Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευρωβουλευτές

08/06/2009

Είναι λοιπόν ευρωβουλευτής αυτός εδώplevris

πλευρης θάνος

που είναι γιός αυτού:

.

.

.

αντί για αυτήν:

.

.

σωτηριου

που  είναι μια αριστερή ΓΥΝΑΙΚΑ!

Αλλά όλοι και όλες έχουν κάτι να πουν, κάτι που κάναμε στραβά! Που οδήγησε τον κόσμο στις παραλίες!

Κόσμο που θα ψήφιζε πιθανώς αριστερά!

Να πω: ναι!

Κάτι κάναμε στραβά! Αλλά τι; Γιατί κάθε πλευρά λέει κάτι άλλο για στραβό. Και κανείς δεν εξηγεί επαρκώς αυτό το 7% του ΛΑΟΣ σε σχέση με τα «δικά μας λάθη».

Είμασταν αντιευρωπαϊστές? Έστω ότι το δέχομαι…

Αλλά έτσι κι αλλιώς ο αντιευρωπαϊσμός δεν είναι που πήρε τα πάνω του σε αυτές τις εκλογές;

Παραείμασταν ευρωπαϊστές; Μα και ο ευρωπαϊσμός ηττήθηκε!

Ας το δεχτούμε…θέλαμε παραπάνω επιθετικότητα!

Αλλά και αυτό το κάναμε, έστω και αυτή την μερική, όπως λένε (αρκετή κατα τη γνώμη μου),  επιθετική στάση που κρατήσαμε

Και οι εξ αριστερών μας κατηγορούσαν για ρεφορμισμό και εσοδεισμό εκ δεξιών και οι εκ δεξιών μας κατηγορούσαν για υπερεπαναστατικότητα και αριστερισμό και προσπάθεια εσοδισμού εξ αριστερών. Ε ναι…αλλά εγώ λέω: «ας αποφασίσουν τι θέλουν»¨αν όχι τι μας θέλουν για να είναι μαζί μας, έστω τι μας θέλουν για να καθορίσουν επιθετική στάση απέναντί μας. Δεν μπορώ να παλεύω σε 10 μέτωπα τους «συμμάχους» μου και να παλεύω και την κυρίαρχη αντίληψη στην κοινωνία, διασπασμένη σε 1000 κομμάτια! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ, ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ!!!

Σήμερα δεν το έχω…αυτό είναι αλήθεια!

Ίσως αύριο που θα το σκεφτώ καλύτερα, μπορεί να βρω λόγους και αιτίες!

Για την ώρα με πλημμυρίζει ΟΡΓΗ! Και την διοχετεύω στο μπλογκ μου!

32 Σχόλια leave one →
  1. 08/06/2009 09:00

    Καλημέρα.
    Ψυχραιμία.
    Ας τους να λένε.
    Το χεις. Αλλά δεν το ξέρεις ακόμα.

  2. 08/06/2009 09:12

    Ούτε κι εγώ το περίμενα. Δύσκολοι καιροί. Δοκιμάζονται οι ψυχικές αντοχές και οι ιδεολογικές σταθερές μας. Ως προς το πρώτο, δε φοβάμαι. Το δεύτερο μ’ ανησυχεί.

  3. 08/06/2009 10:08

    Το περίμενα και το φοβόμουν. Βλέπεις μπαλονάκι οι διαδικτυακές βόλτες στα φόρα, δίνει μιαν εικόνα του τι γίνεται εκεί έξω έστω κι αν στο διαδίκτυο κάποια πράγματα είναι υπερβολικά.
    Εκεί έξω λοιπόν -στη ζωή αλλά και στο διαδίκτυο- για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το Δεκέμβρη, για τις καταλήωεις, για τους μετανάστες, για την άθλια Παιδεία αυτής της χώρας, για όλα. Τόσο πολύ που απορείς γιατί δεν είναι κυβέρνηση με σαρωτική πλειοψηφία. Έτσι που λες…. Εκεί «έξω» για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μετανάστες. Άρα, μαυρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουμε αυτούς που θα διώξουν όλους τους μετανάστες. Ήδη θριαμβολογούν στο νετ, γιατί το 7% του ΛΑΟΣ θα αναγκάσει, λένε, τον Καραμανλή όσο κρατήσει και τον επόμενο που θα έρθει να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στο θέμα των μεταναστών, των αντιδράσεων, του Ασύλου, του ρόλου της Αστυνομίας.
    Είναι μεγάλη κουβέντα μπαλονάκι και μάλλον το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τι ψυθίριζε μόνον η μία μεριά της κοινωνίας. Δεν εννοώ ν’ ακούσει και να υιοθετήσει όσα λένε οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ αλλά να τους είχε υπόψη για να ξέρει τι τον περιμένει στην κάλπη. Άλλωστε δεν νομίζω πως οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ είναι τελειωμένοι φασίστες ιδεολόγοι. Τρίχες. Διάφοροι φτωχοδιάβολοι είναι που τους συνθλίβει η ζωή είναι και διάφοροι πιτσιρικάδες που θεωρούν την ακροδεξιά επαναστατική πράξη.
    Άνω κάτω και χύμα στα γράφω, έτσι κι αλλιώς δεν έχω προλάβει να τα σκεφτώ.

  4. 08/06/2009 10:49

    Γκρρρρρρρρρρ

  5. skoug permalink
    08/06/2009 11:16

    Καλημέρα κοκκινομπαλονάκια!

    Και βέβαια δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς ότι κοντράραμε με το ΛΑΟΣ για τον ευρωβουλευτή, καθώς δεν υπάρχει γειτνίαση! Αυτά είναι στη λογική των Πρετεντερέων. Κοντράραμε με τον εαυτό μας και μόνο καθώς, κοντράρουμε με το ότι δεν πείσαμε ότι κάθε Έλληνας πολίτης χρειάζεται τον ευρωβουλευτή του, για να τον προστατέψει από τα όσα θα υπαγορεύσει η συντηρητική δύναμη της ΕΕ στις ασφαλίσεις, στις συντάξεις, στα ωράρια, στην προστασία των γεωργικών προϊόντων, της αλιείας κλπ.

    Από την άλλη:
    Τα ποσοστά στην οριακή τους μορφή
    δείχνουν τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας!

    Πόσοι από μας δεν κραυγάζουνε για τους Αρμένιους και τους Εβραίους,
    αλλά τελικά δεκάρα δε δίνουνε για την πολιτική που θα ακολουθηθεί από Ε. Ε. και Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες,
    απέναντι στους τσιγγάνους, στους άνεργους, απέναντι στους Έλληνες αγρότες,
    απέναντι στους σημερινούς παρίες του σήμερα!

    Πόσοι δεν συζητούν αφ’ υψηλού για το περιβάλλον και την ρύπανση,
    αλλά δεκάρα δε δίνουν για το αν από Ευρώπη μεριά επιβάλλεται μία και μόνη οικονομική δραστηριοποίηση
    αυτή της στήριξης ενός φαύλου χρηματοπιστωτικού συστήματος, της αναθέρμανσης των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κατασκευαστικών aircondition,
    αλλά κουβέντα για την αγροτική πολιτική της Ευρώπης και τις επιδράσεις της στον τόπο μας.

    Και όλοι θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ σάκο του μποξ του συστήματος:
    αυτός στον οποίο θα στρέψουν όλοι τα βλέμματα καγχάζοντας
    ενώ μπροστά τους το αβγό του φιδιού μια Ν.Δ. και ένα ΛΑΟΣ
    που από κοινού θα ορίσουν τις τύχες τους. Αυτοί ήταν οι μεγάλη κερδισμένοι κι εξακολουθούν να ορίζουν το παιχνίδι!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που χωρίς συμπλέγματα μπορεί να αντιπαλέψει την αδιαφορία, τον ατομικισμό που γεννά η ανασφάλεια
    τη μιντιακή περσόνα του Λαζόπουλου που κέρδισε, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο από τη μια
    και γεμίζοντάς τον απαισιοδοξία και ηττοπάθεια από την άλλη!
    Γι’ αυτό χρειάζεται να δει τι γίνεται μέσα του και να στραφεί δυναμικά προς τα έξω του!

    Άντε και καλή εβδομάδα με δύναμη!

