Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βγήκε ο ΓΑΠ και μιλάει για δημοκρατία

05/05/2010

ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΓΑΠ, ΣΚΑΣΕ!

και μιλάει για πολιτική ανευθυνότητα. Ποιανού;

μιλάει για ρήξη της κοινωνικής συνοχής; Ποιας κοινωνίας;; Ποιας συνοχής;;

Δεν δικαιούται να μιλάει για Δημοκρατία ο τσάτσος του ΔΝΤ, ο ανεύθυνος!

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν ή τους μπάχαλους να ορίζουν το τι σημαίνει δημοκρατία και το πώς θα αγωνιστούμε.

Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους. Πρέπει να του δείξουμε ότι πρέπει να ΣΚΑΣΕΙ, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και να πάει σπίτι του.

21 Σχόλια leave one →
  1. 05/05/2010 18:04

    Προφανώς χωρίς να αθωώνω τα μαλακισμένα που έβαλαν την φωτιά (φαίνεται και από το παραπάνω σημείωμα), έχω να ρωτήσω τα εξής:

    1. Γιατί άφησαν ανοιχτή μια τράπεζα που είναι στην Σταδίου; Δεν εννοώ γιατί ήταν οι άνθρωποι απεργοσπάστες (δεν το εξετάζω, δεν με νοιάζει) αλλά γιατί η αστυνομία δεν επέβαλε να κλείσει μια ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ;
    2. Ποιος έδωσε άδεια λειτουργίας σε κτίριο τράπεζας (σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο) που δεν έχει έξοδο κινδύνου, όπως όλοι μαρτυρούν; Έχω βγάλει άδεια για πολύ μικρότερη χρήση και ο έλεγχος πυροσβεστικής επιβάλλεται. Υπάρχουν σχέδια πυροσβεστικής για αυτό το κτίριο; Θα κάνει ανακοίνωση η πυροσβεστική;
    3. Γιατί γίνεται τραμπουκισμός από ΜΑΤ σε κτίρια στην Τοσίτσα; Σε κτίρια κατοικίας! Γιατί έγινε τραμπουκισμός από ΜΑΤ στο κτίριο του Στεκιού Μεταναστών στην Τσαμαδού;

    • 05/05/2010 18:25

      ΠΕΣΤΑΑΑΑ! Γαμώ το κέρατό τους γαμώ. Κι όσο για τον ΓΑΠ όχι απλά να σκάσει αλλά να πλαντάξει! 😡 😡 😡 😡

  2. 05/05/2010 19:05

    Βγήκε ο αναίσχυντος, βγήκε ο καραγκιόζης να μας πει για δημοκρατία. Κρίμα για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, πραγματικά, αλλα πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξουν κι άλλοι. Γιατί δεν είναι καλά τα πράγματα.

  3. 05/05/2010 19:26

    Έχουν περάσει πόσες; πάνω από 4 ώρες από τους θανάτους και ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

  4. 05/05/2010 19:55

    και κανείς από την πυροσβεστική να μας πει κάτι για τα σχέδια πυρασφάλειας ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις απειλές που δέχτηκαν οι υπάλληλοι του καταστήματος προκειμένου να μείνουν εντός, καθώς και οι καταγγελίες για μη ύπαρξη συστήματος πυρόσβεσης!

  5. 05/05/2010 22:32

    Τι έγινε στα Εξάρχεια; Δεν μπορώ ν’ ανοίξω τηλεόραση γιατί θα τη σπάσω.
    Πείτε ρε παιδιά.

  6. 05/05/2010 22:46

    Λοιπόν… θα τα πω όπως τα σκέφτομαι μέσα μου και δε με πειράζει αν παρεξηγηθώ. Προτιμάω να πω αυτό που πιστεύω και ας με πούνε καραγκιώζη. Μιλάω για τους 3 αδικοχαμένους.

    Γιατί ρε παλικάρια πήγατε στη δουλειά σας σήμερα; Μήπως δεν είχατε μάθει ότι θα πραγματοποιηθεί πορεία; Φοβηθήκατε μη χάσετε τη δουλειά σας περισσότερο απ’ τον κίνδυνο για τις ζωές σας; Τι θα καίγανε πρώτο τα μαλαkισμ3να; Τις τράπεζες εννοείται! Και πάει στο καλό, ίσως είχατε υπερβολική δουλειά (δε με πειράζει που δεν απεργήσατε – δικό σας θέμα, δημοκρατία -λέμε ότι- έχουμε…) οι περισσότεροι και έπρεπε να πάτε … Η γυναικούλα η έγκυος; Φοβήθηκε μη χάσει τη δουλειά της; 4 μηνών έγκυος; Απ’ όσο ξέρω ο νόμος την προστάτευε για τουλάχιστον 1 χρόνο και 5 μήνες ακόμη (εκτός και αν το παιδί γεννιόταν 8μηνίτικο και κάτω). Όσο για το «δε τους αφήνανε να φύγουν», πιστεύω ότι μπορεί να τους είπανε να μη φύγουν, δεν αμφιβάλω… αλλά σηκώνεσαι και φεύγεις – δε περιμένεις να σου δώσει άδεις κανείς!

    Επειδή με ανατριχιάζει η ιδέα του να είχα χάσει κάποιο δικό μου άτομο στη Marfin σήμερα, νοιώθω λύπη και συγχωρέστε με για τα παραπάνω, απλά πρέπει κάπου να βάζουμε τον εαυτό μας και την ασφάλεια μας πάνω απ’ όλα! Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

    Όσο για τα τσιράκια που μια ζωή καταφέρνουν να κάνουν του κεφαλιού τους και να καταστρέψουν κάτι τόσο ιερό (ΝΑΙ ιερό πράγμα είναι μια πορεία του Εργατικού Κινήματος), είμαι σίγουρος ότι είναι παιδαρέλια σαν εκείνα που πάνε γήπεδο κάθε Κυριακή για να καταστρέψουν και να σπάσουν, έτσι επειδή απλά αυτά τους έδωσαν προίκα οι δικοί τους. Κακομοίρηδες μια ζωή θα είναι …

    ***

    Για το θέμα του Γιώργου και τη «Δημοκρατία», δημοκρατικό θα ήταν τα νομοσχέδια (για ΤΟΣΟ σημαντικά θέματα) να ψηφίζονταν από το λαό. Να μου πεις, η πλειοψηφία τους έβγαλε κυβέρνηση … Ναι σωστό και αυτό… αν υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία ήθελε πίσω τον βασιλιά (!) επί της ουσίας θα μιλάγαμε για βασιλευόμενη δημοκρατία, στην πραγματικότητα όμως θα ήταν απλά Δημοκρατία (δε ξέρω αν έγινα αντιληπτός).

    Δε μ’αρεσει (όπως είπε κ ο μούργος κάπου…) να μου λένε φταίμε ΟΛΟΙ! Όχι φίλε μου, εγώ δε φταίω σε τίποτα… και πραγματικά θα αντέξω με λίγα φράγκα λιγότερα αν παίρνω. Δεν έχω πρόβλημα, ΝΕΟΣ είμαι θα δουλέψω, θα παλέψω και θα ζήσω όμορφα και ωραία. Είναι αμαρτία όμως να κόβεις δεδουλευμέμα λεφτά τα οποία έχεις εισπράξει, όπως επίσης αμαρτία είναι να μην πληρώνει ΕΞΙΣΟΥ το μεγάλο κεφάλαιο. Ναι ρε μaλάkα, βάλε 7% και 8% και 9% φόρο στους μεγαλοαπατεώνες (Λάτσης, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης κ.λπ. κ.λπ. …). Τους φαίνεται πολύ;; Να δεις πόσο φαίνεται στον καημένο τον συνταξιούχο η αντίστοιχη περικοπή του ΛΑΜΚΑ (ή όπως λέγεται)…

    Η σιγή του 1 λεπτού στη βουλή σας μάρανε κακομοίρηδες…

  7. 05/05/2010 23:05

    Σύμφωνοι, πρέπει να σκάσει (και που το ανοίγει το ρημάδι, τα μισά σαρδαμ είναι) να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του…

    Μετά όμως; Ο Βενιζέλος (μουαχαχαχαχαχαχαχα)… Ο … Σαμαράς (μουαχαχαχαχαχαχαχαχα)

