Skip to content

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;;;;

19/01/2009

Μόλις κοινοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ:

Μεγάλη νίκη! Το ΣτΕ σταμάτησε το Mall του Βωβού στον Ελαιώνα

Έτσι λοιπόν αυτός ο χώρος πολιτισμού, όπως το αποκάλεσε ο Γ. Καρατζαφέρης…

emporikobwboy

θα μείνει προς το παρόν ΜΑΚΕΤΑ

Το κόκκινο μπαλόνι αναφωνεί

ΓΙΟΥΟΥΟΥΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ακόμα (2:40) δεν έχει γίνει η ενημέρωση στο βλογ για τη διάσωση του Ελαιώνα. Τσεκάρετε όμως αργότερα για περαιτέρω πληροφορίες

Advertisements
8 Σχόλια leave one →
 1. 19/01/2009 18:55

  Όσο λιγότερα Malls τόσο το καλύτερο, ιδιαίτερα σε τέτοιες περιοχές. Το σημαντικό είναι να προχωρήσει το κτήριο της Όπερας στο παλιό αεροδρόμιο (δωρεά Λάτση βέβαια) και ανάλογοι χώροι πολιτισμού κι ο κόσμος να φύγει από το Malls και να γεμίσει θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, κτλ. Επίσης σημαντική είναι η ιδέα της δημιουργίας/αναμόρφωσης αρχαίων θεάτρων (υπάρχουν αρκετά ανά την Ελλάδα και ΜΠΟΡΟΥΝ να λειτουργήσουν και να λαμβάνουν χώρα παραστάσεις με μικρά κόστη – έχουν γίνει προτάσεις) μπας και αρχίσουμε και παίρνουμε χαμπάρι από Αρχαία Τραγωδία. Τέλος ευχής έργον θα ήταν να είχαμε έναν τόσο οραματιστή υπουργό Πολιτισμού που να έστελνε προσωπικές προσκλήσεις σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες για να παρακολουθήσουν παραστάσεις Αρχαίας Τραγωδίας δωρεάν (πάνω-κάτω τα χρήματα που δίνονται στην ΕΡΤ), κι έτσι σιγά-σιγά να αρχίσουμε να ανταλάσουμε ατάκες από τέτοια έργα και να καταλήξουμε να συζητάμε πιο συχνά για τη Μήδεια, το Οιδίποδα και τα άλλα παιδιά παρά για Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνο και λοιπούς, ωραία θα ήταν λέω αν τα πράγματα ήταν κάπως έτσι, τα είπα και ξεθύμανα!

 2. 20/01/2009 13:12

  Όχι ρε γαμώτο… που θα κάνω τα ψώνια μου εγώ τώρααα..;
  Άκουγα το πρωί ράδιο και δυο βλαμμένοι, αναρωτιόντουσαν γιατί μπορεί να μην θέλουν κάποιοι να γίνει Mall στον ελλαιώνα! Αυτό, λέει, θα αναβαθμίσει την περιοχή και σιγά σιγά θα γίνουμε κι εμείς σαν την… Βιέννη!!!
  Ναι, καλά διαβάσατε, αν αφύσουμε τον Βωβό να αλλωνίσει και να γεμίσει μπετόν όλη την Αττική, θα γίνουμε Βιέννη!!! Έλεος ρε παιδιά!!!

 3. 20/01/2009 22:04

  Η πλάκα με το MALL είναι ότι (εντελώς τυχαία) το υποστηρίζουν ΌΛΟΙ όσοι κόπτονταν τόσο καιρό για τον κακόμοιρο μαγαζάτορα του κέντρου που δεν βλέπει πελάτη για πελάτη λόγω επεισοδίων και κουκουλοφόρων και διαδηλώσεων…
  Αυτοί που τυφλώνονται και δεν βλέπουν ότι όλοι οι καταναλωτές – πολίτες πάνε στα δεκάδες εμπορικά που έχουν ανοίξει μέσα και γύρω από το κέντρο της πόλης (κι αν όχι τόσο κοντά, απίστευτα προσβάσιμα με το μετρό) … Αυτοί που δεν βλέπουν ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει λεφτά!
  Κι αυτοί που δεν βλέπουν ότι η σκατο Ερμού είναι ο τρίτος πιο ακριβός δρόμος στον πλανήτη και ο πιο ακριβός στην Ευρώπη (εμ, σιγά μην ψωνίζει ο Pretender στην Αθήνα… ο άνθρωπος έχει στυλ!)

  Άντε, να δούμε πως σκατά θα γίνει αυτή η περιοχή τώρα που δεν θα έχουν αντικείμενο κερδοσκοπίας κάποια λαμόγια….

 4. 21/01/2009 10:44

  Όπου παίζονται μεγάλα οικονομικά συμφέρονται, όλως τυχαίως ανακύπτουν άφθονα νομικά παραθυράκια. Να δούμε τι θα γίνει γιατί εγώ δεν θεωρώ το θέμα λήξαν…..