  6. 08/06/2009 11:56

    Καλά τα λες εσύ και έχεις δίκιο να οργίζεσαι. Όμως την ευθύνη δεν την έχει αποκλειστικά ο(κάθε) φασίστας που εκλέγεται, περισσότερο την έχουμε εμείς. Ζώντας για 20 μέρες ανάμεσα σε ανθρώπους που (εσκεμμένα) αγνοούσα ότι υπάρχουν, είμαι πια πεπεισμένος ότι ως λαός δεν είμαστε και ό,τι καλύτερο. Έχουμε λοιπόν τους πολιτικούς που μας αξίζουν γιατί οι ίδιοι είμαστε βουτηγμένοι στην άγνοια, τη διαπλοκή, τη μισαλλοδοξία, τα μικροπολιτικά συμφέροντα.

    Υ.Γ. Ήρθε, νομίζω, η ώρα οι σταλινικοί να επιστρέψουν στην παράταξη που τους αντιπροσωπεύει καλύτερα, πριν χαθούμε όλοι εντελώς στο λαβύρινθο της ασυνενοησίας και της ατέλειωτης φιλολογίας…

  7. N.Ago permalink
    08/06/2009 12:12

    Ας κάνουμε λίγη υπομονή και να δούμε τα πράγματα έτσι όπως έχουν.
    Συμφωνώ βέβαια απόλυτα πως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Στην Ευρωβουλή ο …Πλεύρης αντί της Σωτηρίου ή του Παπαδημούλη! 😦

  8. 08/06/2009 12:56

    Θυμός, οργή, απογοήτευση, φόβος… Όλα αυτά ανάκατα με τον τελευταίο να κυριαρχεί! 🙄 🙄

  9. 08/06/2009 14:36

    Καλημέρα, κοκκινομπαλονή μου…
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμη και στους μισούς των μισών οι φασιστοειδείς νοικοκυραίοι επέλεξαν τον ΛΑΟΣ. ΔΕΝ μπορώ να εντοπίσω το mega σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ… που τον έφερε σε αυτή τη θέση.

    Η μόνη απλή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι οι φασιστοειδείς χριστιανονυκοκυραίοι είναι πιο φανατικοί, έχουν μεγαλύτερη συσπείρωση, δεν τίθεται ζήτημα λάθους στους ανθρώπους που ανασαίνουν ελεύθερα, και λειτουργούν χωρίς στόκο στις αρτηρίες του εγκεφάλου.

    Από την άλλη, τα ΜΜΕ ποτέ δεν έπαιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν έπαιζαν επί της ουσίας Αριστερά. Έπαιξαν κατά κόρον την αδιαφορία και το μπάνιο… Τελικά οι opinion leaders κάνουν δουλειά και δεν τους το ‘χα…

    Έχω φρίξει από την αδιαφορία. Είναι εφιαλτικό.

  10. 08/06/2009 14:42

    ……………Δεν μπορώ να παλεύω σε 10 μέτωπα τους “συμμάχους” μου και να παλεύω και την κυρίαρχη αντίληψη στην κοινωνία, διασπασμένη σε 1000 κομμάτια! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ, ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ!!!……………….

    Αυτή είναι η φράση-κλειδί τελικά για την Αριστερά για πολλούς που παλεύουν στα τυφλά, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς, στην καθημερινότητά τους, στο χώρο της δουλειάς τους, όπου μπορείς να φανταστείς, χωρίς να μπορούν να οργανωθούν σε ένα και μόνο μέρος, για να έχει και ένα αντίκρισμα αυτός ο αγώνας, ή έστω η στάση ζωής τους.