  8. 05/05/2010 23:10

    @Dame31
    έγιναν τυχαίες προσαγωγές, μπήκαν στο στέκι και τα κάναν λαμπόγυαλο, σπάσαν την τζαμαρία στο καφενείο στην γωνία της Τσαμαδού, μπούκαραν στην κατάληψη της Ζαΐμη, μπούκαραν σε πολυκατοικίες και προπηλάκισαν ηλικιωμένους κατοίκους στην Τοσίτσα. Και μετά από όλα αυτά, είμαστε σαν σε εμπόλεμη ζώνη.
    @Κωστή
    καταρχήν χαλάρωσε αδερφέ. Αν και δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα του να είσαι απεργοσπάστης/στρια, αν απειλείται η δουλειά σου (αποδεδειγμένα) και έχεις δάνεια, υποχρεώσεις κλπ και δεν έχεις και σοβαρό σωματείο να σε στηρίζει, δεν μπορώ να πω τίποτα. Άλλο όμως αυτό και άλλο να σε κλειδώνουν μέσα σε ένα κτίριο χωρίς την στοιχειώδη προστασία και χωρίς σύστημα πυρόσβεσης ή έξοδο κινδύνου.
    Σε αφήνουν να γίνεις βορά στο κάθε κωλοπαίδι που ξεκαβλώνει με βενζίνι και στουπί!
    —————————————
    Για το δεύτερο μέρος αυτών που είπες (αν και αυτό με το βασιλιά δεν το έπιασα) συμφωνώ (και λίγα λες…άκου 7%…με 35 και 40% φορολογούμαστε εμείς 😡 )

  9. 06/05/2010 00:07

    Εννοώ 7% extra, όπως θα γίνει αντίστοιχα με τους συνταξιούχους!

    Όσο για το «απειλείται η δουλειά σου», σύμφωνοι… αυτό είπα, δε μου πέφτει λόγος αν ήταν εκεί σήμερα, απλά ίσως έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα το «απειλείται η ζωή/ακεραιότητα σου».

    ΥΓ. χαλαρός είμαι …

    • 06/05/2010 00:21

      πες έτσι 😉 για το 7% εννοώ

      μου φάνηκες σε ένταση…κάπως.

      υ.γ. προφανώς δεν αντιλέγω για την βαρύτητα, αλλά αυτό είναι προσωπική ευθύνη, αν έχεις γνώση των κινδύνων…και πού να φανταστείς ότι δεν είσαι προστατευμένος από πουθενά; (λέω τώρα).

      Πρέπει να γράψω κείμενο ρε γαμώτο…προς το παρόν διαβάστε το Βυτίο και τον Radical

  10. 06/05/2010 01:49

    Τι 7 και 37% λέτε, γιατί βάζετε χαμηλούς στόχους; Δήμευση όλων των μεγάλων περιουσιών και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής! Όλη η εξουσία στα σοβιέτ! Όχι άλλους τσάτσους, ορντινάτσες και… κερένσκιδες!

    Α και μηδενική ανοχή σε «κυρίους» όπως αυτός!

    [http://www.youtube.com/watch?v=hqJX0MFLHlw]

  11. 06/05/2010 12:08

    Έχω θυμώσει πολύ ρε συ Μπαλούν! Ηθικοί αυτουργοί είναι ο Γιωργάκης και ο Βγενόπουλος κι ύστερα ειμαστε εμείς που δεν τους έχουμε πάρει φαλάγγι τόσο καιρό! Δεν είναι δολοφονία όμως (αν δεν ήταν βαλτοί αυτοί που πέταξαν τις μολοτοφ) είναι δυστύχημα. Είναι σαν να πας στο γήπεδο και κάποιος ανεγκέφαλος ναι, κάφρος ναι, χούλιγκαν να σε σκοτώσει. Φταίει ο χούλιγκαν ή οι διοργανωτές που δεν έχουν πάρει μέτρα προστασίας και η αστυνομία; Ο χούλιγκαν έχει ευθύνη για φόνο όμως ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι οι άλλοι. Άλλο παράδειγμα είναι το περιστατικό που έγινε πριν λίγο καιρό με την πίστα αγώνων αυτοκινήτων στο Πολυδένδρι. Ενα παιδάκι σκοτώθηκε. Έφταιγε ο οδηγός που έπεσε πάνω του ή οι διοργανωτές των αγώνων, οι ιδιοκτήτες της πίστας που δεν πληρουσε τις προδιαγραφες και ο πατέρας που παέι τα παιδια του εκει και περναει την κίτρινη κορδέλα; Ε λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση ο πατέρας είναι ο Βγενοπουλος και ο διοργανωτης της πίστας ο Γιωργάκης.

