Μετάβαση στο περιεχόμενο

¡Ya basta! Όχι στο όνομα των αγώνων μας, όχι στο όνομά μας

10/05/2010

Σκέφτομαι τώρα πως μπορεί ο τίτλος να είναι και υπερβολικός  από τη στιγμή που έχει χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτήσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Αλλά από την άλλη, το συναίσθημα που έχω (και η οργή αντάμα) δεν θα μπορούσε να περιγραφεί  καλύτερα!

το βίντεο το πήρα από τον Έλικα

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που έχω παγώσει τόσο καιρό. Προσπαθώ να διαχειριστώ τις σκέψεις μου, σε ένα περιβάλλον που οι πληροφορίες έρχονται με καταιγιστικό τρόπο. Τα γεγονότα τρέχουν, κάθε μέρα έχουμε 3 κεντρικές ειδήσεις οι οποίες πρέπει να ενταχθούν στο νήμα σκέψεων και να συμπληρώσουν το παζλ της ιστορίας.

Ζούμε στιγμές που το στρατιωτικό πραξικόπημα φαντάζει απλά περιττό. Η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογίες μετά την ψήφιση των νόμων, η αστυνομία κάνει χρήση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των sms κατά περιοχή και όχι κατά συγκεκριμένων πολιτών…δεν χρειάζεται λοιπόν να κατέβουν τα τανκς, η χούντα είναι καιρό τώρα εδώ.

Δεν θα πω άλλα σ’αυτό το ποστ. Θα παραπέμψω απλά σε κάποια ποστ που με έκαναν να σκεφτώ αυτές τις μέρες και έχει να κάνει με την οφειλούμενη πια στάση της αριστεράς (και όχι μόνο) απέναντι σε όλους όσους παίζουν το παιχνίδι τους στην πλάτη μας:

1. Το Βυτίο

2. Radical Desire

3. Βοτανιάτης

Αν διαβάσετε τα 3 κείμενα με τη σειρά, θα καταλάβετε γιατί καταλήγω κι εγώ να καλέσω σε αυτό που καλεί και ο Βοτανιάτης.

Η βία είναι η μήτρα της ιστορίας. Και αυτό είναι και γνωστό και προφανές.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ακόμα και οι πράξεις βίας (πολιτικής βίας) πρέπει είναι πάντα συναποφασισμένες από το κίνημα και με σαφή στόχευση. Στην (κινηματική) βια δεν επιτρέπονται τα λάθη, δεν επιτρέπονται οι παράπλευρες απώλειες (ειδικά όταν αυτές είναι ανθρώπινες ζωές). Η φωτιά, η βόμβα, το μαχαίρι, το περίστροφο είναι όπλα. Και αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς ή αν τα έχεις δώσει σε ανθρώπους που δεν έχουν ενδοιασμούς ή επίγνωση του κινδύνου τότε όλα τα όπλα είναι ίδια-σκοτώνουν.

Άρα δεν δικαιολογείται κανένα λάθος, ειδικά από κάποιους που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους κοινωνικούς αγωνιστές. Κι αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει, το ίδιο μου κάνει. Όσο δεν με λαμβάνεται υπόψη σας και χρησιμοποιείται όπλα, για μένα θα είστε πάντα εν δυνάμει δολοφόνοι.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η 5η Μαϊου θα μείνει στην ιστορία, αφ’ ενός ως η μέρα μιας απ’ τις μεγαλύτερες και πιο οργισμένες απεργιακές διαδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, και, αφ’ετέρου, ως η μέρα που ο εμπρησμός μιας τράπεζας κόστισε τη ζωή τριών αθώων ανθρώπων.
Βρεθήκαμε στη διαδήλωση της 5ης Μαϊου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγει το ΔΝΤ και να αποσυρθούν τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνσης. Όμως δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με τους αυτουργούς αυτής της δολοφονικής ενέργειας. Και για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις, ούτε αυτοί θέλουν να έχουν σχέση με το μαζικό και οργανωμένο κίνημα, το οποίο πολλές φορές έχει πέσει θύμα της φυσικής βίας και εξουσιομανίας τους.
Όχι στο όνομά μας!
Γνωρίζουμε καλά ότι η κυβέρνηση, οι υποστηρικτές της (από τα ΜΜΕ ως την ακροδεξιά), καθώς και ανερχόμενοι επιχειρηματίες-Σωτήρες, όπως ο ιδιοκτήτης της τράπεζας, σκέφτονται πιο ψυχρά από εμάς: αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις τους, με τις οποίες προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τους 250.000 διαδηλωτές ως περίπου συναυτουργούς.
Γνωρίζουμε ότι η διεύθυνση της τράπεζας φέρει ευθύνες για το θάνατο των τριών εργαζομένων, τόσο γιατί τους υποχρέωσε να δουλεύουν την ημέρα της απεργίας, όσο και γιατί δεν φρόντισε, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί τους, για τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας.
Γνωρίζουμε ότι η δολοφονική ενέργεια που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, θα χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιηθούν μέσα στην κοινωνία τα πιο αντικοινωνικά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ από ελληνική κυβέρνηση μετά το 1974.
Τίποτα, όμως, απ’όλα τα παραπάνω δεν αρκεί για να μετριάσει τη θλίψη μας για την απώλεια και την οργή μας για τη δολοφονική ενέργεια εναντίον των τριών εργαζόμενων. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη κοινωνία, ούτε με τυφλές εγκληματικές ενέργειες, ούτε αν αυτοί που αγωνίζονται δεν έχουν χώρο και χρόνο να πενθούν στο όνομα του αγώνα.
Την Τρίτη 11 Μαϊου, στις 7μμ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωμματείων. Συγκεντρωνόμαστε στο σημείο της δολοφονίας για να διαμαρτυρηθούμε για το χαμό των τριών συμπολιτών μας. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί μ’ένα κερί, με ένα πλακάτ ή ένα πανώ ή απλώς με τη θλίψη και το θυμό μας. Στη συνέχεια πορευόμαστε προς την Βουλή. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πρωτοβουλία bloggers «Όχι στο όνομα των αγώνων μας – Όχι στο όνομά μας»

26 Σχόλια leave one →
  1. 10/05/2010 15:23

    Όσον αφορά την επιφύλαξή σου για το μότο, κι εμείς μπανανία Λατινικής Αμερικής θα γίνουμε οσονούπω, οπότε πάει μια χαρά!

    Στα υπόλοιπα ΣΥΜΦΩΝΩ!

  2. 10/05/2010 15:27

    Απλά φροντίστε να έχετε μαζί σας κάμερες. Μην περιμένετε ούτε από ξένους ούτε από εγχώριους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να καλύψουν τα γεγονότα.

    Και μην ξεχάσετε να μεταφράσετε κείμενα και να τα ανεβάσετε στο διαδίκτυο. Αυτή τη στιγμή, το ελεύθερο ίντερνετ είναι ίσως η μοναδική μας ελπίδα για αντεπίθεση.

    Υ.Γ.1. Συγχωρέστε μου τον δεύτερο πληθυντικό, απευθύνομαι εξίσου σε όλους όσους αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα και να αποδεχτούν μοιρολατρικά τη νέα κατάσταση των πραγμάτων.

    Υ.Γ.2. Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση του βίντεο.

  3. 10/05/2010 16:05

    Το ίδιο έχω πάθει κι εγώ… έχω παγώσει από τα γεγονότα!
    Κατα τα άλλα συμφωνώ με τη Ρενάτα… θα γίνουμε Αργεντινή!

  4. 10/05/2010 19:23

    Κοκκινομπαλόνη μου, δεν θα σχολιάσω τις απόψεις σου σήμερα. Μόνο τη «θερμοκρασία» σου.. Τον Βοτανιάτη, θα ήταν πολύ πρόωρο να τον κρίνω από ένα μπλογκ 3 μηνών. Το καθ` εαυτό κείμενο του μοιάζει με αυτό του Γεωργακόπουλου στο yupi, που ζητάει «Να πεθάνει το ΚΚΕ» γιατί είναι κάτι τραμπούκικα λαμόγια που θέλουν να ανατρέψουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.» Είναι και αυτός Πρετεντερίσκος; Δεν ξέρω… Αλλά, μου έκανε κακή εντύπωση πως ήταν το πιο «καυτό» του ποστ… όχι για τη φτώχεια, όχι για το ΔΝΤ, όχι για τη γενοκτονία που ετοιμάζεται να γίνει μέσα από την εξαθλίωση μας.
    Κι εδώ είναι η παρατήρηση μου για σένα. Εύχομαι, πραγματικά, να μην υιοθετείς το ύφος και την οργή του ποστ. μου φαίνεται ακατανόητη αυτή η οργή, όταν το Δεκέμβρη του 2008 δεν γράφαμε τόσο «οργισμένα» άρθρα.
    Αδυνατώ να θυμηθώ κάποιο που να λέει, «Μπάτσοι! Δεν έχω άλλο τρόπο, παρά να σας αφανίσω!Κρύψου μαλάκα μπάτσε, γιατί την επόμενη φορά θα σκεφτώ πως είμαι ο αδερφός ή μάνα του Αλέξη». Μόνο αυτοί που «καταδικάζουμε» είχαν αυτή την αντίληψη. Γιατί, λοιπόν, τα γράφουμε για κάποια πιτσιρίκια και όχι για μπάτσους, καπιταλιστές, υπουργούς ή φασίστες;
    Δυστυχώς, αυτά είναι που λέω δείγματα τρομοκράτησης και οπισθωχώρησης της αριστεράς..
    Όλο και περισσότεροι αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε με τον, λεγόμενο, κοινό νου… για να μην βρεθούμε, δήθεν, στο περιθώριο.

    • 10/05/2010 22:12

      «Γιατί, λοιπόν, τα γράφουμε για κάποια πιτσιρίκια και όχι για μπάτσους, καπιταλιστές, υπουργούς ή φασίστες;»

      Γιατί, φίλε Γατουλέα, αυτά τα πιτσιρίκια (?) δρουν (και καλά) μαζί μας. Για αυτό.

      Όσο για το πιτσιρίκια, δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Τα μάτια μου έχουν δει μεγαλύτερους να πρωτοστατούν.

      Θέλω και εγώ να επεξεργαστώ περισσότερο το κείμενο του Βοτανιάτη, αλλά δεν είναι τόσο κακό.

  5. el romandante permalink
    10/05/2010 21:28

    γεια χαρά σε όλους
    θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτή την ανάρτηση;

    http://odysseasfaos.blogspot.com/2010/05/blog-post_6147.html

    μπαλόνη, σε ευχαριστώ για την ελευθερία που (χωρίς να σε ρωτήσω βέβαια) μου παραχωρείς για να προτείνω (ενδιαφέροντα) άρθρα

  6. 10/05/2010 22:23

    καλησπέρα σας.
    Να με συγχωρείτε, αλλά είπα να κάνω και καμμια δουλειά στο σπίτι, πέρα από το ιντερνετ!
    Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    @Ρενάτα
    μωρέ, οι ενδοιασμοί μου, μάλλον έχουν να κάνουν με άλλου τύπου πράγματα, αλλά δίκιο έχεις! Το Chiquititas είναι πιο κοντά παρά ποτέ! 🙂
    @Έλικα
    1. τα βίντεο είναι για να τα κοινωνικοποιούμε, μη μου λες ευχαριστώ λοιπόν 😉
    2. τη μηχανή θα την έχω μαζί. Βίντεο, φωτό, ό,τι μπορώ θα κάνω για σας αγαπητέ ξενιτεμένε.
    3. Και κείμενα θα μεταφράσουμε…δεν πας στο Κουπέπι να του το πεις; Και στη Γαλλία έχουμε κοινό 😉
    @Μανετ
    Εγώ μόλις ξεπάγωσα και γι’αυτό φούντωσα! Αλλά περί της θερμοκρασίας μου θα εξηγήσω και παρακάτω στον Γατουλέα!
    @Γατουλέα
    Καλέ μου, εγώ έβαλα τη σειρά με την οποία διάβασα μερικά κείμενα. Νομίζω πως το κείμενο στο οποίο κόλλησα και με έκανε να σκεφτώ πιο πολύ απ’όλα είναι το 2). Αλλά η οργή του Βατανιάτη είναι κάτι που αναγνωρίζω κι εγώ πια στο μέσα μου!
    Η διαφορά μεταξύ μπάτσων και μπάχαλων είναι πολύ μεγάλη και ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Γι’ αυτό μπαίνει και το σύνθημα «όχι στο όνομα των αγώνων μου». Ο μπάτσος δεν επικαλέστηκε ποτέ «το κίνημα» ή την ιδιότητα του κοινωνικού αγωνιστή. Απέναντι σε αυτούς τους αυτόκλητους τιμωρούς είναι η οργή μου…όχι μόνο τώρα, αλλά και πέρισυ τα ίδια έλεγα.
    Δεν είναι ενοχικό το θέμα!
    Είναι ξεκάθαρη θέση απέναντι στους επικίνδυνους αυτούς τύπους που κρατάνε ΟΠΛΑ! Γιατί όπως εξηγώ στο ποστ, και το μπουκάλι και το τσεκούρι και η βαριοπούλα είναι όπλα. Και κάποια από «τα πιτσιρίκια» που λες τα είχαν όλα αυτά και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τα χρησιμοποιήσουν για να απειλήσουν όποιον προσπαθούσε να τους εμποδίσει στο άκρως επαναστατικό έργο τους.
    Αν θες μπορώ να συζητήσω το απτό και το συμβολικό αποτέλεσμα από το σπάσιμο μια βιτρίνας κάποιας τράπεζας (δεν βλέπω πια κανένα συμβολισμό, για απτό αποτέλεσμα δεν το συζητώ καν, σαν να τσιμπάει ένα κουνούπι έναν ελέφαντα) αλλά η χρήση φωτιάς και μάλιστα με επιταχυντικό υγρό βενζίνη…ε ναι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικίνδυνο! Ασχέτως με το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι μέσα, περνάνε και άνθρωποι απ’έξω! Και πλέον υπάρχουν πολλά έφλεκτα υλικά ή παροχές μέσα σε ένα κτίριο…δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα ζητήματα. Σήμερα είχαμε 3 νεκρούς από τυφλή βία, προχτες ένα μικρό 15χρονο παιδί.
    Ας πούμε πως πως ο κοινός νους μου δεν χωράει άλλες μαλακίες και μάλιστα στην πλάτη μου! Η αριστερά, αν της αξίζει το περιθώριο, ας μπει στο περιθώριο. Ο κόσμος όμως που κατέβηκε για να διαδηλώσει την οργή του και την αγωνία του δεν μπορεί να μπαίνει στο περιθώριο γιατί κάποιοι αυτόκλητοι τιμωροί θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους μπάχαλο! Και δεν θέλω άλλο να φοβάμαι κανένα, ούτε μπάτσο αλλά ούτε και τον «τιμωρό του κράτους». Και προς το παρόν, έχω φοβηθεί για τη ζωή μου!
    @ Αντιδρασέξ
    α, ωραία, τα είπες με λιγότερα λόγια…εμένα με έπιασε η πολυλογία!
    @el romandante
    Καλώς το αφεντικούλη με τα δώρα!
    Λοιπόν…διαφωνώ σε διάφορα με τον Οδυσσέα, θα του τα πω εκεί, αύριο μάλλον με πιο ξεκούραστο μυαλό, αλλά είναι όντως ενδιαφέρον άρθρο, κυρίως λόγω της αναλυτικής σκέψης αλλά και των ευγενικών κινήτρων. Τελικά η ουτοπία μπορεί να μην είναι πολύ μακριά!