  11. 08/06/2009 17:38

    Νομίζω πως η πιο ψύχραιμη και συμπυκωμένη εκτίμηση από τις ανωτέρω είναι της Daria. Σε μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί με την παράταξη που υποστηρίζει τους μετανάστες (και θέλει να κουβαλήσει κι άλλους), που κλείνει κάθε μέρα και με διαφορετική αφορμή τους δρόμους και δε μπορούν να παν στη δουλειά τους οι σωφεραίοι (κατά το νοικοκυραίοι) με τις κούρσες τους, που εμποδίζει να φτιαχτεί επιτέλους το γήπεδο της τριφυλλάρας κλπ. Όλα αυτά είναι γελοιότητες βέβαια, κι όμως είχαν μεγάλη απήχηση. Με τη βοήθεια σαφώς της προπαγάνδας των ΜΜΕ υπέρ της αποχής και με παράλληλη υποβάθμιση του πολύ καλού προγράμματος (του ΣΥΡΙΖΑ). Τέλος, ακούστηκε κριτική για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και τη διαμάχη ανάμεσα στις πτέρυγες, που δε βοήθησε στη συσπείρωση. Ζητήματα που χρειάζεται να αναλυθούν ασφαλώς, αλλά νομίζω δεν έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο.

    Συνολικά το αποτέλεσμα αποτιμάται περισσότερο ως απογοήτευση προσδοκιών και μια – ακόμα – χαμένη ευκαιρία παρά εκλογική ήττα, αφού το εκλογικό ποσοστό ήταν κατάτι υψηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές (τότε με Συνασπισμό μόνο, όχι ΣΥΡΙΖΑ).

    Τέλος, για να πούμε και κάτι αισιόδοξο, τα καλά νέα έρχονται από την Πορτογαλία, μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου με παρόμοιο μέγεθος και προβλήματα με τη δική μας, όπου το Μπλόκο της Αριστεράς (ο ΣΥΡΙΖΑ της Πορτογαλίας) έλαβε ποσοστό περίπου 10% και δύο έδρες, αυξάνοντας τις δυνάμεις του. Άλλο 10% περίπου έλαβε η συμμαχία κομμουνιστών και οικολόγων. Μην παραλείψεις να διαβιβάσεις μπαλόνι τα συγχαρητήρια στο σύντροφο Ζοζέ!

  12. 08/06/2009 18:08

    καλησπέρα σου κοκκινομπαλονίτσα, έχεις άφθονη συμπαράσταση όπως βλέπω και δεν χρειάζεσαι καν τη δικιά μου – εξάλλου δεν είμαι κι εγώ στα καλύτερά μου αυτήν την εποχή, και ξέρεις ότι δεν ήμουνα και από τους αισιόδοξους… καθόλου μάλιστα… Τώρα τι να πω; – να πω μόνο αυτό: Δεν πιστεύω ότι φταίει ο σύριζα για την άνοδο τού λάος, περισσότερο απ’ ό,τι φταίει το πασόκ η νουδού οι σταλινικοί και όλοι οι άλλοι: υπάρχει μια άνοδος τού νεοφασισμού σε όλον τον «πρώτο» κόσμο, και σίγουρα στην ευρώπη: Δεν συμφωνώ όμως με την ικανοποίηση (που έβλεπα να έχει ο σύριζα μετά τα μεγάλα ποσοστά του δεκεμβρίου – και πιο πριν) ούτε θα συμφωνήσω τώρα με την λογική ότι έχασε διότι τον πολέμησαν τα μεμέ: και τούς οικολόγους-πράσινους πολέμησαν, και τα μεμέ και οι νεοφύρερ, και όμως αυτοί σίγουρα είναι κερδισμένοι: Επειδή είναι μεγάλη η συζήτηση (ελπίζω να τα πούμε κάποτε όπως έχουμε πει και με…σατώ) θα έλεγα ότι βρίσκω πολύ καλό το σχόλιο τού silent – και δη την τελευταία του πρόταση –

    αλλά για σήμερα, πάνω απ’ όλα, φιλάκια
    🙂

  13. 09/06/2009 00:16

    Θα μου επιτρέψεις ένα copy-paste σχόλιο, που άφησα αργά το βράδυ των εκλογών στο tvxs.gr. Πέρα από το αποτέλεσμα, αφορμή στάθηκε η αλαζονική συμπεριφορά σχολιαστών που ανήκουν στον α/α χώρο, και που λοιδωρούσαν «εμάς τα πρόβατα» που πήγαμε να ψηφίσουμε και τα κάναμε σκατά.

    «Λοιπόν παιδάκια…

    Πρώτα απ’ όλα, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω φύγει από αυτό το μπουρδέλο. Κάντε την επανάσταση μόνοι σας, τσακωθείτε όσο γουστάρετε, φάτε τζάμπα ξύλο και εξοστρακισμένες σφαίρες, σπάστε όσα παρμπρίζ γουστάρετε, σαπίστε στη φυλακή ως τρομοκράτες, κλαφτείτε στο ίντερνετ ή όπου αλλού βρεθεί κάποιος να ακούσει τον καημό σας. Εγώ είμαι ελιτιστής και καβατζωμένος και στ’ αρχίδια μου για το δράμα σας. Κι αν θέλετε να αποκαλείτε το γιαούρτωμα κάποιου φουκαρά «κίνημα», πάλι στ’ αρχίδια μου. Εγώ θα είμαι μακριά και θα το παίζω Μελίνα σε κοκτέιλ πάρτι. Για τα αδέρφια μου τους Έλληνες που υποφέρουν…

    Το καυλί το φάγατε όλοι. Όχι μόνο ο καημένος ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ανύπαρκτη ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που παίρνει λιγότερες ψήφους από τη Χρυσή Αυγή). Το καυλί το φάγατε κι εσείς που ονειρεύεστε ανατροπές του κατεστημένου κι αύριο θα νοσταλγείτε το ελαφρύ χέρι του Μαρκογιαννάκη, κι εσείς που θα δείτε το μισθό σας να εξανεμίζεται, κι οι άλλοι που πήγαν παραλία και θα γυρίσουν για να δουν ότι η τράπεζα τους έκλεψε το σπίτι, το αυτοκίνητο και το σκύλο.

    Το κατεστημένο των ΜΜΕ σας έχει για πρωινό. Κι εσάς, και τα κόμματα σας και τους αγώνες σας και τις κουκούλες σας κι ό,τι άλλο νομίζετε ότι έχει ελπίδα να του πάει κόντρα. Κολλήστε αφίσες με ανούσια κατεβατά όπου σας αρέσει – δεν θα τις διαβάσει κανείς. Βγείτε με ντουντούκες και κραυγάστε ξύλινα συνθήματα περασμένων δεκαετιών – δεν θα τα ακούσει κανένας. Κάντε διάλογο για το φαντασιακό της αμεσοδημοκρατικής σας ουτοπίας ή το λενινιστικό θεώρημα της ανοιχτής παλάμης. Το πολύ-πολύ κάποιοι να σας βρουν γραφικούς και να διασκεδάσουν μαζί σας.

    Καπελωθείτε ελεύθερα, από τον χοντρό που ερμηνεύει την αποχή ως απαίτηση του ελληνικού λαού για ακόμα πιο αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις, από τον χαζό που νομίζει ότι αποδοκιμάσατε την κυβέρνηση για να έρθει αυτός να σας σώσει, από την κοντή που καλεί το εργατικό κίνημα σε συστράτευση κάτω από τη σημαία της κι από τον πιτσιρικά που μιλάει για καραβάκια και κύματα. Και φυσικά, από τον φασίστα που τώρα ξέρει ότι μπορεί να σας πατήσει κάτω σαν σκουλήκια και να μη διαμαρτυρηθεί κανείς για πάρτη σας.

    Καλή χούντα να έχετε, και να μου γράφετε για να μη βαριέμαι εκεί στα ξένα.»

    Υ.Γ. Ο (ψύχραιμος) απολογισμός ξεκίνησε, και αναμένεται ακόμα πιο σκληρός. Σε τρεις συνέχειες.

  14. 09/06/2009 09:17

    Καλημέρα σε όλες και όλους.
    Η αλήθεια είναι πως δεν έχω να σας πω και πολλά!
    Τα είπατε όλα εσείς, μα όλα!
    Δεν συμφωνώ ακριβώς σε όλα αλλά καταλαβαίνω με πιο σκεπτικό τα λέτε αυτά που λέτε, τον εκνευρισμό και την πίκρα όλων μας και φυσικά αναγνωρίζω σε όλες και όλους καλές προθέσεις στην κριτική που κάνετε!
    Θα σας πω μόνο πως το κείμενο αυτό το έγραψα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, που το μυαλό δεν ήταν καθαρό και η απογοήτευση με θόλωνε! Χτες όμως έδωσα χρόνο στον εαυτό μου να ανασκουμπωθεί και πλέον πείσμωσα! Καλή η αυτοκριτική και πρέπει να την κάνουμε άμεσα αλλά η κριτική θα έχει πολλούς αποδέκτες και πρέπει να λήξει σύντομα. Γιατί έχουμε αγώνα καθημερινό που δεν μπορεί να περιμένει ούτε ώρα πια!
    Τα υπόλοιπα σε ποστ! Μόλις τα οργανώσω λίγο στο μυαλό μου!
    Venceremos

  15. 09/06/2009 17:24

    «αλλά εγώ λέω: “ας αποφασίσουν τι θέλου픨αν όχι τι μας θέλουν για να είναι μαζί μας, έστω τι μας θέλουν για να καθορίσουν επιθετική στάση απέναντί μας.»

    όόόόόχι, Σκουμπαλούν, να με συμπαθάς.
    Δε θα αποφασίσουν οι άλλοι τι σας θέλουν. Θα αποφασίσετε εσείς τι είστε τελικά.
    Με πιάν’ς;

  16. Stassa permalink
    09/06/2009 20:06

    Γιατί κατηγορείς τον εαυτό σου και την παράταξή σου; Καλά το λές: αυτό το 7% δεν είναι αντιαριστερό, δεξιό είναι, και δεν πάει κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, πάει με τον Πλεύρη.

    Το λάθος είναι να πιστεύεις οτι αν η δημοκρατία αποφασίσει ν’ αυτοκαταστραφεί, οι δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να τη σταματήσουν.

    Α. Και θες και το λούκουμο; Η «επιτυχία» του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, σημαίνει οτι στην Ελλάδα η Αριστερά «καλά κρατεί»…

  17. 09/06/2009 21:24

    Δοκιμάζω λίγο πιο προσωπικές απαντήσεις μιας που είμαι ήρεμη!
    @Κροτ
    σε πιάν’
    και μάλλον κάτι τέτοιο σκέφτομαι κι εγώ Κροτάκι!
    Αλλά με πιαν’ς και μένα όταν λέω ότι από τα δεξιά μου την πέφτουν για αριστερισμό και οι αριστεριστές για σοσιαλδημοκρατία.
    Ζιγκ-ζαγκ που λέει και ο Κυρίτσης σήμερα στην Αυγή!
    @Στάσσα
    Νταξ, δίκιο έχεις. Αλλά πραγματικά φοβάμαι ένα μεγαλύτερο κύμα συντηρητικοποίησης, που δεν ήταν παραδοσιακό ακροατήριο της Δεξιάς.
    Και στην αυτοκαταστροφική πορεία της δημοκρατίας με παίρνει και μένα η μπάλα! Και τι έχω να αντιτάξω αν όχι δημοκρατικές διαδικασίες;
    υ.γ. Αυτό το «έξω πάμε καλά» πάντα επίκαιρο! 😀

  18. 10/06/2009 14:26

    κοκκινομπαλονη, το γεγονός ότι ο λαός ειναι τόσο ξενόφοβος και ευκολόπιστος στα λόγια του λαϊκιστή Καρατζαφύρερ δείχνει ασφαλώς ότι του λείπει η Παιδεία. Κανένας άνθρωπος με κριτική σκέψη δεν ψηφίζει ΛΑΟΣ. Νομίζω οτι τα αίτια πρέπει να τα αναζητήσουμε στην υποβάθμιση του σχολείου. Αστείο ακούγεται αλλά είναι πραγματικότητα

  19. 10/06/2009 15:09

    Δεν έχεις άδικο Πετρούλα, καθόλου άδικο!
    Αν κρίνουμε, δε, από τα χτεσινά γεγονότα στον Αγ. Παντελεήμονα!
    Εξηγούμαι: τα παιδιά, των οποίων οι γονείς έκλεισαν τις πόρτες της παιδικής χαράς, ακούνε καθημερινά από το σπίτι τους μια ακραιφνή ρητορεία ως προς «τους ξένους που γέμισαν τις πόλεις μας και θέλουν να μας σκοτώσουν». Αν το σχολείο δεν παίξει το ρόλο του, μαθαίνοντας σε αυτά τα παιδιά την ανεκτικότητα απέναντι στο διαφορετικό και την αλληλεγγύη, τότε αυτά τα παιδιά στα 18 τους μπορεί να ψηφίζουν και χειρότερα πράγματα από τον Καρατζαφύρερ. Για να μη πω για το τι θα βλέπουμε πια από συμμορίες!
    Το παράδειγμα του 132ο Δημοτικού Σχολείου Γκράβας και η δίωξη της διευθύντριας του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

    • 10/06/2009 15:26

      Όσο καλό ρόλο και να παίξει το σχολείο, αν τα παιδιά ακούνε στο σχολείο άλφα και μετά πάνε σπίτι και ακούνε βήτα, και το βήτα ενισχύεται από τους παπαγάλους των μέσων, τον ψιλικατζή της γειτονιάς και το μπαμπά του συμμαθητή -ε, τότε το «σωστό» άλφα εξουδετερώνεται εν τη γενέσει του, δυστυχώς.

      • 10/06/2009 15:33

        ναι Кроткая αλλα…..αν το σχολειο ειναι ολοήμερο;;; (χιουμορ)

        Δεν είναι μονο οσα μαθαίνει κάποιος μέσα στο σχολείο, σιγουρα. Το σχολείο οφείλει να διευρύνει τους ορίζοντες των παιδιών, με ενα βιβλίο, με παράλληλες δραστηριότητες, συζητήσεις. Φυσικά και δε μπορεί να συγκρατήσει το συγκεκριμένο «αλφα» γιατί ακούει το «βητα», από την άλλη όμως δημιουργεί κριτική σκέψη και θα μπορεί να αναγνωρίσει το σωστό από το λάθος. Ποιος από μας έχει ταυτόσημες απόψεις με τους γονείς του;

      • 11/06/2009 12:47

        @Πετρούλα
        «Ποιος από μας έχει ταυτόσημες απόψεις με τους γονείς του;»

        Δυστυχώς, οι περισσότεροι. Πολλοί από αυτούς δεν μπήκαν καν στον κόπο ποτέ να σκεφτούν για τον εαυτό τους. Σκέφτονται πάντα άλλοι για αυτούς. Και είδες πόσοι είναι στις φετινές εκλογές.

        Συμφωνώ πάντως ότι είναι θέμα παιδείας. Και των γονέων όμως. Και αυτούς πώς τους «μορφώνουμε» πλέον;

  20. 10/06/2009 21:20

    Νά’ ταν μόνο αυτό;

    Βρέθηκαν Έλληνες που έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το χουντικό κάθαρμα τον Ντερτιλή!
    Η Χρυσή Αυγή πέρασε σε ψήφους την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
    Αθροιστικά τα κόμματα της Άκρας Δεξιάς έπιασαν 9%.
    Ο δικομματισμός πήρε τυπικά ένα 70%.
    Βούλιαξε η Μύκονος από χαζοχαρούμενες Μπίμπο και απολίτικους φλώρους!
    Βρέθηκαν χιλιάδες «πολίτες» που ψήφισαν… Κάτμαν!

    Τέτοιος λαός περιμένεις να ψηφίσει με λογική; Λαός που πανηγυρίζει για τα ακροδεξιά μέτρα; Που χειροκροτά στοιν Άγιο Παντελεήμονα τις περιπολίες της Χρυσής Αυγής υπό την ανοχή των μπάτσων;
    Λαός που σε καταψήφισε επειδή δε δέχτηκες να γίνει τσιμέντο ο Βοτανικός και δεν συνέδραμες στον έρανο ακροδεξιών Λακώνων υπερ οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας Κορκωνέα;

    Καλύτερα 1 βουλευτή παρά 18% των φήφων που σου έδιναν πέρυσι τα γκάλοπ επειδή άρεσες στα ψώνια της πολιτικής του λάιφ στάϋλ και το «δεξιό νερό» στο «αριστερό κρασί» σου!

    • 11/06/2009 03:08

      συγχωρέστε μου την εξαίρεση, μόνο και μόνο να καλωσορίσω τον zalmoxi στα μέρη μας, να του ζητήσω συγγνώμη που το μοντερέισον καθυστέρησε την εμφάνιση του μηνύματός του και να του πω πως…διαφωνώ λίγο με την τελευταία παράγραφο, αν και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον συμφωνώ!
      Ναι, δεν θέλω δεξιό νερό στο αριστερό κρασί μου αλλά πρέπει να βρω τρόπο ώστε όλα να είναι στην ατζέντα μου χωρίς να χρειαστεί να συμπορευτώ με νοικοκυραίους! Και να παίρνω και 18%!!!!! 😉

  21. 11/06/2009 00:14

    Επειδή έχετε δίκιο ότι το σχολείο ασκεί μεγάλη επιρροή στη διαμόρφωση προσωπικότητας και κριτικής σκέψης αλλά δεν είναι η μοναδική επιρροή, προτείνω τα παιδιά από τη σχολική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση να τα αναλαμβάνει το… κόμμα, ώστε να καθοδηγούνται σωστά, και παράλληλα να έχουν χρόνο και οι γονείς να υπηρετήσουν αππό διάφορα πόστα την επανάσταση! Αργότερα εγγραφή στην Κομσομόλ/Χουβεντούδ και θητεία στον Επαναστατικό Στρατό (και τα κορίτσια στα πλαίσια της ισότητας και σύμφωνα με το παράδειγμα του ΕΛΑΣ). Μετά σπουδές ή εργασία, με ένταξη στο αντίστοιχο σοβιέτ εργατών/επιστημόνων/στρατιωτικών κ.ο.κ. Κατά ταχτά δε διαστήματα επιστράτευση για να υποστηριχτούν αντάρτικα σε διάφορες χώρες και να προωθηθεί η ιδέα της Διαρκούς Επανάστασης.

    ΥΓ: Αν αυτές ήταν θέσεις κόμματος θα χτύπαγε άραγε τετραψήφιο νούμερο ψήφων; 🙂

    • 11/06/2009 00:18

      tsalapeteinos νομιζω οτι εγραψα καθαρότατα ότι η σωστή επίδραση του σχολείου θα απέτρεπε τα παιδιά από το να εξελιχθούν σε φασιστάκια και όχι κάτι παραπάνω. Τώρα εσύ βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα, τζάμπα είναι…

    • 11/06/2009 00:18

      Τσαλ, 😆

      Πετρούλα, δεν έχουμε ταυτόσημες απόψεις με τους γονείς μας, αλλά οι συμπεριφορές μας και οι αυθόρμητες αντιδράσεις μοιάζουν πολύ, γιατί βασίζονται στα μοντέλα που εγγράφηκαν σε μας, σε ηλικίες που ακόμα δεν είχε αναπτυχθεί η κρίση.

    • 11/06/2009 15:38

      Τσαλ…δεν υπάρχεις
      😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  22. 11/06/2009 00:29

    Кроткая φαντάζομαι ότι μιλάς για το ασυνείδητο. Τι γίνεται όμως με το συνειδητό; εξαλλου, η ψηφος δεν ειναι μια αυθορμητη αντίδραση

    • 11/06/2009 12:51

      Δες την απάντηση που σου άφησα παραπάνω.

      • 11/06/2009 15:37

        arkin καλωσήρθες στο παρεάκι
        σόρρυ που άργησα λίγο να δω το σχόλιο σού και έτσι καθυστέρησα λίγο την έγκριση. Τώρα πια όμως δεν θα έχεις πρόβλημα!

        Επί του θέματος: το σχολείο είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των παιδιών! Όχι βέβαια πως η οικογένεια δεν είναι, κάθε άλλο. Αλλά αν ακούς τα ίδια σε σχολείο και οικογένεια δεν υπάρχει περίπτωση αμφισβήτησης. Και εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι…στην δημιουργία εστιών αμφισβήτησης. Αν μετά υπάρχει και σαφής πολιτικός λόγος από κάπου και ίσως και κίνημα, ιδού…πεδίον δόξης λαμπρόν!!!

Trackbacks

  1. Ελιτισμ « Black Cat ★ Red Cat

Σχολιάστε