    Υ.Γ. Αν σε λίγο καιρό βγει ο Βγενό και πει κατι τέτοιο «υπό το βάρος των τελευταιων εξελίξεων αναλαμβάνω δράση λόγω ανικανότητας της πολιτείας…» τότε θα είμαι σίγουρη πως οι 3(!) μολότοφ δεν έπεσαν τυχαία εκεί!
    Υ.Γ.2 Μαθαίνω (δεν ξέρω αν αληθευει)ότι οι υπάλληλοι του υποκ/τος αυτού απειλήθηκαν πως αν απεργήσουν το όνομα τους θα δοθεί στα κεντρικά,στην διοίκηση !

  12. 06/05/2010 13:16

    φωτιά-φουρνέλλο κλπ κλπ

    στάχτη και burberry κλπ κλπ

    να καεί-να καεί κλπ κλπ

    Χωρίς πλάκα, πιο γαμάτη φάσηα πό το ντου στη Βουλή από χύμα κόσμο δεν έχω ξαναδεί! Θα ήθελα να ήμουν εκεί δλδ…

  13. 06/05/2010 15:08

    έχετε καταλάβει πως έχω παγώσει; Ε, ναι! Έχω παγώσει…200 φορές ξεκίνησα ποστ και δεν μου βγαίνει!
    Και απαντήσεις δεν έχω! Έχω άπειρα ερωτήματα βέβαια…και κατάθλιψη!

  14. 07/05/2010 00:55

    Είναι γνωστό ότι η MARFIN είναι από τους πιο σκληρούς εργασιακούς χώρους. Έχει δημοσιευτεί και το παρακάτω στο Indymedia, ελεγχόμενης αξιοπιστίας ίσως, αλλά σίγουρα όχι εκτός πραγματικότητας:

    ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Θα κάνει ο κ.Βγενόπουλος την αυτοκριτική του; Θα του αποδωθούν ευθύνες;

    Στους απεργοσπάστες γενικά δεν αξίζουν δάφνες, αλλά ούτε η φυσική εξόντωση. Και είναι δίκαιο να αξιολογείται διαφορετικά η απεργοσπασία στο δημόσιο π.χ., όπου κάποιοι δεν απεργούν απλά και μόνο από μικροαστική πόρωση, καιυπό καθεστώς σκληρής ιδιωτικής εργοδοσίας, όπου η απεργία μπορεί να συνεπάγεται αυτόματα απόλυση. Όχι ότι εκεί δεν εναντιωνόμαστε, αλλά η εναντίωση χρειάζεται να γίνει με άλλο τρόπο. Δεν μπορεί να τα βάλει ο απλός εργαζόμενος με το Βγενόπουλο ή ακόμα και με τον επιστάτη του κάθε υποστατικού του. Εκεί χρειάζεται εννιαίο δυναμικό εργατικό μέτωπο για να επιβληθεί η απεργία και να κερδηθούν δικαιώματα.

  15. 07/05/2010 08:47

    Ποιός να παραιτηθεί καλέ; έχεις λαλήσει τελείως; Σε πηράξανε τα χημικά;;

  16. 08/05/2010 12:17

    Μπαλούν μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε για λίγο θλίψεις και καταθλίψεις και να γίνουμε λίγο δημιουργικοί; Προτείνω να μην μας καταπιεί ο θυμός, ας τον στρέψουμε εκεί που πρέπει..

  17. 09/05/2010 15:02

    Σωστά όα αυτά αλλά βλέπεις να γίνεται κάτι πιο δραστικό; Έχουν απωχαυνωθεί οι περισσότεροι από τα ΜΜΕ και λουφάζουν χωρίς καμία ενοχή.

Σχολιάστε