  7. 11/05/2010 01:30

    Συγγνώμη που θα βγω εκτός θέματος, αλλά την Κυριακή ήταν η 65η επέτειος της συμμαχικής νίκης κατά του φασισμού, με καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των είκοσι εκατομμυρίων νεκρών στο Ανατολικό Μέτωπο που έστησαν με τα κορμιά τους ανάχωμα στη ναζιστική εισβολή.

    “The Soviet Union took the main blow of the fascists, who threw three-quarters of their troops to the Eastern Front. They wanted to burn our country down, but faced a resistance that has no match in courage and strength. Our veterans gave us the most important thing ever: they conquered freedom for us,” Dmitry Medvedev said during his address. (RT.com).

    Ας εμπνέονται οι αγωνιζόμενοι όλου του κόσμου από τέτοιες νίκες. Παραθέτω το βίντεο της επιβλητικής παρέλασης, που είχε κάτι από το μεγαλείο του ένδοξου Κόκκινου Στρατού.

  8. 11/05/2010 09:03

    Καλημέρα μπαλόνη! Συμφωνώ με το κείμενο του Βοτανιάτη που παραθέτεις και ακόμα περισσότερο με το συμπληρωματικό σου σχόλιο: στο φόνο δεν υπάρχυν δύο μέτρα και δύο σταθμά και στην τελική αν ταυτιζόμαστε με τα κακοποιά στοιχεία (για φαντασιωτικούς κυρίως λόγους) μας χρειάζεται ομαδική ψυχανάλυση.

    Με μπέρδεψαν μόνο οι «συναποφασισμένες πράξεις βίας»-υπάρχουν καλά και κακά περίστροφα; Γιατί εγώ ξέρω ότι ο στόχος που εξυπηρεούν είναι ένας και μοναδικός.

    Και κάτι συναφές (και ενδιαφέρον):

    http://ellinaki.blogspot.com/2010/05/blog-post_06.html

  9. 11/05/2010 09:54

    @Σύντροφο Tσαλ
    Σε αυτή την ενημέρωση, παραθέτω και το κείμενο που έγραψα για την 28η Οκτώβρη, μόλις πριν 6 μήνες. Η απελευθερωμένη Ευρώπη, 65 χρόνια μετά, γυρνάει ξανά στην μεταπολεμική περίοδο. 😦
    @silent
    Όταν λέω συναποφασισμένες πράξεις βίας εννοώ τον ένοπλο αγώνα σε επαναστατική περίοδο. Εν καιρό επανάστασης, προφανώς και θα έχουμε και χαρακώματα και όπλα και απ’ όλα. Αλλά δεν έχουμε συναποφασίσει πως οι πορείες μας και οι αγώνες μας έχουν στόχο την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων με ένοπλο αγώνα. Προς το παρόν, και καλά κάνουμε, έχουμε συναποφασίσει σε σωματεία και συνδικάτα πως οδεύουμε με τον δημοκρατικό δρόμο. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε 1-2-…10 χρόνια πού θα βρισκόμαστε και σε τι θα έχουνε καταλήξει οι συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχουμε, αλλά προς το παρόν δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί! Γι’αυτό τους ονομάζω όλους αυτούς «αυτόκλητους τιμωρούς» ή «αυτόκλητους σωτήρες». Ό,τι έλεγα πάντα δηλαδή και για τις ένοπλες ομάδες, τύπου 17 Νοέμβρη ή Επαναστατικό Αγώνα ή ό,τι!
    Αυτό λέω και τίποτα παραπάνω!

  10. 11/05/2010 10:43

    Στον επόμενο που θα πει

    «Αν δεν μπορείτε να περιφρουρήσετε την πορεία σας να μην την κάνετε»

    Μπορείτε να πειτε:

    «Αν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τους μπάτσους σας, καταργήστε τους»
    «Αν δεν μπορούν οι ομάδες να περιφρουρήσουν τα ματς, να καταργηθεί το πρωυάθλημα»
    «Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τους κερδοσκόπους/αγορές κλπ, καταργήστε τις».

    Α στο διάλο πια με τον κάθε παπάρα.

  11. 11/05/2010 11:10

    @μπαλόνη να μας δω εμάς τους δύο στα χαρακώματα και τίποτα άλλο δεν θέλω! 🙂

    @antidrasex πολλά 🙂 🙂 🙂

  12. 11/05/2010 17:14

    Καλησπέρα μπαλόνη!
    Μιας και ανφέρθηκε το όνομά μου(!!!) και μου έδωσες μία ιδέα, ευχαριστώ!

    Θα χαρώ να ακούσω τις αντιρρήσεις σου!

  13. 12/05/2010 11:50

    @Αντιδρασέξ
    εννοείται mate! Όπως τα λες
    @Ρενάτα
    τούμπανο μας τα έχουν κάνει!!!
    @Silent
    ωρε…το αμφισβητείς;
    @Οδυσσέα
    Καλημέρα Οδυσσέα
    εχτες με πιάσαν διάφορα και δεν έκανα σοβαρή βλογότσαρκα. Έρχομαι τώρα από κει!

  14. 12/05/2010 12:50

    Η θέση μου νομίζω καλύπτεται από παλιότερη, αλλά καταγεγραμμένη στο συλλογικό ασυνείδητο, στιχομυθία μας:

    – Κάποτε πέρασε ο Άεης απ’ το χωριό μου!
    – Ποιος Άρης; Ο Σπηλιωτόπουλος;

    🙂
    (μόνο το δικό μου θα το κάνετε καλοκαιρινό;)

  15. 14/05/2010 11:43

    Γεια σας, να ΄μαι κι έγω ! Απουσιάσα λόγω γρίπης (που σίγουρα την έστειλε ο εχθρός για να με κρεββατώσει). Δεν ακουσα είχε κόσμο η πρωτοβουλιά των μπλογκερς ; Δεν το άκουσα να παίζει πουθενά μόνο στον Σκαι στο ραδιόφωνο (έχει και τα καλά του αυτός ο σταθμός). Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα έρχόμουν και καλά να ήμουν… όχι γιατί δεν θεωρώ έγκλημα αυτό που έγινε αλλά μάλλον επειδη ακριβώς το θεωρώ έγκλημα του κοινού ποινικού, που λένε. Έχω πολλούς ενδοιασμούς κατά πόσο ήταν απλοί ανεγκέφαλοι και θρηνούμε θύματα «από λάθος», μάλλον προς το ότι ήταν βαλτοί, προβοκάτορες που λένε,κλίνω… Κι αυτό γιατί αμέσως φάνηκε η διάθεση των ΜΜΕ προβολής του γεγονότος και επειδή δεν τους βγήκε(γιατί δεν τους βγήκε) άρχισε η διαπόμπευση των φοροφυγάδων. Σταχτη στα μάτια για κατευνασμό της οργής.
    Η βία όπως λες κι εσύ Μπαλούν σε επαναστατικό επίπεδο δικαιολογείται. Θα συμφωνήσω ότι η φωτιά στην Μαρφιν δεν εντάσσεται σε αυτά τα πλαίσια(είπα γιατί) όχι επειδή δεν συναποφασίστηκε όμως. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει στιγμή σε 1 ή 2 χρόνια που θα πούμε «ελάτε παιδιά παίρνουμε τα όπλα» συλλογικά όπως λες. Μάλλον μεμονωμένα θα γίνει, αν γίνει, και θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι. Σ’αυτό που θα διαφωνήσω κάθετα είναι εκεί που λες «οδεύουμε με τον δημοκρατικό δρόμο». Πως να οδεύσεις στον δημοκρατικό δρόμο όμως όταν έχει καταστρατηγηθεί ΚΑΘΕ έννοια δημοκρατίας;

    Σύνταγμα
    ΑΡΘΡΟ 12Ο

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία.

    Εάν η διακυβέρνηση του George ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατάλυση του Συντάγματος τότε τι είναι ; Και πως αλλιώς να αντιδράσουμε όταν οποιαδήποτε πορεία, οποιαδήποτε διαμαρτυρία δεν έχει αποτέλεσμα ;

    Δεν ξέρω Μπαλούν, είμαι πολύ θυμωμένη κι εγώ… και είμαι στο τσακ να πάρω πέτρα και να την πετάξω… κι είμαι άνθρωπος που δεν θελω να φαω ξυλο, δεν θέλω να συγκρουστώ με ΜΑΤ, όχι δεν το λέει η περδικούλα μου να τραβιέμαι σε κρατητήρια… ΑΛΛΑ δεν βλέπω άλλη διέξοδο… εσύ ;

    • 15/05/2010 00:31

      εγώ είμαι απολύτως μπλοκαρισμένη! Και είμαι και άρρωστη με μια γαστρεντερίτιδα που με διαλύει.
      Θα ξεδιαλύνω τη σκέψη μου όμως μέσα στο ΣΚ και θα γράψω ένα ποστίδιον.
      Περαστικά Χαρουμενόπαιδο

  16. 15/05/2010 17:53

    Περαστικά επίσης… τελικά μάλλον μας ρίχνουν κάτι στο νερό 🙂

  17. Ρούπακας ο Νανζιανζινός permalink
    15/05/2010 22:20

    Απάντησε ο Ευκλείδης στον Αλαβάνο;
    Ανατρίχιασα….

  18. 16/05/2010 12:52

    αγαπητέ Ρούπακα, δεν δίνεις ένα λινκ να καταλάβουν και οι υπόλοιπες/οι για ποια απάντηση μιλάς; Και σε ποιο κείμενο του Αλαβάνου απαντάει ο Τσακαλώτος.

  19. 17/05/2010 18:25

    Είναι κανείς εδωωωω;

  20. 17/05/2010 21:06

    άργησα, αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι υπερψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία ο ΥΠΟΙΟ διαπραγματεύεται μόνος του και εν λευκώ τους όρους και τις προϋποθέσεις των δανείων με το ΔΝΤ και την παρέα του. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; ΑΠό δω και πέρα ο Παπακωνσταντίνου κουβεντιάζει και αποφασίζει με τον Στρος Καν, ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται την έγκριση της Βουλής.
    Καλό ε;

  21. 18/05/2010 09:17

    Χαχαχα Κροτ ! Ελα, σοβαρά ;;;; Αστο καλό, κι εγώ νόμιζα πως απλά το κάνει για να εκταμιεύσει πιο γρήγορα. 😛

    (Μου φάνηκε πολύ αστείο το πως το λες…συγγνώμη…)

  22. 18/05/2010 09:17

    Καλά που μας το είπες Κροτ να προλάβουμε να τοποθετήσουμε τα κάδρα του… Μεταξά. Κάπως έτσι δεν πήρε κι αυτός την απόλυτη εξουσία; Εγώ δίπλα δίπλα θα αναρτήσω και ένα κάδρο του Φουτζιμόρι, άξιου συνεχιστή του στο Περού! Μόνο ο Χρυσοχοϊδης δεν με πείθει για Βλαδίμιρο Μοντεσίνος χμμ.

  23. 18/05/2010 09:52

    ήρθα…νέα ανάρτηση….φαιδρή….θέλω εντελώς φαιδρά σχόλια….σας προειδοποιώ!

Σχολιάστε