 5. 21/01/2009 13:20

  Η λογική και πραχτική της «αξιοποίησης» μιας περιοχής μέσω οικοδόμησης εμπορικών κέντρων, ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων μπετοκατασκευασμάτων αποστερεί το περιβάλλον από φυσικούς πόρους και τους πολίτες από ποιότητα ζωής. Αυτό βέβαια δεν αποτυπώνεται στους δείκτες που παρακολουθούν αριθμολάγνα οι διεθνείς οργανισμοί και διευθυντήρια ώστε μέσω αυτών να ελέγχουν το μέλλον μιας χώρας. Και όπως είχε πει κάποιος παλιός πολιτικός, όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι.

 6. 23/01/2009 11:37

  Να πω μόνο πως η κατασκευή της νέας Λυρικής Σκηνής είναι χορηγία του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου (και όχι Λάτση) και φυσικά αυτό επιτρέπει την απευθείας ανάθεση του έργου στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Renzo Piano.
  Ο Renzo Piano υπήρξε πρωτοποριακός αρχιτέκτονας στη δεκαετία του ’70, όταν σχεδίασε, παρέα με τον Rogers, το μουσείο Pompidou στο Παρίσι. Έκτοτε, τα κτίρια του δεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά δεν είναι εκεί το θέμα…το θέμα είναι πως για ακόμα μια φορά, για ένα κτίριο που τελικά θα είναι δημόσιο (αλλά και ιδιωτικό να ήταν δεν αλλάζουν και πολλά), δεν γίνεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός αλλά επιλέγεται ένας αρχιτέκτονας-star, που θα δώσει το απαραίτητο prestige και πολύ πιθανά να απαιτήσει αλλαγές σε χρήσης γης, όρους δόμησης κ.λ.π. Τα είδαμε στο Μέγαρο Μουσικής και τις επεκτάσεις του, τα είδαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης, τα είδαμε και στον Ελαιώνα πρόσφατα.
  Να θυμήσω απλά ότι για το Pompidou έγινε διαγωνισμός, στον οποίο οι πολλοί νέοι και άγνωστοι τότε Rogers-Piano κέρδισαν λόγω της ιδέας τους και όχι του ονόματος τους….
  Πόσο απέχουμε ακόμα από αυτό το μοντέλο!!!!
  Και να δούμε τι άλλο θα μπει από δίπλα από το κτίριο της Λυρικής για λόγους ανταποδοτικότητας της επένδυσης…κανένας δεν κάνει χορηγίες έτσι για την ψυχή της φουκαριάρας της μάνας του!

 7. 23/01/2009 13:17

  Μπαλόνι,

  Ας μην είμαστε τόσο καχύποπτοι όταν άνθρωποι σαν την οικογένεια Νιάρχου βάζουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν τη χώρα. Είναι συνέχεια μιας μακριάς παράδοσης Εθνικών ευεργετών που χωρίς αυτούς η χώρα μας θα ήτανε πάρα πολύ πίσω. Όσο ηλίθιους και να τους πούμε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κάνει χορηγίες απλά και μόνο για το καλό της χώρας! (απίστευτο έτσι: σε λίγο θα τους πούμε και μ……!).

  Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα, το μόνο που έβαλαν σαν όρο είναι να ΜΗΝ διαχειριστεί όλο αυτό το έργο το Ελληνικό δημόσιο, νομίζω απολύτως λογικό δεδομένης της ανικανότητας και της διαφθοράς που χαρακτηρίζει κάθε επίπεδό του. Άρα δικαίωμά τους να βάλουν όποιον αρχιστέκτονα, κατασκευαστή ή οποιονδήποτε άλλο θέλουν. Το σημαντικό εδώ είναι ότι θα έχουμε κτήριο όπερας!

 8. 23/01/2009 13:45

  Προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα…αν ακολουθήσουμε τη λογική που λες.
  Απλά εγώ βάζω άλλη λογική και οι προηγούμενες περιπτώσεις που παρέθεσα μου επιτρέπουν να είμαι καχύποπτη! Να θυμήσω επίσης πως η (απαράδεκτη αρχιτεκτονικά) γέφυρα στην Κατεχάκη ήταν δωρεά Καλατράβα…που δεν είναι γενικά απορριπτέος,τουλάχιστον όχι από μένα!
  Αλλά και το Pompidou ιδιωτικό έργο ήταν και έγινε διαγωνισμός….Άλλη λογική…
  Στις χορηγίες έμαθα να κρατώ μικρό καλάθι….ακόμα και στο παρελθόν δεν ήταν άνευ ανταλλάγματος. Κάποιοι από τους εθνικούς ευεργέτες είναι τα μεγάλα πολιτικά τζάκια μέχρι σήμερα. Έτσι απλά για σκέψη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: