009 03:03

  Στηρίζουμε όλοι προφανώς, αλλά με ανησυχεί και μένα που πρέπει να επαναδιαπραγματευόμαστε όχι μόνο τα προηγούμενα κεχτημένα αλλά και τα βασικά ακόμα δικαιώματα: ζωή, εργασία, αξιοπρέπεια. Ένα βήμα μπρος και πολλά πίσω… Βέβαια στο τέλος ο Μαρξ δε γίνεται να κάνει λάθος. Τόσο το χειρότερο για αυτούς. Αντί για αργό θάνατο του καπιταλισμού από γηρατειά θα υποστούν βίαιο και επώδυνο λυντσάρισμα από το εξαγριωμένο προλεταριάτο, μην πω και σκύλευση του πτώματος.

 8. 01/05/2009 11:25

  Καλημέρα σας!
  Το βραδάκι θα σας απαντήσω

 9. 01/05/2009 19:42

  Καλό μήνα κοκκινομπαλονάκι

  τσαλ, κι εγώ αισθάνομαι επίσης από καιρό ότι ψήνεται … εξαγρίωση άνευ προηγουμένου ενώ αυτοί κοιμούνται τον ύπνο τού δικαίου: και βέβαια θα ξυπνήσουν σ’ άλλον αιώνα και σ’ άλλη χιλιετία και δεν θα τούς φταίει κανείς που νομίζουν ότι έχουν δέσει και κάνα γάϊδαρο οι θρασύτατοι

  και ποιο προλεταριάτο… μόνο; εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ πλατύτερα στρώματα πια – και το θέμα είναι π ό σ ο και π ό τ ε θα θυμώσουν

  (άντε και θύμωσα πάλι, εξαιτίας σου!)

 10. 02/05/2009 00:27

  Χάρη, προε θεού μην θωμώνετε με τον… αγκιτάτορα! Προφανώς το προλεταριάατο δεν έχει πια την ιστορική έννοια που είχε όταν εισήχθη σαν όρος, αλλά υπάρχουν πολλοί άνεργοι, ανασφάλιστοι, υποασπασχολούμενοι και ετεροαπασχολούμενοι, κακοπληρωμένοι, μετανάστες κ.α. που συγκροτούν ένα σύγχρονο προλεταριάτο, που πλέον δεν απαρτίζεται μόνο από βιομηχανικούς εργάτες. Το ζητούμενο είναι αν από τη μεγάλη εξέγερση που θα γίνει αργά ή γρήγορα θα προκύψει ριζική και ουσιαστική ανατροπή του συστήματος ή πρόσκαιρη βελτίωση με ρεφορμιστικά μέσα. Η (τσούλα η – όπως λέει και ο στιχουργός) ιστορία θα δείξει.

  ΥΓ: Προς ΕΣΡ και 2ο Γραφείο. Η λέξη στην προηγούμενη φράση δεν είναι πλέον πρόστυχη από τη στιγμή που την τραγουδά και η Βίσση στο τελευταίο της σουξέ. Παρακαλώ επομένως να μην κοπεί. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: